megan

Američka policija uhapsila je dvadesetčetvorogodišnju Megan Mahoni, nastavnicu fizičkog u Katoličkoj srednjoj školi Mur na Stejten Ajlendu, zbog sumnje da je od kraja oktobra prošle do januara ove godine nebrojeno puta, pa čak i unutar škole vodila ljubav sa šesnaestogodišnjim učenikom i na taj način 30 puta prekršila zakon o obljubi maloletnika

Prema pisanju Njujork Posta, ona je uhapšena u ponedeljak, 20. oktobra na osnovu optužnice po kojoj se u četiri tačke tereti za sudelovanje u „kriminalnom seksualnom činu“, kako se u lokalnoj pravnoj terminologiji označava uzajamni oralni seks. Za svaki od ovih grehova nekadašnjoj zvezdi koledž košarke preti kazna do četiri godine zatvora.

Nakon što je bivša devojka „obljubljenog“ maloletnika primetila svog nekadašnjeg dečka u društvu Mahonijeve u obližnjoj piceriji, policija je po dojavi počela sa istragom tokom koje je ustanovljeno da su se „ptičice“ sastajale i u školi, a susreti su ponavljani najmanje dva puta nedeljno. Zgodna nastavnica, ujedno postavljena i na mestima pomoćnika trenera ženske košarkaške ekipe i pomoćnika direktora sportskog programa škole, momentalno je dala otkaz. Po hapšenju je puštena na slobodu bez kaucije, a ni ona ni njen advokat nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

Drugi sudeonik u zabranjenoj vezi bio je pričljiviji za medije: „Stvarno ne znam šta da mislim o svemu tome“, izjavila je „žrtva“, koja se nešto ranije ove godine naglas prisećala početaka zabranjene romanse. Prema njegovoj verziji priče, nastavnica mu je prišla u školskoj sali i ponudila mu da ga podučava košarci. Nije prošlo puno vremena, i loptanje pod obručem zamenile su ubrzo materijalizovane ljubavne varnice. Učenik je sveža seksualna iskustva podelio sa nekoliko najboljih drugova, koji su čitavu priču prokomentarisali rečima: „Koliko je to do jaja – svaka čast!“. Lavina sličnih izliva oduševljenja pokrenuta čitavom ujdurmom može se pročitati i na brojnim internet sajtovima, a u nešto manjoj meri prisutni su i kritičkiji osvrti.

Romansa je imala svoju cenu i za maloletnog Kazanovu, koji je izbačen iz škole. Dok on tvrdi da je razlog izbacivanja bio seks skandal, uprava škole to odlučno negira.  Portparol lokalne dijeceze na čelu škole, osnovane 1962. godine, u kojoj časove 28 nastavnika pohađa 500 učenika, izjavio je u trenutku kada nije znao za hapšenje Mahonijeve da će ovaj organ „u potpunosti sarađivati sa policijom tokom bilo kakve istrage“.

Perje je poletelo i u vidu iznuđene ostavke Ričarda Postiljonea, direktora sportskog programa Mura. I on je ranije bio umešan u jedan sličan skandal: njemu podređena direktorka razvoja Sabrina Ponfilo optužila ga je za seksualno uznemiravanje, tvrdeći da je otpustio zato što je odbila da izađe u susret njegovim intimnim željama. Ovaj slučaj rešen je prošlog meseca vansudskom nagodbom.

(foto: Facebook)

Podeli s drugima