Horoskop i kriminal


Koji stepeni su „opasni”, u kojim znakovima, i ima li ljudi „predodređenih” za kriminal? Šta o tome kaže FBI, a šta astrologija?


FBI je nedavno objavio „prihološko-astrološki“ profil kriminalaca na osnovu statistike: u kom znaku je najviše kriminalaca, za kakve su stvari optuženi, koliko je koji znak vešt da se izvuče… Bez obzira na to što je FBI mnogima resprektabilan izvor, ipak se on bavio samo procentima, što je tek maleni deo na koji se astrologija oslanja.

Naravno, upoređivaćemo šta je rekao FBI na osnovu statističkih podataka, a šta primeri iz astrologije za svaki znak.

Oprez u tumačenju, jer i najbolji horoskopski aspekti mogu da daju najveće zlotvore, čak da istu planetu, na istom mestu i s istim aspektima, imaju i oni kojima plašimo decu, kao i oni koji su svet učinili boljim mestom za život. Zato se ne zalećite i ne procenjujte na prvu loptu da li vam je „pogođeno“ ili nije – ne radi se o procentima i statistici. Koliko su smešni komentari na osnovu generalizacije pogledajte ovde.

Svako zna da nabroji slavne ljude koji su rođeni u istom znaku kao i on, retko ko pominje one koji su upisani u crnu hroniku sveta, a rođeni su u istom znaku kao i mi. Neki znakovi imaju ih više nego drugi, ali generalno nema znaka bez kriminalaca: ubica, varalica, lopova i njima sličnih.

Havijer Solana: direktno „zaslužan“ za bombardovanje SRJ i „samostalnost“ Kosova, dok je bio u zatvoru u Madridu sprijateljio se s ustašama
Havijer Solana: direktno „zaslužan“ za bombardovanje SRJ i „samostalnost“ Kosova, dok je bio u zatvoru u Madridu sprijateljio se s ustašama

Savremena astrologija smatra da pojedini stepeni zodijačkog kruga daju sklonost ka kriminalu. Na primer, ako planete stoje na 8. ili 18. stepenu bilo kog znaka, ili blizu njih, onda je osoba makar jednom u životu bila u prilici da uradi nešto nezakonito, ako se već nije oprobala u kriminalu.

Osmi stepen svih znakova osim Vage. Da se ne može tako pojednostavljeno tumačiti horoskop, govori nam i primer 8º Jarca, na kome i Hitler i Čarli Čaplin imaju Jupiter, koji je inače oličenje dobrote, pravičnosti i sreće!

  • Na 8º Ovna Miloš Obrenović ima Merkur, Brus Li Južni Mesečev čvor, a Arkan Veneru i Merkur. Koja je razlika između Miloša, Brusa i Arkana? Ne baš tako velika, astrološki gledano.
  • Na 8º Blizanaca Havijer Solana ima Saturn (uspeh koji kratko traje, izgrađen na tuđoj nesreći – mada se nama čini da je taj gospodin dugo imao moć; doduše i naša nesreća dugo traje), Vesli Klark Ascendent (pod njegovim vođstvom nas je bombardovao NATO), a to je inače i stepen na kome su se spojili Mars i Uran (obe planete agresivne prirode) u trenutku bacanja bombe na Hirošimu!
Kralj Leopold od Belgije, masakrirao deset miliona Kongoanaca
Kralj Leopold od Belgije, masakrirao deset miliona Kongoanaca, bez ikakvih posledica

Osamnaesti stepen bilo kog znaka. Generalno, ovaj stepen označava opasnost – svake vrste. Kad pogledamo primere, ipak smo bliži teoriji da 18. stepen daje jake strasti, nije baš obavezan i kriminal.

  • Na 18º Raka bili su Mesec i Saturn u trenutku bacanja bombe na Hirošimu; Musolini tu ima Jupiter u 8. kući (opet broj 8!); Gorbačov Pluton u 1. polju (setimo se samo koliko mu je puta bio ugrožen život i kako je svrgnut s vlasti); belgijski kralj Leopold, poznatiji kao Sotona (o kome belgijski udžbenici uglavnom ćute) voleo je da muči Crnce i ubija ih na strahotne načine, svakako je bio prilično perverzan, imao je na tom mestu Mars, u 8. kući (opet!); Putin ovde ima Uran (s aspektima), i tek će se videti šta ta planeta znači, jer sve ovo što je do sada bilo, samo je najavljivalo kako Uran ume da bude precizan, žestok i da reaguje u trenutku.
  • Na 18º Device smestilo se Sunce patrijarha Pavla i Lava Tolstoja.
  • Na 18º Škorpije nalazi(la) se jedna fiksna zvezda – Kiffa Borealis, koju verovatno niko ne bi voleo da ima u horoskopu, jer ASC na tom mestu daje rođene kriminalce – tako kažu stari astrolozi! Ali šta reći kad je na tom mestu jedan Dostojevski imao Sunce!

Svi koji u natalnoj karti imaju izražene ove stepene, nisu po definiciji naklonjeni kriminalu, ali ipak ima tu nešto. Previše je slučajnosti da bi se teorija potpuno odbacila.

Sledećeg petka: Vatreni znakovi i kriminal

 

Podeli s drugima