S peticom ljubav za ceo život, sa šesticom prijateljstvo, s osmicom posao


Dragana X Živković

Radne i vredne, misle u svakom trenutku na dobrobit svog partnera, požrtvovane su i podmeću leđa ako treba. Četvorke najčešće umeju samo fizički da pokažu nekome ljubav, slabe su na rečima, a kamoli tamo neko umiljavanje. Znate kako četvorka zavodi: Hoćeš ili nećeš? Ako hoćeš, samo kreni za njom lagano, bez puno priče i gunđanja. Ako nećeš, nikakav problem, neće te maltretirati, ali neće te ni tako lako pustiti, ona je bacila oko na tebe i strpljivo će čekati svojih pet minuta. Četvorka nije neko ko će vas na prvi pogled opčiniti, nije neka lepota, ali ćete u njenom prisustvu sigurno ostati bez daha, vrlo su seksepilne. Još nešto, četvorke se vezuje u mlađim danima ili nalaze sreću u poodmaklim godinama, sve ostalo između toga nije vredno pomena.

 

Lični broj 4 i lični broj 1

Najčešća kombinacija između ova dva broja je prijateljstvo, potom posao i tek na kraju ljubav. Oboje se odgovorno odnose prema životu i međusobno se poštuju, ali svako ima svoj način odrade. Četvorka je mnogo sporija i skromnija, ne razume zašto jedinica uvek hoće više i bolje, a jedinica nema živaca za statičnost četvorke i zato brzo odlazi dalje. Posao između njih dvoje se odrađuje bez greške, i ako četvorka poštuje širinu jedinice, a jedinica ne zvoca četvorki, eto idealnih partnera. Ljubav je najteži spoj jer se neprestano vodi borba za prevlast. Najviše šansi za uspeh imaju muškarac jedinica i žena četvorka.

 

Lični boj 4 i lični broj 2

Između ovo dvoje ima puno ljubavi i pažnje, a najteži je početak. Četvorke su dvojkama vrlo privlačne, one kao omađijanje idu za njima. Dvojka u njima nalazi čvrstinu, stabilnost i snagu. Četvorkama odgovara pažnja koju im dvojka poklanja. Jedino dvojka može bez problema da „iskulira” narav četvorke. Nema ovde ljubavi na prvi pogled, ona se gradi vremenom i polako, a ako postoji ljubav za sva vremena, onda je to ova kombinacija. Posao se takođe preporučuje, dvojka ima osećaja i mašte, a četvorka je vredna. Prijateljstvo se takođe pokazalo kao čvrsto i trajno. Sve u svemu, jedna od najboljih kombinacija u numerološkoj sinastriji.

 

Lični broj 4 i lični broj 3

Evo opet onog zloglasnog zbira sedam, što znači da se sem telesnog zadovoljstva ništa drugo ne preporučuje. Na kraju ove veze osećaju se iscrpljenost i velika praznina zbog nerazumevanja i ljubomore. Šta jedan optimista (trojka) može da traži pored rođenog pesimiste (četvorka)? Trojka voli da se opusti i, zašto da ne, ponekad može malo i da se zabušava! To ne dolazi u obzir kod četvorke – prvo posao pa sve ostalo. Taj novac, lepo ga je imati, ali hajde malo da se potroši na luksuz i putovanja – razmišlja trojka. Teška vremena i još teže da se dođe do novca, nećemo ga trošiti na gluposti, razmišlja četvorka. Dugo nisam videla svoje prijatelje, isto tako znam da je i mojima potrebna pomoć, ovih dana ću baš biti odsutna, razmišlja trojka. Neću uopšte da razmišljam gde je i zašto je nema i da li je ona stvarno kod prijatelja i svojih, izjeda crv četvorku. Mogli bi ovako unedogled da se navode primeri, ali mislim da nema potrebe, dovoljno je još jednom podvući da ovu vezu treba zaobići. I da, ovde trojka sebe više daje i izvlači deblji kraj.

 

Lični broj 4 i lični broj 4

Nepisano pravilo je da se dva ista lična broja slažu, ali ovde nije tako. Nije ni preporučljivo. Kao prvo, zna se da im mladost nije laka, i tu količinu „baksuzluka” retko koji par može izdržati. U svakoj vezi postoji neko ko gura i ko voli da rizikuje, a ovde toga nema – četvorke žive po ustaljenom redosledu i vrlo se teško prilagođavaju promenama. Oboje su okrenuti praktičnoj strani života i u početku im je telesna veza sasvim dovoljna, ali ljubav nije samo krevet. One ne znaju da maze i pričaju zavodljivo, ali mnogo vole da budu mažene i da budu obasipane nežnostima. Kako su dosta podložne uticajima sa strane, i mada mogu dosta da izdrže, vremenom se sve više zbog raznoraznih problema zatvaraju u sebe. Tako se stvara zid između njih dvoje, pokušavaju na taj način da zaštite jedno drugo od problema, ali ne mogu sve same i gube kontrolu. A to je ono što četvorka nikako ne voli, počinju svađe i rasprave, pa se na kraju pojavljuje ta čuvena narav četvorke koja baca senku na najvažniju stvar koju ova veza može da pruži – stabilnost. Kad zbir dva lična broja daje osmicu, kao što je ovde slučaj, onda se sve nekako vrti oko para i seksa – kad je veza OK, ali ako nije – onda tu bude svađa, a ponekad čak i fizičkog obračuna. Uzme li se u obzir sve ono što je do sada rečeno o četvorkama ponaosob i u sinastriji, jasno je zašto veza između ovo dvoje nije dobra. Na njihovu sreću, u praksi je dosta retka i ljubavna i poslovna kombinacija, jedino su prijateljstva kvalitetna i postojana.

 

Lični broj 4 i lični broj 5

Ova kombinacija nije nikako preporučljiva za dugotrajan posao. Prijateljstvo je ovde dosta nestabilno jer se radi o dve ličnosti s različitim sistemom vrednosti. Na osnovu do sada rečenog reklo bi se da ni ljubav ne može opstati. Ali teorija je jedno, a praksa je pokazala da je ovaj spoj jedan od onih za ceo život, pogotovo ako je muškarac četvorka a žena petica. Zbir ova dva broja je devet, karmički spoj, i ima puno ljubavi. Četvorka više trpi, a to trpljenje daje potrebnu stabilnost za opstanak. Petice su ovde četvorkama prozor u svet i veza s ljudima. Daleko od toga da je ovo idealan spoj, ima oscilacija, ali ovo dvoje se vole i traju na samo njima neki čudan način. Nemaju oni puno dodirnih tačaka, svako ima svoj svet i svoja interesovanja, ali ako četvorka obuzda svoju posesivnost a petica bude malo više od pomoći, eto dobitne kombinacije.

 

Lični broj 4 i lični broj 6

Šestica je jedina koja može omekšati srce jedne četvorke. Šestice su od onih brojeva koji, kad nađu partnera, daju sebe i konstantno mu posvećuju pažnju, kao da su se tek upoznali. Njih dvoje znaju da razgovaraju i, što je najvažnije, i da se dogovore. Da bude jasnije, šestica neće nikad protivrečiti četvorki dokle god ova brine o njoj materijalno i fizički. Nije da ovde nema problema, četvorka je na momente nemilosrdna prema šestici, jer šestica nije baš neko ko voli puno fizički da radi, a nije ni vešta s novcem. Vremenom, četvorke postaju šesticama dosta naporne, kao da su im stalno za vratom. Šestice teško uspevaju da izađu na kraj s nametnutim obavezama. Zbog svega toga, šestice ponekad traže zabavu sa strane i vernost im je diskutabilna. Ovo je spoj koji je više za vezu nego za brak. Poslovno mogu uspeti, ali samo ako četvorka zalegne i ne forsira puno šesticu. Prijateljstvo je ovde jedino trajno i iskreno.

 

Lični broj 4 i lični broj 7

Evo sudbinske veze, što ne treba puno da čudi. Oboje su osobenjaci i imaju probleme u kontaktu s ljudima. I da, sedmica ne priča puno, i mada ima dosta nervoze u sebi, to četvorku ne dotiče baš puno. Jeste da u početku ide vrlo teško i ne razumeju se, ali kao da ih neka sila privlači jedno drugom. Kad njih dvoje uđu u vezu, onda se stvarno može poverovati da se ljudi spajaju ne bi li naučili nešto više o životu kroz svoju suprotnost. Sreća pa ih sudbina jedno drugom dovodi, i kada se dobro upoznaju, onda to počne sasvim fino da funkcioniše. Sedmica nauči da obuzdava svoju (ponekad ničim izazvanu) nervozu, spušta se na zemlju i počinje aktivno da učestvuje u realnom životu. Četvorka se produhovi, opusti se i shvati da nije sve u materijalnom. Veza je mnogo stabilnija i lagodnija ako se radi o muškarcu sedmici i ženi četvorki. Ova kombinacija nije poželjna za posao, teško da mogu da se dogovore, i zato nema potrebe gubiti vreme.

 

Lični broj 4 i lični broj 8

Veoma dobar i vrlo čest spoj u životu za posao, prijateljstvo i ljubav. Četvorka je usporena i pasivna, osmica je temperamentna i aktivna. Četvorku neće novac, ali ume i hoće da radi, osmicu hoće novac i ume da organizuje posao. Četvorka može da nauči od osmice kako da spoji lepo i korisno, a osmica od četvorke kako da bude stabilnija i odgovornija. Oni vole iste stvari, ali na drugačiji način u životu dolaze do njih, pa se kao tim izuzetno dopunjuju. Na kraju, što je najvažnije, jedno drugo maksimalno emotivno ispunjavaju.

 

Lični broj 4 i lični broj 9

Kombinacija koja nikako nije poželjna, mada je u praksi dosta česta. Ili, drugačije rečeno – šta inat može protiv tvrdoglavosti? U ovoj vezi sve pršti, ne može se reći da je dosadno, ali kako su to prejake energije, teško da bi mogli na neke duže staze. Ovo je moguće ostvariti samo u nekim kasnijim i zrelijim godinama, kad su već poprilično ohlađene glave i kad je razum jači od srca. Devetka je ta koja drži konce u rukama i diktira tempo, ona je ta koja se pita kako i koliko će trajati. Ipak je karmička veza u pitanju, i nije im lako jer uvek ima nekih otežavajućih okolnosti koje ih ometaju da se posvete jedno drugom. Četvorkama se savetuje da nikako ne ulaze u svađu, devetka uvek pobeđuje.

Podeli s drugima