Tekuća, 2017. godina, numerološki je u broju jedan (2+0+1+7=10; 1+0=1). Međutim, da li je i vaša lična godina u broju 1?


Dragana X Živković

Prošlog petka bavili smo se bioritamskim brojem, koji je polazna tačka za određivanje i prognozu perioda koji nas očekuje. Još jednom bih ponovila da je bioritamski broj osnovna energija pomoću koje se nosimo sa životom. Lični broj je onaj koji određuje našu sudbinu, ali da bi se stiglo do njega i iskoristio maksimum koji on pruža, treba puno iskustva i borbe.  Zato se većina predviđanja bavi izračunavanjem na osnovu bioritamskog broja jer on predstavlja naše ponašanje i navike.

Lična godina se izračunava tako što bioritamski broj saberemo s tekućom godinom, što bi na konkretnom primeru ovako izgledalo: 15. 5. 1995 – bioritamski broj se dobija: 15+5=20, i kako se sve svodi na jednu cifru, dobijemo sledeće: 2+0=2; znači da je bioritamski broj ove osobe 2. Tekuća godina u kojoj smo je 2017, i nju svodimo na jednu cifru, što bi  u ovom slučaju bio broj 1. Dalje sabiramo 2+1=3,  i na kraju dobijamo da je lična godina u kojoj se osoba nalazi – godina broj 3.

U numerologiji se rade proračuni i prave prognoze na osnovu kojih možemo znati šta možemo očekivati od godine koja je pred nama, kakav nam je idući mesec, da li će nas sreća pratiti u narednoj nedelji i, na kraju, kakav nam je danas  dan. Kao što se do sada radilo sa ciframa od jedan do devet kod izračunavanja ličnog i bioritamskog broja, tako se i dalje nastavlja – imamo cikluse od devet godina, od devet meseci, devet nedelja i devet dana. Ovog puta biće reči o godinama, ali skrećem pažnju da su ovo ipak okvirne prognoze – dosta stvari možete očekivati, mada treba znati da svaki broj ponaosob prima na drugačiji način broj godine u kojoj se nalazi. Nije teško zaključiti da energetski jači brojevi poput jedinice i devetke za nijansu blaže osećaju, recimo, godinu u broju sedam od jedne dvojke.

Numerološka, lična godina, računa se od 1. 1. do 31. 12, i ne treba je mešati sa solarnom prognozom koja se radi u astrologiji, a koja traje od rođendana do rođendana. Druga, možda i najvažnija stvar, jeste da se uticaj godine intenzivno oseća devet meseci, u septembru je  vrhunac kad nas stiže sve povezano s njom. Ne znači da ostala tri meseca vise u vazduhu, ali pored uticaja tekuće, polako se osećaju i uticaji godine koja je pred nama. Tako na primer u godini četvorke od oktobra slabi pritisak i puni se novčanik, u šestici u istom periodu od oktobra se mogu javiti prvi nesporazumi s okolinom, a u jedinici  neki ljudi, pogotovo bivše ljubavi, mogu biti ponovo aktuelne i slično. Zato oprez krajem godine, otvorite sva čula kako biste predosetili šta vas u idućoj očekuje kako biste mogli na vreme da delujete.

Godina u broju 1. Ovo je početak devetogodišnjeg ciklusa, zato i jeste godina koja je najbolja za početke. Vreme u kome je najbolje da razmišljate prvenstveno o sebi, o svojim potrebama, željama i ambicijama. Sve što ste odavno sanjali da uradite, a okolnosti vam nisu dozvoljavale, sad počnite i videćete kako se situacije koje vam idu u korist same nameštaju. Potražite novi posao ako ste nezadovoljni starim, možete početi neke samostalne projekte… Privatan život svakako polako dovodite u red, i sve veze , bilo emotivne ili  prijateljske, koje su započete u ovoj godini, mogu biti plodonosne i korisne. Međutim, mora se na početku nešto podvući i upamtiti – svaka godina nosi određene karakteristike novog, ali ova vuče repove iz prethodne godine, koja je u broju devet i koja je ujedno i godina završetaka. Tako da se nemojte čuditi ako vam sve ovo do sada napisano ne liči na godinu jedinice jer se u prvoj polovini godine borite s nekim stvarima iz prethodne godine. Mogu vam se stare ljubavi vraćati u život ako niste raščistili s njima, problemi na poslu – ako vam se nikako ne dâ da promenite firmu i slično. Savet je da se manete sentimentalnosti, da dobro razmislite šta je najbolje za vas i hrabro krenete jer ovakve šanse za povoljnim promenama neće vam se skoro ukazati.

Godina u broju 2. Kad u zaletu i puni elana iz prve uletite u godinu broj 2, možete biti malo zbunjeni jer sad i ne ide tako lako. Došlo je vreme da se pokaže koliko su sve vaše ideje i projekti građeni na realnim osnovama i kako okolina gleda na to. Ne možete dalje sami terati svoje a da se ne osvrnete na najbliže, ne samo privatno već i na ljude s kojima poslovno sarađujete. Ako ste negde natrčali na izraz „sudbinske godine“, to vam je ova, mada nije jedina, ali je najjača. U ovoj godini nema samostalnog rada, pre svakog svog koraka najpametnije je svoje misli i planove obrazložiti saradnicima i partnerima, pa tek uz dogovor s njima pristupiti realizaciji. Isto tako, pre samog iznošenja ideja prvo dobro sami razmislite o mogućim preprekama i problemima. Mnoge stvari će vam se izdešavati mimo vaše volje jer u ovoj godini, za razliku od prošle, ništa ne zavisi od vas, situacija je najjednostavnije rečeno promenljiva, i zato se  savetuje oprez. Ovo ne znači da ova godina obiluje  lošim, naprotiv, neke od sudbinskih i pravih ljubavi dese se baš u ovoj godini, samo treba imati strpljenja i stvari će već krajem godine leći na pravo mesto. Negde će biti dobitaka, nešto će otići u nepovrat, ali tako je trebalo da bude. Budite oprezni i s materijalnim stvarima, novac prosto klizi iz ruku i najpametnije je da ga u ovoj godini najviše čuvate od sebe.

Godina u broju 3. Krajem prethodne godine stvari su legle na svoje mesto, i u ovoj godini osećate ogromno olakšanje i ponovo se punite optimizmom i pozitivnom energijom. Ovo je godina kad ste u nekom euforičnom raspoloženju i ništa vam nije teško. Ponovo se otvaraju mnoga vrata i pojavljuju nove šanse, novi ljudi ulaze u vaš život, ali pre nego što im poklonite bezrezervno poverenje, malo ih testirajte, to što vam se smeše i nude pomoć ne znači da su svi dobronamerni, trenutno mnogo smutljivaca ima u vašoj okolini.  Nemojte se ni puno opterećivati, najvažnije je znati da ako čovek razmišlja pozitivno, on najčešće i privlači takve stvari u svoj život. Povoljne prilike vam padaju pred noge, ali odmah skrećem pažnju i da je ovo godina kad se preteruje i treba uvek na kraju imati malo ozbiljnosti da bi se prilike pretvorile u dobre šanse koje treba iskoristiti, jer je i ovo godina kad možete uzeti najbolje od života. Ovo je i godina ljubavi – kako već ružičasto posmatrate svet oko sebe, čudno bi bilo da se ne zaljubite. Međutim, koliko je to ozbiljno i pravo, vreme će pokazati. Najbitnije je što će vama biti lepo i što ćete se ponovo osećati voljenim i posebnim. Kad se na kraju svede račun, ovo je godina koja je obeležena međuljudskim odnosima i vrlo često se, nažalost, dešava da u ovoj godini dođe do kraja i rastanka s nekim ljudima koje smo smatrali prijateljima za ceo život.

Godina u broju 4. Ovo je godina u kojoj zavrćete rukave i radite. Ničeg drugog nema, samo rad i ozbiljnost, nisu dopušteni nikakvi propusti. Disciplina i danonoćni rad jedino je što može proći. Prepušteni ste sami sebi i ne bi valjalo drugačije jer vi sami možete sebi isplanirati i organizovati i posao i vreme. Ako ste kojim slučajem u privatnom poslu, ovo je godina za pamćenje – radićete više nego ikad, ali pare videti nećete. Najbolje je u toj godini samo ulagati. Vodite računa o svakom svom potezu, nikako se nemojte oslanjati na sreću. Kako je ovo saturnovska godina, možete debelo platiti svaku grešku. Što se tiče emotivnog života, i on je pod velikim pritiskom jer od silnih obaveza nemate vremena za opuštanje i nemali broj veza strada baš u ovoj godini. Koliko god bilo teško i neizdržljivo, stisnite zube, povlačite pametne i dobro isplanirane poteze, i samo radite i radite, tako mora. Videćete na kraju da je tako i najbolje. Sve što ste propustili ili izbegavali prethodnih godina da uradite, ove vam dolazi na reviziju ili naplatu. Opet vodite računa o novcu jer ga nikako neće biti, svaka naplata će kasniti, a dugove ćete morati da regulišete. Nekome ova godina donese i proširenje posla, ali samo pod uslovom da su prethodnih godina bili disciplinovani i vredni. Ova godina, koliko god se činila trenutno teškom, može se kasnije pokazati vrlo plodonosnom, i mnogi će od nje, pod uslovom da su je muški odradili, živeti godinama od onoga što su u njoj posejali. Najbolja stvar koja se može desiti u ovoj godini, a koja nije mala, jeste rešenje stambenog problema. Dobra je za izgradnju kuća ili  podizanje stambenih kredita. Morate voditi računa i o zdravlju jer je zbog mnogih sputavanja i stresa moguće slabljenje organizma.

Godina u broju 5. Petica je godina promena  širenja i slobode, kad se ruše sve ograde i prepreke iz prethodne godine, što same od sebe a što uz našu volju i pomoć. Ako ste prethodne godine bili radni, vredni i disciplinovani, vodili računa o svojim potezima i ulaganjima, ove godine stiže zarada. Ali ako je niste shvatili ozbiljno, onda u petici morate platiti svako dugovanje i nepromišljeni potez. U ovoj godini imaćete svakodnevnu želju za kretanjem, za započinjanjem nekih novih stvari, i to je dobro, ničega se nemojte bojati jer iskustva su najdragocenija. Kažem da treba započinjati novo, a to podrazumeva i rušenje starog, samo ovde opet oprez: Dobro razmislite pre nego što prekinete neku vezu ili posao, nemoguće je da baš ništa staro ne valja, i najpametnije bi bilo u već postojeće uneti određene promene. Za razliku od prethodne godine koja je bila finansijski ograničavajuća, petica donosi novac na svakom koraku, čak će vam se često dešavati da vam novac neplanski kaplje iz izvora iz kojih ste mislili da nikad poteći neće. Imate šanse i za dosta putovanja, putevi će vam se sami iznenada otvarati, i ukoliko ste tajno maštali o nekoj rajskoj destinaciji,  savet je da budete samo malo uporniji. Ni ljubav nije zapostavljena, biće puno prilika za avanture, a druga polovina godine ume ponekad da donese jednu od onih ljubavi za pamćenje.

Godina u broju 6. Šestica je godina u kojoj se bavite najvažnijom stvari na svetu, porodicom. Dođe tako vreme u životu kad puno toga sakrivenog i nerazjašnjenog u vezi s njom iznenada ugleda svetlost dana i prosto vas ukopa. Treba poraditi, učiniti porodicu stabilnijom, u suprotnom će ova godina, za koju svi kažu da je godina ljubavi, dovesti lako do raspada porodice jer ljubav ume i da boli kad nisu zdravi odnosi. Godina šestice ume da bude godina požrtvovanosti i brige o najbližima. U njoj su česti ne samo razvodi nego i svađe s roditeljima, braćom, sestrama i drugima. Ukoliko su u porodici zdravi odnosi, onda je ovo godina u kojoj ćete uživati jedni s drugima. Nije loše sada započeti vezu, a duge emotivne veze u ovoj godini krunisati brakom. Što se tiče novca, ne bi trebalo da bude problema, ali se javlja malo veća potreba za luksuzom i uživanjima, pa ne bi bilo loše da sami sebe kontrološete u vezi s tim. Sve u svemu, šestica svakom segmentu vašeg života daje čvrstinu i postojanost, a ako dođe do razilaženja s nekima, tako je trebalo da bude. Dodala bih da ove godine probate igre na sreću, naravno, umereno i bez velikih očekivanja, jer ovom godinom vlada Venera koja po pitanju novca ume da bude darežljiva.

Godina u broju 7. Sedmica je teška jer donosi unutrašnje preispitivanje, a neretko i promenu same životne filosofije. Najviše ćete se baviti samim smislom života, o vašoj ulozi koja vam je dodeljena, i zato je ovo godina duhovnog sazrevanja. Jedna je od najdosadnijih ali i najtežih godina, gde se sve dešava iznutra, i kako um pojačano radi, ne bi bilo loše da se okrenete nekom stručnom usavršavanju jer tada to jedino može doneti dobro a da pri tom ne ostavi nikakve posledice. Upišite neki kurs, posvetite se više svom hobiju i šetajte, najbolje ćete tako doći do određenih odgovora, u društvu sa samim sobom. Usamljenost će vas pratiti cele godine, ali ne bukvalno već u smislu da ćete oko sebe stalno nailaziti na nerazumevanje, a često ćete biti napadani, i to javno. Imaćete utisak da je svaki vaš potez pod budnim okom javnosti i, samo da znate, niste daleko od istine. Da ponovim još jednom – slabiji energetski brojevi poput dvojke i četvorke, sedmicu teško preživljavaju. Sedmica je svakako, zbog navedenog, godina koja ostavlja posledice, zato i kažem da je bolje posvetiti se nekom stručnom usavršavanju koje u kasnijem životu može doneti dosta dobra ne samo duhovno već i finansijski. Materijalno stanje je nestabilno, tačnije, to je vreme besparice, ali ako je u pitanju duhovni i umni rad, situacija je bolja. Ljubav je takođe na probi, one stabilnije veze mogu uz malo više međusobnih ustupaka i uvažavanja bez problema opstati, a kod drugih se stvara zid koji je kasnije teško srušiti. Čuvajte se nervoze koja vam može ozbiljno narušiti nervni sistem.

Godina u broju 8. Osmica je godina koju nije lako opisati jer je sve moguće i sve se dešava, i lepo i ružno. Većina će, srećom, prodisati posle naporne sedmice i ponovo će im mnoga vrata biti otvorena. Najupečatljiviji utisak je da nam veliki teret pada s leđa bez obzira na razvoj i ishod situacija. Najveći životni i dugogodišnji problemi biće rešeni, nebitno da li se radi o emotivnom ili materijalnom. Važno je da igrate pošteno i da unosite ogromnu količinu energije u sve što radite. Zreliji ste, materijalno stabilniji i jači u odnosu na godine iza vas, i šta god život nanese na vaš put i koliko god to teško bilo, umete da se nosite s tim, i zato se nemojte čuditi ako primetite da ste pored rečenog postali još i ambiciozni i okrenuti karijeri. Primetićete da vas hoće tuđ novac, zato razmislite, obuzdajte lične prohteve i pametno ulažite. Sve što ste nekad uložili ili posejali, u ovoj godini dolazi na naplatu, bilo da se radi o dobrim ili lošim investicijama. Ne radi se samo o materijalnom već i postupcima koje ste ranije odradili u nekim specifičnim situacijama, što se može odnositi i na ljubav i na prijateljstvo. Osmica ume često da blagoslovi većinu tako što im dovodi u život jednu od onih sudbinskih ljubavi, i ovo su veze koje traju ako ne ceo, onda bar dobar deo života. Kakva god vas sreća pratila u ovoj godini, bićete primećeni i imaćete podršku.

Godina u broju 9. Vreme je da prikočite, da duboko udahnete vazduh i analizirate prethodnih devet godina jer je kraj ciklusa, i od iduće godine krećete iz početka. Zvuči dramatično, ali kad bi moglo da se ništa ne radi godinu dana, bilo bi savršeno. Samo se pripremite za veliko spremanje u životu i  režite bez milosti one stvari koje vas vuku na dno i prave vam poteškoće. Ignorišite emocije, ukoliko vas grize savest oprostite prvo sami sebi a onda ostalima. Dok sređujete svoj život, počnite da pravite planove za period koji vam dolazi, jer devetka je najbolja za to. Trudite se da ne ulazite u novo dok god ne raščistite staro. Prekinite prijateljstva koja se samo tako zovu, emotivne veze u kojima ste nesrećni, i tražite i razmišljajte o novom poslu ako smatrate da trenutni nije dovoljno dobar za vas. Devetka je sama po sebi energija koja čuva i štiti, i ova godina vam se može posrećiti. Ne bi bilo loše, dok ste na rezervi, da se posvetite svom zdravlju i prekontrolišete ga jer, dok planirate i punite baterije, ovo je idealno vreme za zdravstvenu negu i lečenje.

Podeli s drugima