Edukativna radionica za buduće pekare

Podeli radost

Edukativna radionica za buduće pekare

U školi za oštećene sluhom Stefan Dečanski povodom Svetskog dana hleba održana Edukativna radionica za buduće pekare


Svetski dan hleba, verovatno prve namirnice stvorene ljudskom rukom, obeležava se 16. oktobra širom sveta. Neobičan hleb u obliku srca za decu iz Prihvatilišta Beograd pripremali su učenici pekarskog smera škole za oštećene sluhom-nagluve Stefan Dečanski u saradnji s kompanijom Don Don. U nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, ova kompanija će donirati svoje proizvode različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci i odraslima širom Srbije.

Edukativna radionica za buduće pekare

– Cilj ove radionice bio je da naše buduće kolege naučimo nešto više o tome kako se pripremaju i ukrašavaju hleb i druge namirnice od testa, ali i da zajedno naučimo važnu lekciju iz humanosti, pomažući drugima. Raduje me što sam danas upoznao mnogo vrednih mladih ljudi i nadam se da će neki od njih jednog dana raditi baš kod nas – izjavio je Miloš Marković iz kompanije Don Don.

Edukativna radionica za buduće pekare

Učenici osmog razreda, ali i oni koji su se već opredelili za pekarski poziv u okviru svog srednjoškolskog obrazovanja, tokom radionice su bili odlični u savlađivanju novih veština. Uz priču o nastanku i istoriji hleba dobili su i mnogo praktičnih saveta o tome kako da bacanje hrane smanje na minimum od Food Revolution ambasadora Ivane Ćirković.

Edukativna radionica za buduće pekare

Direktorka škole, gospođa Petrović, naglasila je kako je ovo za decu dragoceno iskustvo, jer nemaju često priliku da u školi ugoste profesionalne pekare i s njima rade. „Želela bih da zahvalim kompaniji Don Don na današnjem danu. Za decu, pogotovo onu koja su u fazi odabira usmerenja i svog budućeg poziva, vrlo je važno da se upoznaju s modernim načinima rada, odnosno da usavršavaju znanja stečena na nastavi. Nadam se da ćemo ovu lepu saradnju nastaviti i u budućnosti.

Foto: Tijana Janković

 


Podeli radost

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *