Burger na bazi biljaka – mnogo više od običnog burgera

Podeli radost

Burger na bazi biljaka – mnogo više od običnog burgera

Jednako sočan i ukusan kao i burger od govedine, priprema se na potpuno isti način, a ono što čini značajnu razliku jeste da je mnogo zdraviji od tradicionalnog zato što u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju

Suštinske promene obično nastaju kada se zapitamo o stvarima koje izgledaju neupitne, ili očigledne. Kao na primer – zašto nam je potrebna životinja da bismo stvorili meso? Ili, zašto ne možemo izgraditi meso direktno iz biljaka? Upravo su to pitanja koja su dovela do inovativnih odgovora i prave revolucije u prehrambenoj industriji, čiji je jedan od predvodnika i kompanija Beyond Meat, koja je nedavno postala tema broj 1 mnogih svetskih medija.

Burger na bazi biljaka – mnogo više od običnog burgera

Da bismo razumeli šta zapravo znači stvoriti meso iz biljaka, treba da znamo da meso, kao namirnicu, definišu četiri osnovna hranljiva bloka: proteini, masti, minerali u tragovima i voda. Ovi gradivni blokovi postoje i u biljnom svetu, zbog čega je kompanija Beyond Meat došla na ideju da upravo njih iskoristi za izgradnju mesa na biljnoj osnovi – bez žrtvovanja ukusa i teksture.

Tako je nastao Beyond Burger – burger na bazi biljaka, tačnije, izgrađen od proteina graška. Izolat proteina graška, od koga je ovaj burger napravljen, nudi visokokvalitetnu, visokoproteinsku opciju za sve one koji žele da jedu zdravije, ili koji brinu o životnoj sredini i zaštiti životinja.

Jedna od najznačajnijih prednosti stvaranja proizvoda na bazi bilja, koji imaju iste ili više nutritivne odlike kao i meso, jeste i činjenica da se pri njegovoj proizvodnji koristi značajno manji procenat prirodnih resursa. Zabeleženo je čak 99% manje potrošene vode, 93% manje obradive zemlje, emitovano je 90% manje štetnih gasova, koji izazivaju efekat staklene bašte, i sveukupno se troši 46% manje energije – što ceo proces čini bitno efikasnijim i održivijim u odnosu na proizvodnju mesa od životinja.

Burger na bazi biljaka – mnogo više od običnog burgera

Gosti na degustaciji ovog jedinstvenog biljnog burgera, uskoro u ponudi, ekskluzivno u METRO radnjama, uverili su se da je Beyond Burger jednako sočan i ukusan kao i tradicionalni burger od govedine, kao i da se priprema na potpuno isti način. Ono što čini značajnu razliku jeste da je mnogo zdraviji od tradicionalnog burgera, zato što u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju. Beyond burger idealna je opcija za vegane, vegeterijance, one s netolerancijom na mlečne proizvode, ali i sve koji traže visokokvalitetan proteinski obrok. Naravno, ovaj inovativni burger, kao predstavnik omiljene brze hrane, čini siguran izbor za sve ljubitelje dobrog zalogaja ili ugostitelje koji žele da kvalitetnim i ukusnim proizvodima obogate svoje menije i ispune potrebe i želje svih gostiju.

Burger na bazi biljaka – mnogo više od običnog burgera

Predlog pripreme Beyond burgera s ementaler sirom i sendvič-sosom

Sastojci

  • Beyond burger
  • kajzerica
  • chef sendvič-sos (u METRO-u)
  • ementaler listići
  • zelena salata
  • kiseli krastavčići

Ispržite burger. Kajzericu premažite sendvič-sosom, stavite burger i list ementalera. Garnirajte kiselim krastavčićem i zelenom salatom.

Info

Od ponedeljka, 20. maja, ovaj burger možete naći u METRO-u.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *