11915112_10205655813571913_2503569955343131630_n

Početna forma fejsa i ostalih mreža je šatro druženje. Ima i toga, ali retko

Radica Milovanović

Danima razmišljam koja je razlika između „rijaliti šovova”, fejsbuka, tvitera ili instagrama. U čemu je razlika između Parova i instagrama? Velikog brata i tvitera, Farme i fejsbuka. Može bilo kojim redom, nebitno je.

Svi mi koji „nikad” nismo pogledali nijedan rijaliti a znamo o čemu se radi, bečimo se na nakaze koje se svađaju za pare, imaju seks pred kamerama, gledamo ih kako jedu, mažu kreme, šminkaju se, spremaju klopu, vesele se, guze, trće i puće. Povrać na sve Ekreme koji se šetaju po ovim raznim televizijskim formama.

Elaborati se pišu na temu dna po kome baulja naš narod gledajući i dižući rejtinge raznim televizijama gledajući to smeće!

Starlete su prostituke, propali pevači, anonimusi koji izmišljaju stvarnost i u stvari su došli tek u takav format da pokažu ko su. Pošto sve nas jedino to zanima u životu!

Dođem na fejs, tviter, instagram ređe, i imam šta da vidim.

Klope uslikane koliko hoćeš, od kolača do vola na ražnju. Slike sa žurki, izlazaka, kafana, putovanja, preseljenja, bolesti. Statusi o neizbežnoj političkoj sceni i pljuvanje svih i svakoga. Sablažnjavanje nad karakterima javnih ličnosti, posebno ovih iz rijalitija koje niko ne prati.

Sve je tu samo na 24 sata pred budnim okom publike koja presedi celu noć da vidi ko će se posvađati i da li će biti seksa ili suza.

 

 

Ogledalo nas i ogledalo naše države, lepo reče urednik televizije na kojoj se prikazuje najskandalozniji rijaliti do sada.

Ja se naljutih na njega, mislim se – šta sereš kad su ti važne samo pare. U stvari je u pravu.

Prošetati ulicama našeg ili bilo kog drugog grada, starleta i onih u pokušaju, pijanih, zadrligih kvazinakaza na sve strane sa skupim satovima na ruci. Dečaci s počupanim obrvama, tetovažama koje vire ispod majice na nabildovanom tricepsu, uskim pantalonicama kao helanke, gde im se vršnjak ocrtava.

Prošetati fejsom, videti slike klinki koje se puće, trte sa plaža, baja koji imaju onaj duboku pogled i statuse o nesrećnim ljubavima ili one koji nam ukazuju na realni život, bus plus, rupe na asfaltu i sve to slikano, i poruke iz fotelja kroz statuse. Nekad to neko vidi pa šljusne u naše divne medije od žute štampe, i eto opet razloga za pljuvačinu, kritike i politike.

Pare se vrte i na fejsu i na tviteru na razne načine i preko raznih poslova. Prodaš se za reklamu. I ja bih, šta me boli uvo. Daj dvesta evrića, ima da tagujem i pišem o svim firmama o kojima nemam pojma. O politici neću. Ne prodaje mi se dupe baš toliko.

Početna forma fejsa i ostalih mreža je šatro druženje. Ima i toga, ali retko. Fejs služi za biznise raznih vrsta, i u tome nema ničeg lošeg. I meni mreže služe za posao.

Učesnici rijalitija takođe dobijaju pare za učešće, a kao došli su da se druže i upoznaju nove ljude. Kao i mi na razne mreže.

Nema razlike između društvenih mreža i rijaliti programa.

Sve je isto, samo upakovano u drugu formu.

Deo života koji se protežira godinama u skoro svim domovima na ovaj ili onaj način. Fejs ili Parovi, isti klinac drugo pakovanje. Srbija u ogledalu.

Mislim, ne dopada se svima nama pogled u ogledalo, posebno ne ono uveličavajuće ili ono koje se nehatom razbije, kao i iluzije o lepoti i savršenstvu.

 

Podeli s drugima