Miljin kuvar – mleveno meso

Podeli radost

Miljin kuvar - mleveno meso

Miljin kuvar – mleveno meso izašao je u martu 2014. godine, sa 74 recepta i mnoštvom saveta i trikova za lakše i brže snalaženje u kuhinji.

Kad pomislite na mleveno meso, verovatno imate u vidu gozbu za male pare, jer možete da pustite mašti na volju. Možda vam je prva asocijacija roštilj, ćevapčići i pljeskavice, možda i musaka, pita s mesom ili ćufte. Od najobičnijih ćufti možete da napravite toliko jela da bi vam i inovatori svetskog glasa pozavideli na kreativnosti. To bi moglo da izgleda otprilike ovako: ponedeljak – ćufte u paradajz-sosu; utorak – ćuftice na ražnjiću poslužene s turšijom; sreda – ćufte s pirinčem umesto starog hleba i poslužene uz pire od krompira; četvrtak – ćufte sa sosom od belog luka; petak – ćufte zapečene s povrćem; subota – ćufte u testu; nedelja – ćuftice s taljatelama, takozvane italijanske. Cele nedelje jedete samo ćufte, a hranite se raznovrsno!

Da li ste probali sogan dolmu? Da li ste uopšte i čuli za nju? A za buritose? Ili ototmu? U ovom broju Miljinog kuvara su recepti kojima nećete odoleti. I ne samo ovi za koje možda niste ni čuli, već i oni stari, klasični.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

2 komentara

  1. Aleksandar kaže:

    Kako nogu da se poruce ova izdanja sa sajta?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *