Horoskop i kriminal – vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga, Vodolija)


Kakvi su vazdušni znakovi kad se opredele za kriminalne delatnosti? Ko su najpoznatiji loši predstavnici vazdušnih znakova?


FBI je nedavno objavio „prihološko-astrološki“ profil kriminalaca na osnovu statistike: u kom znaku je najviše kriminalaca, za kakve su stvari optuženi, koliko je koji znak vešt da se izvuče… Bez obzira na to što je FBI mnogima resprektabilan izvor, ipak se on bavio samo procentima, što je tek maleni deo na koji se astrologija oslanja.

Naravno, upoređivaćemo šta je rekao FBI na osnovu statističkih podataka, a šta primeri iz astrologije za svaki znak.

Blizanci – tip Italijan

Po statistici FBI najčešće su prevaranti, ne vole nasilje. Najmanje ih je uhvaćenih, a kad se to desi, u stanju su da odaju sva imena. Ako ih nema – izmisliće ih, ne bi li se nagodili za manju kaznu. Astrološki, prvi stepen Blizanaca govori o izuzetnoj agresivnosti, na 4º srećemo revolucionare, a na 25º se dešavaju zločini iz strasti! Sve to treba uzeti sa zadrškom, naravno.

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Grigorij Raspućin (17. 6. 1872) – po mnogo čemu kontroverzna ličnost. S obzirom na to da je postao jaka figura na ruskom dvoru zahvaljujući pre svega carici, kojoj je bio poverljiv čovek zbog čudesnog blagotvornog uticaja na bolest prestolonaslednika, nije ni čudo da se toliko osilio i da je aristokratija poželela da ga ubije. Tek treći pokušaj je uspeo, jer je do tada preživljavao čak i nemoguće: na njega je pucano, bio je „mrtav“, pa je bačen u ledenu reku – posle nekoliko dana pojavio se na dvoru! Treći put su uradili sve isto, zajedno, s tim što je, kad su mu telo izvadili iz reke, utvrđeno da je još uvek bio živ u trenutku bacanja u vodu.

Raspućin: bludnik u svešteničkoj odori
Raspućin: bludnik u svešteničkoj odori

Govorilo se da samo jednim pogledom može da hipnotiše, pravio je terevenke, opijao se, bludničio… Po zanimanju je bio sveštenik, mada je malo šta u njegovom životu bilo duhovnog karaktera, izuzev čudesnog dara da izleči pojedine ljude. S njim u vezi poznata je i jedna bizarnost: šuškalo se da ima polni organ neverovatnih dimenzija. Iz njegove natalne karte je očigledno da priče nisu preterane.

Markiz de Sad (2. 6. 1740) – ime mu se pominje uglavnom u negativnom kontekstu, uz sve što je povezano sa sadizmom i perverzijama u seksu. Istoričari se ne slažu s opštom slikom, i izgleda da je ovaj čovek sa (ipak) spisateljskim darom imao nesreću da bude preslobodan u izražavanju i da završi na kraju u ludnici. Kad se malo bolje pogleda njegov horoskop, očigledno je da je žrtva svoje sudbine – uporedimo njegov sa horoskopima Šeron Tejt, koja je inače Bik, ali i Cece Ražnatović i Žaka Iva Kustoa, koji su Blizanci. Šeron Tejt je postala simbol nedužne žrtve monstruoznog zločina, Kustou se sin udavio maltene na njegove oči, a Ceca…

Tito – nekad „najveći sin naših bratskih naroda i narodnosti“, pa jedna od najomraženijih ličnosti u periodu raspada Jugoslavije (svi su ga prozivali, iako je poodavno bio mrtav), pa sve do današnjih dana, kad pevamo „Sve je isto, samo njega nema“. Može se reći da je tipičan predstavnik Blizanaca (stalno nešto muva, ali je vrlo ubedljiv), iako mu je podznak u Lavu.

Henri Kisindžer (27. 5. 1923) – ako je Tito skoro pa školski primer tipa Blizanaca, onda je i Kisindžer pravi predstavnik. Kad bi trebalo da se opiše jednom rečju, onda bi bio – neuhvatljivi. S jedne strane, to je za političara dobro, a s druge, teško je i zamisliti kako se moglo živeti s njim. Mogao je da postane i uspešan književnik, bar tako kaže njegova natalna karta.

Mihail Aleksandrovič Bakunjin (30. 5. 1814) – sinonim za anarhistu. Kad se pročitaju njegovi spisi, deluje kao slovenofil plemenitih osećanja, ali ono što je nameravao da uradi kako bi postigao ciljeve, nimalo nije bilo plemenito. Uostalom, politička istorija XIX veka prepuna je raznih Bakunjina, ali i postupaka koji su se prema njima sprovodili ili im oni bili uzori.

Vaga – tip Kinez

Kako kaže FBI, Vage su kriminalci do srži u poslovima korupcije i privrede. Svuda imaju veze i vešto manipulišu ljudima i intrigama. Astrologija na njih gleda kao na najlepše u horoskopu, pa će vas nešto od te lepote uhvatiti i ako vam je podznak ili Venera u ovom znaku. Međutim, 5º (inače podznak Bila Klintona) daje okrutnost, nepouzdanost, neodlučnost i težak karakter, a 8º, za razliku od istog stepena u drugim znakovima, daje hrabre ljude. I to prave heroje, suludo neustrašive!

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Alister Krouli (12. 10. 1875) – nema bliže odrednice od parapsihologa za ovog neobičnog čoveka. Pokušao je da sjedini mistiku i nauku, pa se često sudarao s javnim moralom i naročito crkvom, koja je bila na pola puta da ga proglasi za đavola, ali kažu da je hipnotisao one koji su odlučivali o njegovom slučaju – na daljinu. Ono što je pouzdano, zaista je uspeo da snagom svoje volje, ne izgovorivši ni reč, natera ovce na jednom pašnjaku da se poređaju u koncentrične krugove! Govorilo se da uživa u orgijama, a najveća ljubav mu je bila žena koju nije ni takao.

Alister Krouli: najozbiljnije se razmatralo da ga proglase za đavola
Alister Krouli: najozbiljnije se razmatralo da ga proglase za đavola

Fridrih Niče – pogrešno shvatan za života, pa ni posle smrti nisu mu davali mira. Prva prava i velika revizija antičke misli bila je njegovo delo. Bilo kako bilo, nazivali su ga Mračni čovek, a završio je u ludnici kao izgubljen slučaj, s retkim ali fascinantnim trenucima lucidnosti.

Vodolija – tip Rus

Ako počine zločin, najčešće je reč o osveti, a nisu imuni ni na hakerisanje, pravljenje sekti… Tako kaže FBI. Astrologija je po pitanju kriminala malo u čudu što se tiče Vodolije: 1º daje krivicu za pokolje(?!), na istaknutom 7º rađaju se ekstremisti (tu je inače podznak Aleksandra Velikog i Mocartovo Sunce), kao i 19º, na kome su Merkur Edisona, Venera Džeka Londona, Saturn Openhajmera i Alistera Krolija, Severni Mesečev čvor Pako Rabana.

Kao i u znaku Device, i ovde ćemo teško naći pravog zlikovca, što ne znači da ih nema. Svi oni pustolovi koji potroše silne pare, naravno tuđe, i ne urade ništa, rođeni su u ovom znaku. Oni po svaku cenu žele da budu drugačiji ili da se po nečemu proslave, pa makar to bilo samo zbog pokušaja.

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Bajron: izuzetno lep, perverzan, incestuozan, borac za slobodu... Iako hrom, bio je odličan plivač, bokser i jahač
Bajron: izuzetno lep, perverzan, incestuozan, borac za slobodu… Iako hrom, bio je odličan plivač, bokser i jahač

Lord Džordž Gordon Bajron (22. 1. 1788) – u Grčkoj nema grada u kome jedna od važnijih ulica nije nazvana po njemu. Dobio je mitske dimenzije još za života, pre svega zahvaljujući svom pesništvu, ali i borbi s grčkim ustanicima protiv Turaka. Za Bajrona su govorili da je pravi demon za ženski svet. Upropastio je nekoliko porodica svojim ljubavnim aferama, o sopstvenoj deci nije uopšte vodio računa (pouzdano je imao kćer i sa svojom polusestrom, a vanbračnu kćer je dao u dom u kome je i umrla).

Eva Braun (6. 2. 1912) – ljubavnica zloglasnog Hitlera. Po svedočenjima savremenika, trudila se da bude neprimetna u društvu, a ako bi nešto i rekla, bili su to kratki odgovori na pitanja koja joj se postavljaju. Volela je sport i bila prilično fiziči aktivna, ali za sve ostalo kao da je bila i slepa i gluva. Na kraju joj je ipak pošlo za rukom da se uda za Hitlera, nekoliko sati pre nego što će zajedno skončati. Da li su mislili da će biti nalik Romeu i Juliji?

Sledećeg petka: Vodeni znakovi i kriminal

Prethodno:

Horoskop i kriminal

Horoskop i kriminal – vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac)

Horoskop i kriminal – zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac)

Podeli s drugima