Bioskopske premijere u maju


Ponovo radi bioskop! Ovaj put stvarno. Bioskopske premijere u maju – 13 filmova, od toga jedan ima premijeru na FESTu


Veliki povratnici (The Comeback Trail)

U bioskopima od 6. maja

Režija: George Gallo

Uloge: Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones i Zach Braff

Producent Maks Barber duguje novac šefu mafije Redžiju Fontejnu nakon što njegov najnoviji film doživi fijasko. Sa svojim životom na kocki, Maks producira novi film, ne bi li pritom ubio glavnog glumca pri izvođenju neke od vratolomija, a potom uzeo novac od osiguranja. Ali kad Maks izabere Djuka Montanu, on ne očekuje da će stari pijanac procvetati jer se našao opet ispred kamere. Ne mogavši da ubije Djuka u običnoj filmskoj vratolomiji, Maks ga stavlja u sve opasnije situacije. I dok Djuk preživljava vratolomiju za vratolomijom, Maks uspeva da snimi najbolji film u svojoj karijeri.

 

Oni koji mi žele smrt (Those Who Wish Me Dead)

U bioskopima od 6. maja

Režija: Taylor Sheridan

Uloge: Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Jon Bernthal, Tyler Perry

Film govori o maloletnom dečaku koji je svedok brutalnog ubistva svog oca u blizini nacionalne šume. Ubice koji su odgovorni za zločin kom je on svedočio, progone ga kako bi ga ućutkali i ubijaju svakoga ko im se nađe na putu. Jedina šansa za preživljavanje mu je veteranka vatrogasac koja se još oporavlja od gubitka tri života, koja nije uspela da spase od požara.

 

ŽIV ČOVEK

Premijerno na Festu 8. maja u 19 čas. u Kombank Dvorani

U bioskopima od 20. maja

Režija: Oleg Novković

Uloge: Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda Sinovi – Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko), živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin) s kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo. O posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi. Priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju.

 

Do kraja (Way Down)

U bioskopima od 13. maja

Režija: Jaume Balagueró

Uloge: Freddie Highmore, Astrid Berges-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham, Jose Coronado, Luis Tosar, Emilio Gutierrez Caba, Axel Stein , Daniel Holguin i Famke Janssen

Banka Španije je kao nijedna druga. Apsolutno neprobojna banka. Banka koju niko nikada nije mogao opljačkati. Nema nacrta. Nema mapa. Nema podataka o inženjerskom sistemu trezora. To je apsolutna misterija. Uz to, šef obezbeđenja svirepo čuva banku kao da mu život zavisi od toga. Ovaj uzbudljivi izazov razbuktava znatiželju Toma, genija odlučnog da nauči tajne trezora i uđe u dubine banke.

Cilj je davno izgubljeno blago koje će se u banci držati samo deset dana. Tim predvođen harizmatičnim umetnikom Valterom, tim koji ima samo deset dana da pripremi pljačku i izvede bežanje koje se izvodi jednom u životu. Deset dana za planiranje, ali samo devedeset minuta za sprovođenje tog plana: devedeset minuta finala Svetskog prvenstva koje će privući stotine hiljada navijača pred vrata banke Španije.

Odbrojavanje počinje.

 

Žena koja obećava (Promising Young Woman)

U bioskopima od 13. maja

Režija: Emerald Fennell

Uloge: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon i Clancy Brown

Od rediteljke vizionarke Emerald Fenel stiže nam nova, zanimljiva slika osvete. Svi su govorili da je Kesi mlada žena koja obećava… dok nije došlo do misterioznog događaja koji je naglo preokrenuo njenu budućnost. Ali ništa u njenom životu nije onakvo kakvim se čini: ona je opako pametna, lukava i noću vodi tajni, dvostruki život. Neočekivani susret pružiće Kesi novu šansu da ispravi prošlost u ovoj napetoj i divlje uzbudljivoj priči.

 

Posrtanje (Falling)

U bioskopima od 13. maja

Režija: Viggo Mortensen

Uloge: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Laura Linney

Džon Piterson živi u Južnoj Kaliforniji sa svojim partnerom Erikom i njihovom usvojenom kćerkom. Kad ih poseti Džonov, uveliko ostareli, otac Vilis, koji zbog svojih godina više ne može da brine o sebi, doći će do sudara njihova dva potpuno različita sveta.

 

Zemlja nomada (Nomadland)

U bioskopima od 13. maja

Režija: Chloé Zhao

Uloge: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

Nakon ekonomskog kraha glavne kompanije jednog mestašceta u ruralnoj Nevadi, Fern pakuje stvari i kreće sopstvenim kombijem na put istražujući život izvan konvencionalnog društva, kao „moderni nomad”.

 

Minari (Minari)

U bioskopima od 20. maja

Režija: Lee Isaac Chung

Uloge: Steven Yeun, Yeri Han, Alan S. Kim

U želji za ostvarenjem američkog sna, tokom osamdesetih godina korejska porodica se seli u Arkansas, gde osniva farmu. Pored izazova koje im donosi novo životno okruženje, oni će otkriti neprocenjivu vrednost porodice i šta je to što zaista čini dom.

 

Senka špijuna (The Courier)

U bioskopima od 20. maja

Režija: Dominic Cooke

Uloge: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan

Radnja je smeštena u vreme Hladnog rata i zasniva se na istinitoj priči o Grevilu Viniju (Kumberbač), britanskom poslovnom čoveku, koji je zbog svojih čestih putovanja postao zanimljiv tajnoj obaveštajnoj službi MI6, koja ga je potom regrutovala u jednog od kurira za najtajnije informacije. Vini je sklopio tajno i opasno partnerstvo sa sovjetskim činovnikom Olegom Penkovskijem (Ninidže) kako bi došao do tajnih informacija potrebnih da se spreči nuklearni rat i smiri kubanska raketna kriza.

 

Tiho mesto 2 (A Quiet Place 2)

U bioskopima od 27. maja

Režija: John Krasinski

Uloge: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love, ukoliko ispuste zvuk, nisu jedina pretnja koja vreba.

 

Kruds – Novo dobar (The Croods A New Age), sinhronizovano

U bioskopima od 27. maja

Režija: Joel Crawford; režija sinronizacije: Dragan Vujić Vujke

Glasovi SINHRONIZACIJA: Srđan Timarov, Paulina Manov, Đurđina Radić, Sergej Bulatović, Anja Mit, Lina Bradić, Nada Blam, Dragan Vujić, Marko Janketić, Stevan Piale, Vesna Paštrović

Glasovi: Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke, Leslie Mann, Peter Dinklage

Svetu je 2013. godine predstavljena prva porodica praistorije, Krudsi. Ova komedija, nominovana za Oskara, jeste priča o suočavanju jednog klana sa svojim svetom koji se menja. Bio je to vanvremenski podsetnik na važnost porodice i na to koliko smo malo evoluirali.

U maju 2021. DreamWorks Animation vas poziva u sasvim novu avanturu iz prošlosti, u filmu Kruds – Novo doba. Opet su tu zvezde: Nikolas Kejdž, Ema Stoun, Rajan Rejnolds, Ketrin Kinir, Klark Djuk, uz Lesli Man i Pitera Dinklidža koji se pridružuju porodici Kruds kako bi se suočili s najvećom pretnjom otkad su napustili pećinu, a to je druga porodica.

 

Supernova (Supernova)

U bioskopima od 27. maja

Režija: Harry Macqueen

Uloge: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood

Sem i Tasker putuju Engleskom u svom starom kamperu kako bi posetili porodicu, stare prijatelje i omiljena mesta iz svoje prošlosti. Otkako je Tasker, pre dve godine, oboleo od demencije, zajedničko vreme je najvažnija stvar koju imaju.

 

Zlica (Cruella)

U bioskopima od 27. maja

Režija: Craig Gillespie

Uloge: Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong

Dugometražni igrani film koji prati zle podvige Zlice od Opake, glavnog negativca iz Diznijevog animiranog filma 101 dalmatinac.

Podeli s drugima