lavorka

Lavorka na mom engleskom, znači ljubavnica, kao sto su muškarci lavori. Ko su lavorke?

Radica Milovanović

Ima više vrsta lavorki, ali se svodi na isto. Drugo mesto, nekada treće, srebrna ili bronzana medalja, za koju se zna, ali ne toliko kao za zlatnu.

Njegov ili njen poziv, dogovor za “viđanje”, seks se uvija u foliju, mada neki i ne. U nečijem stanu, hotelu, sobi, automobilu…Lavorka utrčava u kupatilo, depilira se, pere kosu, maže nokte, šminka, traži seksi donji veš. Sva je spremna, smeši se sebi u ogledalu dok se sprema i pevuši omiljenu pesmicu ili bilo koju. Izlazi iz stana, odlazi na ugovoreno mesto, lavor čeka, sedaju u automobil, odlaze negde. Kao nešto pričaju, a nemaju pojma šta. Čeka se glavni zgoditak. Dlanovi se znoje, pogledi usijavaju… stižu do tamo negde, nudi je pićem, smejulji se, prekršta noge, pali cigaretu i pristaje na piće. On odlazi da sipa, a u sebi vec zamislja šta će da joj uradi! Još noćas dok je ležao pored žene zamišljao je. Jutros dok se tuširao pre posla sve je video i jedva uspeo da se spremi, tesne su mu bile pantalone. Piće sipano, popijen gutljaj, ali šta pričati? Kreće se u akciju, ljubljenje, skidanje i najzad seks! Lud, divljački, sa gomilom bezobraznih reči, pikanterija, da se pamti jer se tako ne radi sa ženom.

Nakon savršenog seksa, tuširanje i ono piće na stolu. Pali se cigareta, uzima gutljaj i šta pričati? On puno radi, nema vremena za sebe, ne diže glavu od posla, ona mu je jedina svetla tačka u svakodnevici… Mora da žuri kući ili ponovo na posao. Ona ga sluša. Čuje samo to da je ona svetla tačka, progovara da ga razume. Lavorke sve razumeju za razliku od žena! Govori da je i ona u gužvi, ali da uvek ima vremena za njega. Tih izlazak iz stana, odlazak ka kolima, usput priča o vremenu i novom skoku evra, golubu koji se pokenjao na auto i eto kao smejanja, donosi sreću.

Vozi je do kuće, govoreći kako je gužva u gradu, kako im je bilo dobro, kako se nada da će se uskoro opet “videti”, ona se smejulji i klima glavom…Izlazi iz auta, ljubi ga, on daje gas i odlazi, mislivši u sebi, dobra je ali jebiga… Al’ sam je razvalio… Vidi onog manijaka kako je stao i zakrčio ulicu, moram do kladionice, da se javim kući…

Ona ulazi u stan smeši se, šalje mu SMS, bilo je divno, jedva čekam sledeći put… ako odgovori, njenoj sreći nema kraja. Odgovor u smislu ‘i meni’, e to je osmeh za njenu dušu. Skida onaj seksi veš, smejulji se sebi, gleda se u ogledalo i pevuši skidajući šminku. Ako ne odgovori, opravdavaće ga da je imao posla, gužva… i smešiće se… dok ne dođe veče, kada je sama ispred televizora… dok je on ko zna gde ili u svom domu kraj žene jednako nesrećan.

Lavori i lavorke imaju trenutke sreće, uzbuđenje koje ih čini živima. Nada, neretko postoji da će nekada biti nešto više. Neće biti.

U lavorisanju uvek neko pati ako ne i oboje.

Ali, mi smo prokleti. Menjaćemo sve za ljubav makar bila lavorska.

Vredi je doživeti ako nikoga sa strane ne povredi.

Podeli s drugima