Proglašeni najbolji pekari Srbije – Pekarijada

Podeli radost

Proglašeni najbolji pekari Srbije – Pekarijada

 Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada najboljim pekarima Srbije 13. novembra zvanično je završena Pekarijada – nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara

U organizaciji kompanije Lesaffre Srbije i uz podršku Unije pekara Srbije više od 200 takmičara oprobalo je svoje pekarsko umeće u pet kategorija: u pravljenju pice, praznog bureka, štrudle s makom, umetničkog dela na temu tradicije, dok su se mladi pekari nadmetali u pripremi pogačica sa čvarcima. Pobednicima Pekarijade u svim kategorijama: Samidinu Hočkou u kategoriji prazan burek, Nenadu Mrščeviću u kategoriji štrudla s makom, Valentini Đorđević u kategoriji umetničko delo na temu tradicije i Miloradu Petroviću u kategoriji pica klasik i kreativna, dodeljene su plakete, medalje i novčane nagrade. Mladi pekari takmičili su se u kategoriji pogačica sa čvarcima, a najbolji među njima – Nikola Lukić, nagrađen je zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u Srbiji.

Miodrag Jelić, generalni direktor kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku, naglasio je da je neizmerno ponosan što je Pekarijada postala tradicionalna manifestacija, koja je okupila najbolje pekare iz Srbije.

Proglašeni najbolji pekari Srbije – Pekarijada

„Pekarstvo kao struka može da napreduje jedino ako razmenjujemo iskustva i ako smo spremni da se takmičimo, da usvojimo najbolje prakse drugih i da napredujemo svakog dana”, naveo je Jelić.

Predsednik žirija Pekarijade i predstavnik Unije pekara Srbije Nenad Trimčević ukazao je da Srbija ima dugu i vrednu tradiciju pekarstva. „Izuzetno nam je drago što se veliki broj talentovanih pekara prijavio da i na našem takmičenju pokaže deo ovog viševekovnog znanja. Takmičari su iz godine u godinu sve bolji i sve motivisaniji za pobedu”, objasnio je Trimčević.

U revijalnom delu centralne svečanosti Pekarijade, ansambl Una Saga Serbica uzveo je plesni performans, dok su Ana Štajdohar i njen bend izveli pesmu u čast Pekarijade. Dodeljene su i brojne specijalne nagrade, a organizatori su najavili i novi ciklus takmičenja za najboljeg pekara Srbije za početak sledeće godine.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *