Čep za hendikep – pomoć osobama s invaliditetom


Milion i četiri stotine hiljada čepova za nabavku ortopedskih pomagala osobama s invaliditetom – akcija Čep za hendikep


 Apatinska pivara nastavlja dobru tradiciju prikupljanja čepova koju organizuje tokom godine kako bi donirala Udruženje Čep za hendikep i pomogla u nabavci ortopedskih pomagala osobama s invaliditetom širom Srbije. U proteklom periodu prikupljeno je 1.400.000 čepova u distributivnim centrima širom Srbije.

Čep za hendikep – pomoć osobama s invaliditetom

„Navika da recikliramo postaje iz godine u godinu sve vidljivija u javnosti što pokazuju i rezultati na terenu. Ukazujemo na neophodnost i dobru praksu recikliranja svake godine na svim javnim dešavanjima na kojima smo prisutni gde pozivamo ljude da kroz razne aktivacije recikliraju. Recikliranje je dobra navika kojom smanjujemo otpad i štitimo životnu sredinu, ali pomažemo i ljudima s invaliditetom da dođu do neophodnih sredstava. Zaposleni svakodnevno razvrstavaju otpad pre odlaganja i aktivno učestvuju u kampanji Čep za hendikep, prikupljajući čepove na različitim muzičkim festivalima, u kafićima i na prodajnim mestima”, kažu u Apatinskoj pivari.

„Svaki vid pomoći i podrške znače mnogo. Apatinska pivara nam je do sada više puta izlazila u susret prikupljanjem velike količine čepova zahvaljujući kojima smo kupovali ortopedska pomagala. Novčani iznos od ove donacije biće deo sredstava namenjenih za kupovinu jedne gusenice za stepenice”, izjavio je Zoran Martinov, osnivač Udruženja Čep za hendikep.

Čep za hendikep – pomoć osobama s invaliditetom

Apatinska pivara se 2015. godine priključila akciji Udruženja i od tada svake godine prikuplja čepove pozivajući ljude da učine dobro delo. Do sada je prikupljeno preko pet tona čepova.

Društvenu odgovornost prema zajednici i životnoj sredini u kojoj posluju u kompaniji potvrđuju činjenicom da se ne baca ništa što može da ide na reciklažu kako bi do kraja 2025. godine postigli cilj da kompanija ne odvozi otpad na deponije, već na reciklažu.

Foto: Đorđe Đurđević

 

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *