Oslobodite se gasova i bolova u stomaku


Med i cimet odličan su lekovit spoj – oslobađaju nas gasova i bolova i stomaku, suzbijaju stomačne čireve u korenu i čiste lice od posledica akni i bubuljica


Med sa cimetom u prahu leči bolove u stomaku, takođe otklanja i stomačne čireve u korenu. Stomak se oslobađa gasova ukoliko relativno redovno koristite med s cimetom u ishrani. Inače, receptima s ovom kombinacijom obiluje indijska kuhinja, a i u japanskoj ima dosta poslastica.

Takođe, kombinacija meda i cimeta očistiće lice od ružnih fleka kao posledice bubuljica i akni. Maska za lice od ova dva sastojka jednostavno se pravi, na licu je držite tek desetak do 25 minuta i vrlo je delotvorna. Ipak, ne mogu svi da je koriste – kako med širi krvne sudove, kontraindikovana je svima koji  pate od vaskularnih oboljenja kože, u koje spadaju kuperoza i rozacea.

Maska za čisto lice
    • kašičica meda
    • kašičica cimeta

Sjedinite med i cimet, stavite na lice i držite 10-25 minuta. Potom isperite lice mlakom vodom.

Cimet u prahu možete da zamenite s dve kapi etričnog ulja cimeta, a med, ako ste osetljivi – belom ili zelenom glinom. U slučaju da koristite glinu, potrebno je da je malo razblažite vodom.

Još jedna dobra stvar u vezi s ovom maskom jeste što pripremljenu smesu možete da držite u frižideru 4-5 dana.

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *