Muvanje na društvenim mrežama


Rak traži romantične, Devica privlači inteligentnim komentarima, Lav blokira „bez pardona“ ako ga ne primećujete, Ribe lajkuju i komentarišu izazovne fotografije i statuse u kojima je spomenut seks


Radica Milovanović

Ovan – On će neko vreme lajkovati sve što objavite. Udeljivaće komplimente za svaku ličnu fotografiju. Ovnu je veoma važan fizički izgled. Potom kreće akcija u inboksu. Direktna, otvorena i iskrena. Nema uvijanja, okolišanja. Odmah sve. Ispisaće i komplimente, i sve o sebi, i ostaviće odmah, ili tražiti broj telefona. On nema vremena, želi sve istog trenutka. Gura ga strast, vuče, od nje živi. Kome odgovara osoba koja gori od strasti, koja vrca od energije i pozitivnosti, neka stupi u kontakt s Ovnom. Od prvog kuckanja do viđanja, ako prođe više od desetak dana, postaje nervozan.

Bik – Prvo će lajkovati sve slike na kojima se vide hrana, uživanje, odmori, more. Komentarisaće s dozom opreza, vrlo odmereno. Umeće dugo da ostane na kometarima, jer poseduje dozu pasivnosti. Bika često suprotna strana startuje u inboksu. Pitaće se čime se bavi osoba s kojom se dopisuje, koliki su joj prihodi, da li voli decu, šta ima od imovine. Ali sve polako i sa stilom. Biku je vrlo važna materijalna strana da bi se upustio u uživanja. Obrstiće profile na svim mrežama, prostudiraće sve i onda pozvati na dejt. Mora prvo da se uveri u ispravnost osobe. A to može da potraje. Kome to odgovara, neka čeka i dočekaće kroz koji mesec.

Blizanci – Njih zanima sve. Kako neko izgleda, kako piše, koji telefon, tablet ili laptop ima na slikama. Koje knjige su citirane. Lajkovaće bukvalno sve. Sve ih i zanima. Ući će u inboks s neobaveznim pitanjem. Nečim što se pita usput. Iz toga će se razviti priča u sto pravaca. Zanimljivi su, rečiti, duhoviti. Ali, postoji velika opasnost da se ne javi narednih pet dana. Jednostavno mu je neko ili nešto drugo privuklo pažnju. Potom će se vratiti, tražiti broj telefona. Pozvaće vas u šetnju, na koncert, pa čak i na more. Kod njih je sve spontano, i ljubav im se upravo tako i dešava. S obe strane ekrana.

Rak – Tražiće ljude koji su romantični. One koji su sanjari. Koji kače slike citata, sveća i cveća. Pesme od Prevera, Mike Antića, slike ljubavi. Lajkovaće sve što ima veze s osećanjima. Deliće svoja iskustva o ljubavi ispod neke objave. Potom će u inboksu pisati o nesrećnoj ljubavi, tražiće utehu, rađanje nove ljubavi. Njemu je ljubav smisao, ali ona duboka, koja iza sebe ima neku nesrećnu priču, kao što ja i njegova, tražiće druga, sapatnika i ljubavnika/ljubavnicu u nadi da će to biti za ceo život. Dopisivanje može trajati dugo, viđanje dolazi ne tako brzo, a kad dođe, hemija ipak presuđuje.

Lav – Trudiće se da bude primećen, privlačiće pažnju napadnim komentarima. Isticaće sebe u prvi plan. Maltene će zavladati zidom. Na slike će reagovati gomilom komplimenata. On na neki način traži da mu se neko obrati u inboks. Tad smatra da je uspeo. Ako prođe mnogo vremena, a osoba ne reaguje, ne obraća mu se u inboks, ume da postane neprijatan, čak i da blokira bez reči. Mislim – ko Lava sme da ne primeti! Kad krene ćaskanje, postaje zanimljiv sagovornik koji uvek impresionira nečim. On sve najbolje zna. Lako je pasti na ovaj šarm.

Devica – Trudiće se da komentariše inteligentno. Komentari će biti poduži, da objasni sve što misli. Neće uvek ulaziti u polemike, ali kad uđe, ostaje tu do jutra. Privlači pažnju retorikom, logičkim zaključivanjem, istorijskim činjenicama i matematičkim proračunima. Ne može da se ne primeti kad su komentari kao post na blogu. U inboks ulazi da se objasni, i postaje savršen sagovornik za sve teme. Uviđavan je, snishodljiv, izvinjava se pre nego što nešto kaže. Tema milion, a predlog za izlazak nikako. Nema toliko samopouzdanja. Ako druga strana insistira, možda se usudi. Nakon godinu dana.

Vaga – Postavljaće svoje slike ispod nečijih slika da se vidi i njegova lepota. Na vrlo fin i diplomatičan način šarmiraće osobu koja mu se dopada. Mada, ima ih još nekoliko komada, to je igrač na više strana. Ne može da se opredeli. U inboxu će pričati naširoko o umetnosti, pozorištu, novim restoranima, hrani. Pokazaće prefinjenost. Pozvaće svakog na večeru, pa gde upali. Ako se desi hemija, dobija se zaista prava veza, jer Vaga živi za to da ima nekoga ko će je voleti i nadasve obožavati. Dok ne natrči neko ko će početi da joj se divi, onda kreće klackalica. Gladna komplimenata, prija joj pažnja.

Škorpija – Ona vidi ono što ona hoće da vidi, a ne šta je realnost. Nalaziće skrivena značenja, u svojoj glavi, ispod postova koji nisu u vezi s ljubavlju ili seksom. Ostavljaće provokativne komentare. Krenuće u inboks s osvajačkim rečnikom. A onda će otvoriti još jedan profil, i igraće sličnu igru. Mora da proveri osobu koja mu se dopada, da li i s drugima flertuje. Poštuje iskrenost, ali sliku u njegovoj glavi pravi on, a ne ono što jeste. Kuvarica će biti seks simbol, i to je to. Uvek će to videti. Ako kuvarici to odgovara, eto savršenstva od veze.

Strelac – Zainteresovaće ga osoba koja po slikama deluje kao avanturista. Neko ko voli da putuje, čita, ide u kafane. Ona koja sa svim tim slikama ume i da piše statuse o pravdi, daje savete kroz priče, favorizuje slobodu mišljenja i kretanja. Pisaće joj brzo u inboks o svom oduševljenju. Iskren je, čak i previše, uvlačiće se u razne priče, jer ga sve zanima. Osvojiće osobu spontanošću i smislom za humor. Viđanje je vrlo moguće ubrzo, jer je on osoba koja voli ljude. Ozbiljnost veze, ako dođe do nje, vrlo je diskutabilna. Ipak je avanturista, ali sve je moguće.

Jarac – Ćutaće godinama, posmatrati. Bez lajka ili komentara. Čak ćete zaboraviti da imate tu osobu na listi prijatelja. Posmatraće, čekaće grešku. Radovaće se ako je nema. Simpatisaće iz pozadine, dok se ne zaljubi. Onda će iskreno pisati u inboks o svojim osećanjima. Zbuniće tu osobu, pomisliće da je manijak. Ali nije. On je samo strpljiv igrač, kako u životu tako i u prilazu osobama s kojima bi hteo nešto. Ko prihvati razgovor, može dobiti riznicu iskrenosti, ali i strah šta ta osoba sve zna o njoj. Ostaće ozbiljan, dosledan i istrajan, dokle god misli da ima šansu. Otići će ako mu se to kaže, bez pogovora. Ako pristanete na ono što nudi, imaćete ozbiljnog partnera za vezu.

Vodolija – Ostavljaće cinične komentare, trudiće se da bude originalna. Želi da se izdvaja iz mase, bude drugačija. Time krije svoju pravu prirodu, ali i otkriva ko je razume. Ona osoba koja ume da odgovori na cinizam, osvaja Vodoliju. Intelektualni stimulans je uvek potreban. U inboksu nastupa prijateljski, prosipa ortačke fore. Aluzije na seks uvijene su u šale. Polako osvaja sagovornika, na intelektualni šarm. Viđanje može biti ugovoreno na promociji neke knjige, na izložbi… Time pruža sigurnost suprotnoj strani, a sebi obezbeđuje samopouzdanje u gužvi. Nastavak zavisi od raspaljivanja misli.

Ribe – Lajkovaće i komentarisaće svaku izazovnu fotografiju, status u kome je spomenut seks. Dobro, i ljubav. Maštaće gledajući vas na slikama. U nekim maštanjima stići će i do venčanja. Pisaće vam u inboks da vas sanja noćima. I onda će krenuti vrele poruke, u svim smerovima. Ume da raspali maštu, da romantičnom doda notu bluda. Sve zajedno daje sliku nekog ko je poželjan. Prvi dejt, ako dođe do njega, podrazumeva seks. Ribe tada nisu povučene, daju se i uzimaju maksimalno, jer žude za ljubavlju.

 

Podeli s drugima