Kapi od belog luka


Leče skoro sve – kapi od belog luka za opšte bolje stanje organizma i jak imunitet


Lek koji možete spremiti kod kuće, mada ga možete kupiti i u apoteci. Konkretno, inhibira agregaciju trombocita, poboljšava cirkulaciju krvi, snižava krvni pritisak i povoljno deluje na različite parametre u metabolizmu masti. Poboljšavaju se simptomi početne arterioskleroze. Povrh svega, pokazuje i antiseptično, antimikotično i digestivno dejstvo.

Recept

Brižljivo očistite 350 gr svežeg belog luka, dobro ga izgnječite u avanu i ostavite da stoji pola sata na sobnoj temperaturi. Skinite gornji deo luka i ostavite na dnu 200 g produkta bogatog sokom. Prespite u bocu od tamnog stakla i dolijte u nju 200 g 90-procentnog medicinskog alkohola. Flašu zatvorite i držite na hladnom i tamnom mestu. Posle deset dana tečnost procedite kroz gustu gazu kao kad se cedi sok od višanja – uvrćite gazu dok se ne iscedi sva tečnost iz gustog dela. Proceđenu tečnost vratite u flašu i ostavite da stoji još tri dana.

Ovaj sirup uzimajte triput dnevno 20 minuta pre jela. U početku uzimajte dve kapi i svakoga dana dodajte još po dve kapi, sve dok ne dođete do 26 kapi. Uvek ih razblažujte u 50 g soka paradajza ili hladnog mleka. Dozu od 26 kapi održavajte dok se ne potroši sva tečnost.

 

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *