curke

Ćurka ja, ćurke oko mene

Radica Milovanović

Patimo, plačemo i pizdimo kada se On ne javi. Sto puta kažemo „Kotejebetićesmenedazajebavaš!“. Samo jedna poruka – i eto keza na licu.

Ćurke, u mom ćurkoslavskom okruženju, i ja sa njima, sedimo i pričamo kako je onaj nešto rekao, a šta je time mislio, ili to uradio, šta li mu to znači… Ćurke, i ja sa njima, vidamo rane jedna drugoj.

Ćurke, i ja sa njima su prve, najbolje i najgrlatije na poslu, među poznanicima poznate kao hrabre i samostalne… a edimo uz najromatičnije filmiće na svetu sa paketom maramica, spremnim tovarom uzdaha i nadom da će se i nama desiti o ta velika ljubav!

Da će neko da nas voli, da bude uvek uz nas, da nas teši, hrabri i drži za ruku kada boli, jer sada sve to same radimo, a lepše je biti nečiji i sa nekim deliti sve to. I da budemo spremne, uvek, da idemo preko roditelja, familije, prijatelja, brda i dolina…za svojim muškarcem sa svim što mu treba u bilo koje doba dana, noći, godišnjeg doba ili mesečnog ciklusa. Da idemo preko sebe da bi bile uz njega kada mu je to potrebno, bez kajanja kada nas šutnu zbog neke druge. Tada smo tako osećale, učinile i opet bismo – ako treba.

Ćurke u ćurkizmu, i ja sa njima, raskidamo, razvodimo se o plačemo danima, ali odlazimo na posao nasmejane i našminkane. Skidamo sve to kada dođemo kući i zovemo drugarice da nas teše… Da se napijamo o da plačemo…

Ćurke sve to ponavljaju iz godine u godinu. Ćurkoslave u glavnim ulogama, ćurani se menjaju.

Penjanje uz stepenice po muškom svetu i strmoglavljivanje niz iste, gde nas čekaju drugarice iz istog kluba – ćurke. I ja sa njima.

Podeli s drugima