Decenija humanitarne akcije „Magični doručak”

Podeli radost

Decenija humanitarne akcije „Magični doručak”

Povodom obeležavanja prve decenije Magičnog doručka 16. aprila je sportski čas s poznatim javnim ličnostima u školi Veljko Ramadanović u Zemunu

Humanitarna akcija Magični doručak, koju su pokrenuli kompanija METRO i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji s Bankom hrane i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda – uspešno se realizuje celu deceniju. Cilj zajedničkog projekta je da se svake godine, tokom trajanja akcije, obezbedi značajna donacija u hrani školama širom Srbije, u kojima se obrazuju deca s posebnim potrebama. Uz podršku Junior Chefs Cluba Srbije tradicionalno se organizuje i priprema velikog slavljeničkog obroka za decu, u školi po izboru.

Ovogodišnje donacije počele su 14. marta i trajale do 10. aprila, kad su svi ljudi velikog srca imali priliku da postanu deo ove plemenite akcije, zahvaljujući kojoj deca s posebnim potrebama iz 35 škola širom Srbije dobijaju dodatni i zdraviji obrok, kao jedan od osnovnih preduslova za srećnije detinjstvo. Kupovinom paketića u bilo kom METRO distributivnom centru pomogli ste mališanima kojima je pomoć najpotrebnija. Osim kupovinom paketića pomoć je mogla da bude i donacija bilo kog iznosa na račun Banke hrane 330-0000004013201-29, u Crédit Agricole banci.

Prošle godine, uz pomoć omiljene maskote – Vile Dobrile, donirano je preko pet tona hrane i 3.000 paketića za mališane širom Srbije, a povodom obeležavanja prve decenije postojanja ove humanitarne akcije, 16. aprila biće organizovan sportski čas s poznatim javnim ličnostima u školi Veljko Ramadanović u Zemunu.

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *