Porto Malteze

Podeli radost

Porto Malteze

Porto Malteze: Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Na novoj adresi (Savski nasip 9 a, Novi Beograd) otvoren je čuveni i omiljeni riblji restoran Beograđana i njihovih gostiju. Jelovnik je inspirisan ukusima i mirisima Sredozemlja i nudi najkvalitetniju morsku i rečnu ribu, kao i morske plodove. Slogan – riblji restoran s poreklom – najbolje oslikava ideju restorana Porto Malteze, podsećajući na dugogogodišnju tradiciju samog mesta i naglašavajući kvalitet riblje hrane koja je u ponudi.

Porto Malteze

Porto Malteze

Restoran Porto Malteze osnovan je 1997. godine u Beogradu, u dnu Francuske ulice, i u međuvremenu je prodat franšizom u 30 restorana širom Evrope, najviše istočne (Rusija, Ukrajina i Bugarska) gde i danas postoji (Moskva, Sankt Peterburg, Kazanj, Kijev, Sofija). Restoran je svojom koncepcijom i izborom menija bio vodič za današnje beogradske riblje restorane. Nakon otvaranja restorana usledilo je otvaranje škole za kuvare i konobare u Beogradu radi podizanje kvaliteta usluge na najviši nivo. Kao takav, Porto Malteze je bio izuzetno popularan za Beograđane, omiljen među istinskim uživaocima u ukusima mora, prvi izbor za porodična uživanja, ali i poslovne ručkove. Nakon što je preseljen na brod Sava, 2015. je zatvoren.

Porto Malteze

„Prilikom osmišljavanja koncepta restorana i samog jelovnika, želja mi je bila da spojim ukuse različitih  kuhinja, od grčke, španske, portugalske, arapske, ali tako da osnova menija budu riba i morski plodovi. Zato je restoran Porto Maltese više ‘lična kreacija’, ne može se svrstati ni u jednu kuhinju, posebno što je u vreme kad se prvi put pojavio, bio jedinstven. Restoran je nazvan po ostrvu Malta, jer su moje prve asocijacije na Maltu: more i riba”, izjavio je Dušan Radović, vlasnik restorana i višedecenijski ekspert u oblasti  gastronomije i ugostiteljstva.

Od ovog leta opet imamo priliku da, kad god poželimo, prizovemo lepa mediteranska sećanja, ili prvi put stvorimo neka nova, uz najlepše ukuse i mirise najkvalitetnije riblje hrane. Šarmantno osoblje, prepoznatljiv ambijent i konstantno vrhunski izbor ribljih specijaliteta iznova i stalno će vas vraćati u Porto Malteze.


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *