Kako koji znak čeka Novu godinu


Kod Bika imate priliku da se najedete kao čovek, i sve šljašti kao da ste u Las Vegasu, kod Strelca ćete se moliti da ne dođe do požara, a kod Vage sve miriše kao da ste u parfimeriji


Radica Milovanović

Svaki znak čeka Novu godinu na svoj način: ukrašava dom po svojim afinitetima, zabavu organizuje po svojim merilima dobrog provoda, nudi hranu po svom ukusu…

Ovan – Ovnovi žive brzo, uvek su u akciji i nemaju vremena da se bave detaljima. U njihovom domu, što se tiče jelke, ona je kupovna i već okićena. Samo se uključi u struju, svetli, i to je to. Na stolu će biti razne vrste mesa, ljutih papričica, rena, senfa… Tanjiri su jednobojni, crveni najčešće, i na stolu će sem hrane, gomile noževa, biti najbolja vina i rakije. Njihov obrok traje kratko jer jedu brzo, nemaju oni vremena za uživanje, a kolači, kupovni naravno, mogu ostati do jutra netaknuti. Osušiće se na stolu, dok će flaše biti prazne, a oni u krevetu s nekim!

Bik– Kod Bikova očekujte da će vas već na vratima lupiti neki ukras u glavu. Oni kite sve. Dok budete prali ruke u kupatilu, visiće oko lavaboa ukras, kao i oko ogledala. Na stolu neće imati gde igla da se baci! Biće proja, meso, čips od brokolija, pogača, krofne, salata… Tanjiri šareni, s narandžastom bojom koja prevladava, biseri su između sve te hrane nanizani. Šljaštiće na sve strane, visiće vam iznad glave neki ukras, dok će domaćica Bikica okititi i svoju najdražu kuhinju. Očekujte u ovom domu uživanje u hrani, piću i šljaštećoj atmosferi!

Blizanci – Oni verovatno neće biti u kući za najluđu noć, trgovi i ulice su njihova omiljena mesta za doček. Oni koji ipak ostanu u kući, okitiće jelku automobilčićima, bombonama, ispod će poređati poklone i silno će se zabavljati dok budu kitili kuću uz glasnu muziku. Na stolu će biti rasparenih tanjira, namerno, salveta s likom Deda Mraza, po žvaka u svakom tanjiru, da se posle hrane ne oseća luk. Na stolu se mogu naći špagete kao glavno jelo, pogačice iz zamrzivača, i najbolja torta na svetu. Kokta ili pepsi kao glavno piće, a bambus kao alkoholna varijanta. Ovde ćete igrati do zore s domaćinom, smejati se i biti zadovoljni i srećni!

Rak – Dočekaće vas – tradicija. Jelka iz drugog razreda osnovne škole, ukrasi iz detinjstva domaćice, ispod jelke čestitke koje je dobijala celog života od svoje dece, crteži jelki iz obdaništa i lutka koju je dobila od Deda Mraza sa sedam godina. Od hrane očekujte sve redom, kao na slavi. Od čorbice, preko sarme, podvarka, do pečenja, pihtija, turšije, uz obaveznu domaću pogaču. Torti neće biti nego sitnih kolača pravljenih po receptu njene bake. Tanjiri su beli sa zlatnom šarom, poklon za svadbu od majke, koje vadi smo u svečanim prilikama. Muzika će biti domaća, domaćica s keceljom i u papučama. Domaćinska atmosfera s domaćom rakijom i vinom dominira u domu Rakova za doček Nove godine.

Kako koji znak čeka Novu godinu

Lav – Kod njih sve mora biti na nivou! Udaraće vas u oči zlatna boja s jelke, zidova, stola, tanjira! Ukrasi su poručeni, specijalno iz Amerike samo za tu priliku, jelka kupljena po ugledu na najpoznatiju filmsku zvezdu. Hrana poručena iz najboljeg hotela u gradu, šampanjac kao jedino piće. Pićete iz dugačkih čaša oivičenim zlatnom bojom, jesti iz pozlaćenih tanjira za zlatnim escajgom. Biseri u crvenoj boji su po sredini stola, po ugledu na trpezu najbogatije pevačice na svetu. Dok vas domaćica bude posluživala, očekujte da će vas lupiti u glavu s biserima oko vrata ili ogromnim minđušama. Ješćete kavijar, piti šampanjac, slušati Mocarta i sedeti ukočeni kao na dodeli Oskara!

Devica – Ulazite u najčistiji, najsterilniji dom na svetu. Domaćica će vas s vrata zamoliti da se izujete i operete ruke. Jelka je kupljena na buvljaku ili kod Kineza i izgleda kao one prave, skupe, okićena je takođe ukrasima iz iste pijačne kupovine. Devica je sve kupila dok su bile akcije i sniženja, zaledila je, taman da se unište sve bakterije. Na stolu, pored tanjira kupljenih na rasprodaji, biće i po paket vlažnih maramica. Od hrane će biti svega, ali će domaćica insitirati na salatama kao zdravoj hrani, kao i na čorbici za bolji rad creva. Od pića će služiti čaj od nane ili kamilice. U ovom domu ne očekujte da ćete zapaliti cigaretu, ali zato očekujte da će vas domaćica služiti cele noći i spakovati vam hranu kad krenete. Njoj ne sme ništa da ostane za sutra, pokvariće se.

Vaga – Najmirisniji dom u koji se može ući. Na sve strane će visiti mirišljave jelkice da se ne bi osetio miris kuhinje a kasnije cigareta i znoja. U ovom stilski i umetnički sređenom domu, jelka i ukrasi moraju da se slažu uz boju zida, ugaone garniture ili tepiha. Boje su posložene sa stilom i ukusom. Ako budete mogli da jedete od mirisa jelkica, na stolu će vas sačekati savršena trpeza. Uklopljeni servis za ručavanje s bojom stolica, njenom haljinom ili slikom na zidu. Hrana je uglavnom poručena, i u ovom domu se samo podgreva i služi. Pićete najkvalitetnija vina, a domaćica će vas služiti sa svojim partnerom, jer udvoje je sve lepše! Iz ovog doma ćete izaći opijeni mirisima, parfemima i luksuzom, držeći drago biće pod ruku.

Škorpija – U ovom domu će vas dočekati prigušeno osvetljenje, daj bože da nađete sto i stolice. Sveće će biti svuda upaljene, a preko sobnih lampi će biti prebačena svilena ili čipkana marama. Jelka će u mraku ličiti na crnu, i videće se samo bordo ukrasi. Sa zavesa će visiti halteri, tange, brushalteri. Na stolu će biti tanjiri crne boje, bordo stolnjak, sveća i crno vino. Od hrane očekujte ribu, tartar biftek, sve začinjeno ljutom paprikom, đumbirom i drugim afrodizijačkim začinima. Kolači ili torta – čokoladni, s višnjama. Domaćica polugola u čipkanoj haljini, provociraće čitave noći pričama o seksu, tajnama, i noć se vrlo lako može završiti prizivanjem duhova ili seksom, naravno!

Strelac – Čitave noći ćete se moliti da ne dođe do požara. Dok budete prolazili pored gomile polica s knjigama, na svakoj će biti upaljena po neka svećica ili svetleće sijalice. Jelka će biti zaglavljena između dve police s knjigama i časopisima, a na zidovima ćemo gledati karte sveta, globus, razne slike s putovanja, kao i egotične figurice po policama. Na stolu će biti egzotična hrana, dosta voća, papaja i ananas. Pićete strana pića donesena s raznih putovanja. Domaćica će biti zarazno optimistična i smejaće se cele noći s vama. Iz ovog doma ćete otići raspoloženi i bogati pričama iz celog sveta!

Jarac – Morate da se najavite nekoliko meseci unapred. Domaćica mora da zna tačan broj ljudi zbog hrane. Već je sve spremila, kupujući na akcijama i kuvajući na jeftinoj struji. Jelka je stara koliko i domaćica, ukrašena starim ukrasima koji imaju posebnu vrednost. Sto će biti arhaičan, iz prošlih vremena, tanjiri isto tako. Hrana spremljena po starim receptima. Dok budete sedeli za stolom, gde je sve poređano tačno i precizno, glodali meso s kostiju, pili vino iz prošlog veka, vodićete razgovore o budućnosti, planovima, ciljevima, jer će domaćica nametati takve teme. U ovom domu ćete se najmanje smejati i iz njega izaći zabrinuti za svoju budućnost.

Vodolija – Šareniš. Gomila boja, svetlećih lampiona i eventualno disko-kugla. Od hrane očekujte čips, smoki, mafine iz mikrotalasne pećnice, pivo iz konzerve. Neformalnost u oblačenju, ponašanju i gomila različitog sveta. U ovom domu se nećete najesti i napiti, domaćica vas neće služiti, neformalno će svako odlaziti do frižidera i uzimati šta se tamo zatekne. Puštaće muziku s najnovijeg muzičkog uređaja, gasiće svetlo i upaliti svetleće lampione, igraće i pevaće s konzervom piva u ruci i cigaretom u ustima. Mirisaće na indijske štapiće i provod je garantovan. Plesaćete sa crncem i direktorom u odelu s kravatom, prosjakinjom i poznatom filmskom zvezdom. Vodoliji su važni ljudi.

Ribe – U ovom mističnom domu gazićete preko školjki, svilenih marama i orijentalnog tepiha. Jelka će biti s plavim ukrasima, zvezde će dominirati kao ukrasi svuda po stanu. Sto će biti posut belim biserima, tanjiri plavi, lokvanj nasred stola i upaljena sveća. Najvažnije je da ima raznog pića. Domaćica voli da napije svoje goste kao i sebe. Hrana je uglavnom morska i spremljena u vinu. Ovde ćete se slabo videti od dima cigareta ili ko zna čega, zamagljenog uma i vida pričaćete o mističnim stvarima, žudeći za ljubavlju, jer domaćica nazdravlja ljubavi svaki put. Odavde ćete izaći s dve leve noge i otići ko zna gde!

 

Podeli s drugima