Horoskop i kriminal – zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac)


Kakvi su zemljani znakovi kad se opredele za kriminalne delatnosti? Ko su najpoznatiji loši predstavnici zemljanih znakova?


FBI je nedavno objavio „prihološko-astrološki“ profil kriminalaca na osnovu statistike: u kom znaku je najviše kriminalaca, za kakve su stvari optuženi, koliko je koji znak vešt da se izvuče… Bez obzira na to što je FBI mnogima resprektabilan izvor, ipak se on bavio samo procentima, što je tek maleni deo na koji se astrologija oslanja.

Naravno, upoređivaćemo šta je rekao FBI na osnovu statističkih podataka, a šta primeri iz astrologije za svaki znak.

Bik tip Belorus

FBI smatra da su Bikovi drugi znak s najviše kriminalnih sklonosti. Najčešće kradu, i po pravilu su hladnokrvni. Kad ih uhvate, „tvrde pazar“ da im kazna bude manja. Astrološki, Bikovi kao veliki hedonisti ne mogu da podnesu nemanje. S druge strane, poštuju red i zakon, pa se ne upuštaju olako u kriminal. Ipak, ne treba smetnuti s uma da je zloćudna zvezda stajačica Algol baš u Biku.

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Adolf Hitler (20. 4. 1889) – šta reći?! Dovoljno je samo pomenuti njegovo prezime. Na istom stepenu (19º Vage) njemu i Moniki Levinski nalazi se Uran, a to je inače i stepen podznaka druga Lenjina, Sunca Alistera Krolija i Margaret Tačer, Neptuna Vuka Karadžića, Merkura Iva Andrića, Marsa Stepe Stepanovića… Gle čuda, to je ujedno i stepen na kome je Sunce najslabije, to je tzv. stepen debilitacije Sunca!

Alojzije Stepinac (Bik/Ovan) – šta tek o njemu reći?!? Mnogo planeta mu je locirano na Kiffa Australis (13-14º Škorpije) ili s tom zvezdom pravi aspekte. U starim horoskopima piše da je ova fiksna zvezda simbol kriminala, nasilnosti, i da dovodi do krvoprolića!

Sadam Husein (2. 5. 1937) – njegov Mars nalazi se na 4º Strelca, koji je pokazatelj avionskih nesreća, pa neki astrolozi smatraju da se sudilo njegovom dvojniku, a da je pravi Sadam stradao avgusta ili septembra 1992. u avionu.

Robespjer: ironija sudbine - slao ljude na giljotinu i na njoj stradao
Robespjer: ironija sudbine – slao ljude na giljotinu i na njoj stradao

Maksimilijan Robespjer – s Mesecom u Škorpiji koji nije imao ni jedan jedini dobar aspekt, nije ni mogao da zaobiđe ironiju sudbine: nadimak Nepotkupljivi napravio je od njega tiranina, pa je na kraju i sam stradao na giljotini, na koju je pre toga oterao mnogo drugih ljudi.

Vladimir Iljič Lenjin (22. 4. 1870) – interesantan horoskop za proučavanje, jer ima mnoštvo dobrih aspekata, ali i masu najgorih mogućih.

Devica tip Englez

Posle Ovnova, kako kaže FBI statistika, Device najviše vole oružje. Ništa manje vole i prevare. Astrološki su mnogo zanimljivije. U ovom znaku nećete naći tipičnog ubicu, ludaka, pravog zlotvora… Čak je tu prava plejada sve samih humanista: Majka Tereza, patrijarh Pavle, zatim Tolstoj…

Ali, ako otvorite dnevnu štampu i potražite crnu hroniku – sitni lopovi, varalice, obijači i vašarski prevaranti – svi su odreda rođeni u ovom znaku. U nekim novinama stavljaju i datume rođenja pored imena kriminalaca, pa izvolite. Dušu je dalo za proučavanje!

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Velike finansijske afere po pravilu su plan neke Device koja je sve smislila i organizovala, a onda se elegantno povukla. S plenom, naravno, a dokaza nema. Ako neko i treba da se kazni za sve, teško da će to biti organizator plana, Devica.

Čuvena Velika pljačka voza u Engleskoj iz šezdesetih godina, koja se smatra za savršen zločin, jer su svi akteri uspeli da pobegnu u Južnu Ameriku, posle 38 godina (2001) imala je epilog na britanskom sudu, jer se „najslavniji“ od 16 pljačkaša Ronald Bigz sam javio da odsluži kaznu. Bio je star i bolestan, ali nema veze. Iako je rođen u znaku Lava (8. 8), ima stelijum planeta u Devici. Preminuo je 2013, u staračkom domu na severu Londona.

Brus Rejnolds u raznim periodima života u vreme Velike pljačke voza 1963. (sredina), u poslednjem periodu života (levo) i u vreme suđenja (desno)
Brus Rejnolds u raznim periodima života: u vreme Velike pljačke voza 1963. (sredina), u poslednjem periodu života (levo) i u vreme suđenja (desno)

Glavni organizator – Brus Rejnolds, rođen je, naravno, u znaku Device, 7. septembra. I on je preminuo 2013, malo pre Bigza, s tim što je u bekstvu bio samo pet godina, ali je odslužio kaznu od tek deset godina. Bio je mozak operacije, nije učestvovao u ranjavanju mašinovođe, niti je bio sklon nasilju.

Iz voza su ukrali 120 vreća s novcem. Tada je to bilo 2,6 miliona funti, danas bi ekvivalentan iznos bio oko 54 miliona evra. I Bigz i Rejnolds pisali su knjige o pljački voza. Nekoliko filmova snimljeno je o ovom događaju.

Opet velika pljačka, opet u Engleskoj, 1993, ali je kradljivac uhvaćen posle 12 godina, na osnovu vlasi kose. Glavni inspektor ovog slučaja rođen je u znaku Device, kao i lopov!

Jarac – tip Tibetanac

Kako kaže FBI, Jarčevi su kriminalni svaštari, ali ambiciozni. Po astrološkim tumačenjima, poput drugih pripadnika zemljanih znakova najskloniji su finansijskom kriminalu, a najviše je uhvaćenih iz redova organizivanog kriminala upravo Jarčeva. Dobro prikrivaju svoje tragove i za prljave poslove koriste tuđe usluge, a ako ih otkriju – beže od zakona. Astrološki, uopšteno gledano, brutalnost daje izražen Jarac u horoskopu (ne ljudi rođeni u tom znaku!), kao i Mars sa mnoštvom nezgodnih aspekata s drugim planetama.

Ko je sve rođen u ovom znaku od (ne)slavnih?

Car Akihito (23. 12. 1933) bio je dete u vreme kad je počeo Drugi svetski rat, ali je imao tipično jarčevsku sudbinu, pa je morao da ispravlja tuđe greške: tako se on izvinjavao u ime svojih prethodnika, a prekinuo je i tradiciju da u cara ne sme da se gleda, jer je direktni potomak Sunca!

Ignjacije Lajola (24. 12. 1491) – jezuita, osnovao Inkviziciju. Uradio je i mnogo drugih stvari, uglavnom dobrih (na primer, pod jezuitskim uticajem katolici su prihvatili nauku), ali se pamti samo po sudu koji je pojam za fizičke i duševne muke – mogao je svakog da proglasi za đavola ili vešticu!

Džon Edgar Huver (1. 1. 1895) – naizgled pozitivac, borio se protiv kriminala. Međutim, kako prolazi vreme i otvaraju se tajne arhive, i njegov život bez maske izbija na svetlost dana – mnogo je „muvao“, petljao se i u šta treba i u šta ne treba, a tek što je bio licemeran! Između ostalog, javno se deklarisao protiv homoseksualaca, čak ih i gonio, a ljubav života bio mu je sekretar. Osnovao je i CIA.

Al Kapone – mafijaš neprolaznog „renomea“. Njegov horoskop govori da se maltene rodio kao kriminalac.

Adolf Ajhman: snimljen je film o njegovoj otmici i suđenju u Jerusalimu
Adolf Ajhman: snimljen je film o njegovoj otmici i suđenju u Jerusalimu

Adolf Oto Ajhman – fašista od glave do pete, desetkovao je Jevreje. Prvo je pobegao iz zarobljeničkog logora posle Drugog svetskog rata. Zatim ga je Vizental locirao 1946, ali je austrijska policija bila tolika spora da je uspeo da pobegne, prvo u Vatikan, a zatim se pacovskim kanalima prebacio u Argentinu 1950. godine. Živeo je pod lažnim imenom sa ženom i decom do maja 1960. Tada ga je uhvatio izraelski Mosad i uz silne peripetije i otmicu prebacio ga u Jerusalim, gde mu je suđeno i gde je obešen.

Mao Ce Tung – večni čovek komunizma, Tibetancima je uzeo i državu i nacionalni integritet; a ni prema Kinezima nije bio naročito blagonaklon. Kulturnom revolicijom 1966–1969. napravio je repliku na Staljinove čistke. Za nas je interesantan i po tome što je s Niksonom potpisao Šangajski kominike 1975. o razumevanju dve nacije, u kome je lepo navedeno da tzv. tampon–države, kao što je bila i Jugoslavija, više ne treba da postoje. To je bila prava čitulja SFRJ!

Prethodno:

Horoskop i kriminal

Horoskop i kriminal – vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac)

Sledećeg petka: Vazdušni znakovi i kriminal

Podeli s drugima