Najjači antioksidans, prirodna riznica polifenola


Srpska tehnološka inovacija s domaćim kapitalom proizvodi najjači antioksidans – korak ispred Evrope 


Srpska farmaceutska kompanija Pharmanova, poznata po razvoju inovativnih pomoćnih lekovitih sredstava i lekova na tržištu zemalja zapadnog Balkana već 30 godina, predstavila je revolucionarno rešenje – A-lixir® 400 Protect, dodatak ishrani za zaštitu organizma od razvoja i posledica oksidativnog stresa i dejstva slobodnih radikala, što je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima. Ovaj jedinstveni suplement  bazira se na ekstraktu (4658-TD®) koji je patentirala inovativna srpska kompanije Euchem, specijalizovana za visokotehnološki postupak superkritične ekstrakcije.

Oksidativni stres – tihi ubica 21.veka se MOŽE i MORA sprečiti

Po rečima prof. dr Vladimira Jakovljevića, predsednika Društva fiziologa Srbije: „Oksidativni stres ne boli i nema specifične simptome. Moderan način života je doveo do razvoja povećanog rizika od oksidativnog stresa. Loše životne navike, nedovoljna fizička aktivnost, gojaznost, pušenje, loša ishrana, izloženost prirodnom i veštačkom zračenju, samo su neka od stanja i uzročnika intenziviranja razvoja oksidativnog stresa koje nismo u stanju da prepoznamo dokle god se ne pojave manifestne bolesti kao posledice njegovog hroničnog delovanja.“

Kako je istakao prof. dr Nebojša Tasić, predsednik Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA: „Klinička ispitivanja pokazuju da ishrana bogata polifenolima štiti od posledica starenja, razvoja kardiovaskularnih oboljenja (ateroskleroze, hipertenzije, šloga i infarkta), metaboličkih bolesti  (DM tip 2), preveniranje razvoja onkoloških oboljenja, jačanje imunoloških snaga organizma…“

Najjači antioksidans, prirodna riznica polifenola

Koliko antioksidanata možemo da “pojedemo”?

Zdrava hrana je važna, ali kod polifenola, najjačih prirodnih antioksidanasa, postoje fiziološka ograničenja, jer naš organizam ne može da svari biljne strukture koje sadrže najviše polifenola i dovede do njihovog oslobađanja iz takve hrane, pa su ove važne supstance minimalno dostupne za resorpciju u sistemu za varenje i uglavnom se izbacuju neiskorišćene.

Ovu prirodnu prepreku je svojim tehnološko-inovativnim rešenjem mr.sci Tomislav Sjauš, direktor razvoja kompanije Euchem, prevazišao razvojem proizvodnje standardizovanog ekstrakta sibirske aronije (4658-TD®), koji omogućava da se kroz jednu dnevnu dozu proizvoda A-lixir® 400 Protect, u malom volumenu od 30 ml, unese maksimalna količina polifenola –  400 mg najmoćnijih prirodnih antioksidanasa, koji će vam omogućiti potpunu zaštitu organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala i oksidativnog stresa!

 

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *