Narodni lekovi za uklanjanje bradavica

 
Bradavice nastaju zbog virusne infekcije kože (od 100 različitih tipova ljudskog papiloma virusa – HPV), koju možete da „zaradite“ preko posekotina i ogrebotina, direktnim kontaktom s osobom s bradavicama, ali i na posredne načine, na primer, ako imate običnu ogrebotinu i tim delom kože dodirnete neku stvar koju je pre vas dodirnula osoba s bradavicama. Ređe, ali ne i nemoguće, bradavice možete dobiti kao posledicu infekcije kože nastale usled nepravilno tretiranih zanoktica. Kako god, podložniji ste bradavicama ukoliko vam je imunitet slab.

Bez obzira na to što su bradavice bezopasne, njihovo uklanjanje nije samo stvar estetike. Opasnost leži u tome što se brzo šire i u činjenici da ste zarazni za osobe koje su s vama u kontaktu.

Budući da je oslabljen imunitet pogodno tlo za nastajanje bradavica, većina narodnih lekova za uklanjanje bradavica istovremeno su i lekovi za jačanje imuniteta. U drugu vrstu spadaju oni koji direktno tretiraju bradavice, a ključ uspeha je u upornosti.

 

Beli luk i limun

Sok od gnječenog belog luka i limuna u istoj razmeri dobro sjedinite. Na svaku kašiku ovog kombinovanog soka dodajte 10 kašika vode, i to pijte svako jutro. Bradavice će vremenom nestati.

Ovaj recept je odličan i za jačanje imuniteta, a pokazao se dobro i protiv opadanja kose.

 

Jabukovo sirće

Pamučnu maramicu, gazu ili vatu natopite jabukovim sirćetom i stavite na bradavicu. Fiksirajte flasterom i držite preko noći.

Potrebno je minimum nedelju dana da se pokažu rezultati.

 

 

Podeli s drugima

You May Also Like

One thought on “Narodni lekovi za uklanjanje bradavica

  1. U vreme mog detinjstva odlaskom na more , brdavice bi se povukle.A za one koji nemaju para neka uberu u kšm[iluku smokvin list i nacede to mleko direktno.dva puta dnevno i do vikeda brdavica će nestati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *