Međunarodni salon automobila – 54. po redu

Međunarodni salon automobila - 54. po redu


Od petka, 22. marta, punih deset dana, do kraja meseca, 31. marta – 54. Međunarodni salon automobila na Beogadskom sajmu


Međunarodni salon automobila, 54. po redu, održava se na Beogradskom sajmu i trajaće do kraja marta. Po svim kriterijumima – izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca, Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji.

Istovremeno traje i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme – Motopassion.

Međunarodni salon automobila - 54. po redu

Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava. Predstaviće se 35 automobilskih brendova, a 26 je prijavilo čak 48 premijera, 15 dodatnih 32 noviteta ili redizajna. U sektoru lakih motornih vozila na sajmu će se pojaviti 11 brendova. Na Motopassionu će biti 36 brendova, od ćega 23 ima 50 premijera.

Distributeri i uvoznici motivisani su prošlogodišnjim uspešnim poslovanjem na domaćem tržištu. Prema podacima Srpskе asocijacijе uvoznika vozila i delova, u Srbiji je tokom 2018. godine prodato sedam odsto više novih automobila nego 2017. Radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od preko 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih vozila.Naslanjajući se na ovakav trend, izrazita većina uvoznika i distributera se, kao po dogovoru, opredelila za nuđenje sajamskih povoljnosti ne samo tokom nego i znatno pre sajma, ili povodom sajma. Gotovo listom su takve povoljnosti oročene i završetkom sajma.

Međunarodni salon automobila - 54. po redu

Na primer, Euro Sumar, uvoznik i serviser automobila i motocikala marke Suzuki, još početkom decembra 2018. „korigovao je naniže” cene automobila ove marke, obaveštavajući javnost da neće biti dodatnog snižavanja cena tokom samog sajma. U predsajamskom periodu bilo je obilje pogodnosti za kupovinu u raznim formatima – za gotovinu, na kredit, na lizing, uz sajamske bonuse, privilegovane kamate ili bez njih… Kupcima je, s druge strane, važno da benefita od sajamske kupovine ima i da nisu male. Štaviše, često su i veoma stimulativne.

Radno vreme sajmova: 10.00-20.00 čas, a poslednjeg dana (31. marta) od 10.00 do 19.00 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 300 (grupna za učenike i studente 200), a ulaznica za Family Day (za roditelje s decom do 16 godina) 800 dinara.

Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

 

Podeli s drugima

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *