Duh Toskane u boci – Vino Godine 2019.

Podeli radost

Duh Toskane u boci – Vino Godine 2019.

Dolazak proleća i početak nove sezone najbolje je proslaviti u odabranom društvu i uz ukusnu hranu i dobro vino. METRO je uradio upravo to, u HoReCa Centru okupio je drage prijatelje i uz degustaciju predstavio Borgobruno – METRO Vino Godine 2019.

Svake godine somelijeri kompanije METRO biraju partnere sa kojima bi kreirali jednu od svojih zaštitnih marki – Vino Godine. Nakon pažljivog izbora geografske regije koja za određenu godinu pokazuje najveći potencijal, METRO kreće u detaljnu potragu za vinarima koji se posebno ističu kvalitetom procesa proizvodnje, kao i finalnim proizvodima. Na kraju, kad se odluče za partnera – počinje proces kreiranja jedinstvenog blenda koji će na kraju dovesti do novog METRO Vina Godine.

Riba uz belo vino

Riba uz belo vino

Ovog puta izbor je okončan u Italiji, tačnije Toskani, jednoj od vinskih riznica sveta. Tamo je zajedno s vinarijom Castellani, koja se već pet generacija bavi proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta, stvoren Borgobruno – METRO Vino Godine 2019. Borgobruno je zaista istinski predstavnik jedinstvene prirode i pejzaža Toskane, ali i italijanskog načina života – uživanja u prirodi, suncu, druženju i dobroj hrani.

Bogat asortiman ovog vina predstavljen je u HoReCa Centru u Beogradu. Tokom specijalne degustacije vina i hrane, METRO eksperti, Milan Trebaljevac i Milica Aleksić, govorili su o Vinu Godine i predstavili najbolje kombinacije za vrhunska uparivanja hrane s Borgobruno vinom, čija je paleta kreirana za svaku priliku i širok izbor jela.

Rolovana piletina s pistaćima i borovnicom, i koleslav salata uz roze

Rolovana piletina s pistaćima i borovnicama, i koleslav salata, uz roze

Prikazani su kako tradicionalni tako i inovativniji načini na koje se mogu kombinovati vino i namirnice koje su nam na raspolaganju tokom sezone. Prisutni su imali priliku da probaju pripremljene gastronomske specijalitete uz crveni, beli i rozé Borgobruno, svaki prema svojim karakteristikama, prezentovan uz odgovarajući tip predjela, jela ili deserta.

Borgobruno crveno vino odlikuju arome crvenog voća i vanile. Ono je istinski predstavnik crvenih toskanskih vina i savršeno se uklapa s vrlo bogatim spektrom namirnica. Boja mu je intenzivno rubincrvena, a najboljeg je ukusa kad je poslužen na temperaturi 16-18° C.

Ramstek uz crveno vino

Ramstek uz crveno vino

S druge strane, kod belog Borgobruna dominira aroma belog cveća i tropskog voća, dok je na nepcima prijatne svežine. Najbolju aromu ima kad je posluženo na temperaturi 10-12° C, a izuzetno se lepo kombinuje s različitim predjelima, tipičnim italijanskim sirevima, plodovima mora i jelima od belog mesa.

Desert ribizle, nana, slatka pavlaka i krokant

Desert: ribizle, nana, slatka pavlaka i krokant

Borgobruno rozé predstavlja idealno letnje osveženje i savršeno se uklapa uz različite salate i laganija jela, ali isto tako čini odličnu kombinaciju i sa suhomesnatim proizvodima. Lagane note crvenog voća svoj maksimum dostižu služenjem na temperaturi 10-12° C.

Na kraju, bez obzira na preference, ovogodišnji izbor Vina Godine još jednom potvrđuje zbog čega je METRO asortiman uvek pouzdan garant kvaliteta i raznolikosti.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *