Miljin kuvar – recepti s jogurtom

Podeli radost

Miljin kuvar – recepti s jogurtom

Miljin kuvar – recepti s jogurtom izašao je u julu 2013, ima 86 recepata, i u njemu su i slaniši i slatkiši, kao i sve o jogurtu.

Jogurt neki samo piju, što je za svaku pohvalu (na str. 4/5 pronaći ćete za šta je odličan), ali se sve više koristi i u receptima. Verovatno ste primetili da pojedina kisela testa duže budu meka i nekako su ukusnija ako koristite jogurt umesto mleka. Takođe, jogurt se, pored slanih recepata, koristi i u slatkim, pa je u poslednje vreme sve više kolača u kojima je jogurt obavezan sastojak. U salatama je odavno prisutan, a kao doručak, s pahuljicama, odličan je za dijetalnu ishranu. O tome koliko može da vas osveži, ne treba ni govoriti.

Kad malo bolje pogledate, jogurt možete da stavite bukvalno – u sve. Kao u onoj reklami za margarin „u sve se meša“, tako i jogurt postaje sve korišćeniji sastojak. Iz ličnog iskustva, počela sam da ga koristim i za slane palačinke, obavezno ga stavljam u salatu, u sosove koji se ne kuvaju… A kad sam čvrsto rešila da oslabim, mada mi disciplina nije bila na visini odluke, okrenula sam se – jogurtu. U neograničenim količinama. Ne samo da mi je kilaža manja, nego nisam bila ni gladna, a i ten mi se poboljšao, probava nikad nije bila ovako dobra… Kad malo bolje razmislim, pijte jogurt i stavite ga na spisak sastojaka za recepte koliko vam je volja. Od viška glava ne boli.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *