Moždani udar: Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju – Bolnica „Sveti Sava“ (Laguna)


Knjiga Moždani udar: Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju u prodaji


Bolnica „Sveti Sava“, kao jedina specijalizovana medicinska ustanova koja se u Srbiji bavi lečenjem moždanog udara, odlučila je da objavi knjigu s praktičnim informacijama za obolele od moždanog udara i njihove porodice, kako bi svojim pacijentima pomogla i nakon što oni izađu iz nje.

Moždani udar – Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju prva je ovakva knjiga u Srbiji. Teme poput faktora rizika i uzroka moždanog udara, prijema u bolnicu, lečenja, prevencije, rehabilitacije i ostalih, obrađuje jezikom koji je razumljiv svima, kako bi poruka koju šalje stigla do što većeg broja ljudi.

vodič za prevenciju

„Svakodnevno viđamo bolesnike sa simptomima moždanog udara, koji dolaze sa zakašnjenjem do nas, što je tragično, jer time gube mogućnost specifičnog lečenja, koje je primenljivo u prvih nekoliko sati od pojave simptoma. Moždani udar je najznačajnija bolest mozga, a mi kao društvo još uvek nismo dovoljno upoznati s prevencijom, simptomima, mogućnostima lečenja, ali i posledicama. Često se tek po otpustu oboleli i okolina susreću s brojnim problemima, nedoumicama i stresovima. Ovim vodičem smo pokušali da damo odgovor na pitanja i probleme koji najviše opterećuju obolele i porodicu“, izjavio je dr Velibor Jolić, neurolog Bolnice „Sveti Sava“, i jedan od autora knjige.

Prema rečima dr Ljubice Nikčević Krivokapić, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, koja je takođe jedan od autora knjige, rehabilitacija osobe koja je preživela moždani udar traje bukvalno ceo život, jer se sve menja iz korena. Oboleli mora sam da radi vežbe koje je naučio tokom rehabilitacije u nekom zdravstvenom centru, ali i da se pridržava svih saveta i uputstava lekara.

Moždani udar – Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *