Novi Miljin kuvar – Kućna pekara, po nepromenjenoj ceni od 26. aprila na kioscima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji


Naizgled su svi recepti za testo – isti ili slični. Ima u tome istine ako gledate samo sastojke. Međutim, u tim finesama – ovde manje ovog a više onog i bez onog ali s ovim – leži pola mudrosti kako napraviti savršeno testo. Druga polovina krije se u načinu mešenja. Za drugu polovinu potrebno vam je iskustvo, što ne znači da ne treba ništa ni da pokušavate. Mnogi su iz prve  ispekli hleb kao profesionalci, napravili kore kao čipku, ispržili krofne od kojih zastaje dah, umesili pogaču na čijem bi im obliku pozavideo profesionalni vajar… Malo želje i volje, malo truda i – eto rezultata. Kad shvatite da je vaš hleb bolji od onog iz pekare, mnogo bolji, počećete da mesite s radošću, plus ćete verovatno očekivati i pohvale sa svih strana, što je odlično za samopouzdanje, a samopouzdanje, naučno je potvđeno, pozitivno utiče na lepotu… I tako u krug. Najvažnije je da ste spojili lepo s korisnim i zdravim. Kao tri u jedan! Ima li ičeg primamljivijeg od kuhinje koja miriše na tek ispečen hleb, pogaču, lepinje, kiflice… Naravno da nema. Toplo vam je i oko srca od tolike miline. Proglasite kućnu pekaru otvorenom.

U Miljinom kuvaru – Kućna pekara, podrobno je objašnjen postupak mešenja i ponuđeni provereni i odlični recepti, a veliku pomoć u tom poduhvatu pružio je portal Mesimo zajedno. Između ostalog, i naslovna fotografija delo je Dragane Pušice (recept za žirafa hleb).

 

Podeli s drugima