Bioskopski repertoar za maj


17 filmskih premijera – bioskopski repertoar za maj


Uništiteljka (Destroyer)

U bioskopima od 2. maja

Režija: Karyn Kusama

Uloge: Nicole Kidman, Toby Kebbel, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Jade Pettyjohn

U novom krimi trileru Karin Kusame Uništiteljka prijem obeležene novčanice pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa Erin Bel (Nikol Kidman) na opasno putovanje da pronađe ubicu i vođu bande Silasa, i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande, čiji je i sama nekad bila član kao agent FBI-ja na tajnom zadataku koji se katastrofalno završio i uzeo težak emocionalni i fizički danak u njenom životu. Tokom opsesivne potrage Bell je preplavljena uspomenama na tajni zadatak u okviru Silasove bande. Posebno su bolne njene uspomene na Krisa (Sebastian Sten), partnera iz FBI-ja s kojim je imala strastvenu romansu.

 

Zavedi me ako možeš (Long shot)

U bioskopima od 2. maja

Režija: Jonathan Levine

Uloge: Charlize Theron, Seth Rogen, Alexander Skarsgard

Od kreatora urnebesnih komedija Komšije iz pakla i Zalomilo se! dobitnica nagrade Oskar Šerliz Teron i Set Rogen zajedno u netipičnoj romantičnoj komediji koja unosi romansu u svet politike. Varnice krenu da sevaju kad se Fred Flarsky sretne s devojkom iz snova koja je ujedno njegova bivša dadilja – Charlotte Field – a sada popularna američka političarka. Charlotte ima ambiciju da se kandiduje za predsednicu SAD, pa zamoli Freda da joj pomogne pri pisanju govora. Izraz međunarodni odnosi poprimi potpuno novo značenje kad se smotani novinar spetlja s uglednom državnom sekretarkom i preokrene ceo njen svet naopako. Nakon lude zajedničke noći u Parizu, Charlotte shvati da se zaljubljuje u svog puno opuštenijeg saradnika i da bi njihova vruća avantura mogla da naškodi celoj njenoj političkoj karijeri.

 

Krajnje poremećen, šokantno okrutan i zao (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)

U bioskopima od 3. maja                          

Režija: Joe Berlinger

Uloge: Zac Efron, Lily Collins, John Malkovich, Kaya Scodelario, Jim Parsons, Angela Sarafyan, Jeffrey Donovan

U duhu filma Uhvati me ako možeš, zasnovan na instinitim događajima, Zek Efron igra Teda Bandija, najozloglašenijeg serijskog ubicu na svetu. Film je ispričan iz ugla Tedijeve dugogodišnje devojke Liz (Lili Kolins), koja je godinama poricala optužbe protiv Bandija, ali ga je na kraju predala policiji. Kad se našao u pritvoru, Bandi izvodi veoma smeo beg, posle koga biva uhvaćen i sudi mu se za ubistvo. Sam svoj advokat, Bandi skoro da će izbeći smrtnu kaznu, ali na kraju je ipak osuđen na smrt. Tek pred samu smrt, Liz i ostatak sveta spoznaju stvaran obim njegovih mnogobrojnih krvoločnih zlodela.

 

Edmon (Edmond)

U bioskopima od 9. maja

Režija: Alexis Michalik

Uloge: Thomas Solivéres, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner

Francuska istorijska dramska komedija Edmon o piscu najpoznatije priče o Siranu de Beržeraku smeštena u Pariz krajem 19. veka. Edmon Rostan još nema trideset godina, ali već ima dvoje dece i mnogo briga. Dve godine nije ništa napisao. U očajanju, nudi pozorištu novu predstavu, herojsku komediju u stihu, za praznike. Njegov jedini problem je u tome što ona još nije napisana. Ignorišući hirove glumica, zahteve korzikanskog producenta, ljubomoru svoje žene i nedostatak entuzijazma svih oko sebe, Edmon počinje da piše komad u koji niko ne veruje, a koji za početak ima samo naslov – Sirano de Beržerak.

 

Manu munja (Manou The Swift) – sinhronizovano

U bioskopima od 9. maja

Režija: Christian Haas, Andrea Block

Uloge: Lena Kovačević, Ognjen Drenjanin, Branislav Platiša, Vladimir Vasilić

Manu odrasta verujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica – čiope, koje nisu u dobrim odnosima s galebovima. Posle velikog šoka, Manu upoznaje pripadnike svoje vrste koji mogu da skakuću po vazduhu, baš kao i on. Tada saznaje da oni imaju i posebnu moć da predosete oluju. Manu leti s njima i uživa. Hrabar je i odlučan da spase jaja svoje vrste od pacova koji ih kradu. Živeći s galebovima naučio je još neke veštine koje su mu sada dobrodošle. Nažalost, njegovog brata Luku jednog dana povredio je pacov, zbog čega je okrivljen Manu. On ne shvata neprijateljstvo između galebova i čiopa, i odlučuje da zauvek ode, ali ubrzo će početi da tuguje za porodicom. I baš tada predosetiće da se sprema veliko nevreme, zbog čega će se vratiti da upozori galebove na opasnost. Oni mu, međutim, ne veruju i upadaju u oluju. Pred Manuom je sada težak zadatak. Mora brzinom munje da ubedi drugare čiope da se pomire s galebovima kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti.

 

Ružnjići (UglyDolls) – sinhronizovano

U bioskopima od 9. maja

Režija: Kelly Asbury

Uloge: Sara Jo, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Boris Milivojević

U neodoljivom gradiću Ružnjogradu slavi se čudno i drugačije, lepota je u oku posmatrača. Moksi i njen Ružnjić prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Ružnjograda povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi Ružnjić kog će primiti u svoju zajednicu. Jednog dana Moksi okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svet – Savršenstvo. Ružnjići se suočavaju s tim šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista.

 

Uteja – 22. Jul (Utoya: 22. Juli)

U bioskopima od 9. maja

Režija: Erik Poppe

Uloge: Andrea Berntzen, Aleksander Holmen, Brede Fristad

22. jula 2011. godine više od 500 mladih napao je naoružani ekstremista u letnjem kampu na ostrvu blizu Osla. Ranije tog dana, isti čovek je postavio bombu u vladinu zgradu u Oslu. Priča prati Kaju (18) i njene prijatelje koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja. Film počinje kad grupa mladih ubeđuje svoje najbliže da su na ostrvu bezbedni i izuzeti iz haosa koji je nastao u gradu. Iznenada, bezbednu atmosferu zamenjuje panika koja nastaje kad se čuje pucnjava.

 

Hrabri mališan 2 (Minuscule 2)

U bioskopima od 9. maja

Režija: Tomas Szabo, Hélène Giraud

Scenario: Hélène Giraud, Tomas Szabo

U odeljenju za pakovanje, u maloj fabrici kestenja koja je locirana u malom selu na jugu Francuske, gde se zima uskoro približava, Mališa, mlada i neustrašiva bubamara, slučajno je zarobljen unutar pošiljke spremne za slanje na Gvadalupe na Karibima. Njegov otac leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kad tamo stigne, naš heroj mora da se suoči s dvostrukim izazovom: da pronađe svog sina i spase dom novog prijatelja, karipske bubamare, čija kuća je ugrožena gradilištem. Srećom, on može da računa na pomoć prijatelja crnog mrava, koji žuri da ga spase s druge strane sveta.

 

Džon Vik 3 – Parabelum (John Wick: Chapter 3 – Parabellum)

U bioskopima od 16. maja

Režija: Chad Stahelski

Uloge: Keanu Reeves, Halle Berry, Jason Mantzoukas

Hale Beri se pridružuje Kijanu Rivsu u novom nastavku Džona Vika i upravo zato se još više veselimo trećem nastavku. U novom nastavku hita iz 2014. godine, legendarni plaćeni ubica Džon Vik beži zbog dva razloga. Love ga jer je raspisana poternica od 14 miliona dolara i zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental – Ne ubij u hotelu. Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Vikovu smrt, pa su stoga sve ubice sveta Viku za petama. Premda je već trebao da bude mrtav, Continentalov upravnik Vinston dao mu je jedan sat pre nego što ubice krenu i Vik postane excommunicado. Pre nego što mu se opozove članstvo, zabrane sve usluge, te ga odseku od svih drugih članova, Vik će i kolcem i lancem i bokserom ići kroz sve druge kako bi pobegao iz Njujorka i ostao živ. Naravno, Vickov pas kreće s njim u akciju i krvoločno napada sve one koji im se nađu na putu.

 

Pad američkog carstva (The Fall of the American Empire)

U bioskopima od 16. maja

Režija: Denys Arcand

Uloge: Maxim Roy, Éric Bruneau, Maripier Morin, Rémy Girard

Oskarovac Deni Arkan donosi priču o Pjeru Polu, doktoru filosofije koji radi kao dostavljač ne bi li sebi obezbedio pristojan život. Usred mafijaškog obračuna, pred njim je dvoje mrtvih i milioni dolara u torbama koje može jednostavno da uzme i ode. Što ga dovodi do moralne dileme karakteristične za sva moderna društva XXI veka – izabrati novac ili lični integritet. Politička parodija s elementima komičnog trilera predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog potrošačkog društva i devalviranja vrednosti u kapitalističkom sistemu u kome je jedini društveni motor novac.

 

Pokemon Detektiv Pikaču (Pokemon Detektive Pikachu)

U bioskopima od 16. maja

Režija: Rob Letterman

Uloge: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Kathryn Newton

Pokemon groznica i dalje trese svet i neće tako brzo prestati, jer stiže prva živa Pokemon avantura s popularnim Rajanom Rejnoldsom u ulozi legendarnog Pikačua! Priča počinje nestankom privatnog istražitelja Harija Gudmena, kad njegov 21-godišnji sin Tim pokuša da sazna šta se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harijev bivši Pokemon partner, detektiv Pikaču, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikaču će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima u savremenoj metropoli u kojoj žive ljudi i Pokemoni, susreću se s raznolikim likovima i otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti celi Pokemon svet.

 

Prevaranti (The Hustle)

U bioskopima od 16. maja

Režija: Chris Addison

Uloge: Anne Hathaway, Rebel Wilson

Rimejk komedije iz 1988. Pokvareni prevaranti, u kojoj se dve prefrigane prevarantkinje nadmeću ne bi li se rešilo koja od njih ostaje u gradu, a koja je gubitnik i odlazi „s tržišta”. En Hatavej i Rebel Vilson glume prevarantkinje, jedna je u nižoj ligi, dok je druga profilisana za visoku klasu. Njih dve se udružuju kako bi sredile prljavog, pokvarenog muškarca koji ih je nasamario.

 

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock n Roll

U bioskopima od 22. maja

Režija: Tom Jones

Uloge: Steven Van Zandt, Southside Johnny Lyon, David Sancious, Bruce Springsteen

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock n Roll prikazuje priču o gradu Asbury Parku koji je postao svetski poznat po tome što je u njemu, nakon niza godina podeljenosti i problema, muzika uspela da ujedini zajednicu. Nekadašnje odmaralište na obali, Asbury Park su tokom leta 1970. zahvatili građanski neredi, unazadivši ga za sledećih 45 godina i doveli do propadanja delova grada. Neredi su uništili grad, koji je doslovce podeljen nizom železničkih pruga, kao i znameniti deo grada zajedno s tamošnjom džez i bluz scenom, ali iz plamena zapaljenog grada pojavio se legendarni Jersey zvuk. Ova projekcija vraća sinove Asburyja – Stevena Van Zandta, Southside Johnny Lyona i Brucea Springsteena u legendarni Upstage, psihodelični after hours club (klub koji živi nakon radnog vremena) prikazivanjem intervjua i nastupa u kome su svi oni započeli svoje karijere. Zatvoren četiri i po decenije, Upstage ostaje savršena vremenska kapsula kluba koji je ujedinio obe strane pruge u Asburyju i delovao kao izvor mladih talenata. Danas, dok Asbury Park uživa u svojoj dugo očekivanoj renesansi, muzika je ta koja ga još jednom vraća u najlepša vremena. Nemojte propustiti da budete deo svetskog trenutka koji se u Evropi događa jedino 22. maja, a videćete snimak iz Paramount Theatrea u Asbury Parku u okviru poznatog Asbury Park Music and Film Festivala koja se snima krajem aprila! Uključuje i bonus – nikad pre viđene snimke slavnih muzičara na okupu… Sve to pokazuje da najbolji dani za grad tek dolaze.

 

Aladin (Aladdin) – 2D i 3D, sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 23. maja

Režija: Guy Ritchie

Uloge: Mena Massoud, Will Smith, Naomi Scott, Billy Magnessen; sinhronizovana verzija: Marko Kon, Marko Janketić, Dejan Gladović, Milena Živanović, Irina Arsenijević, Nikola Šurbanović

Aladin je uzbudljiva priča o šarmantnom mladiću Aladinu, koji većinu života provodi na ulici, hrabroj i odlučnoj princezi Jasmin i Duhu iz lampe koji bi mogao da odredi njihovu sudbinu. U režiji proslavljenog Gaja Ričija, koji kroz ovaj film unosi svoj prepoznatljiv stil, unutar zidina izmišljenog grada Agrabe, uživaćemo u inspirativnoj priči na kojoj su odrasle generacije. U filmu igraju: Vil Smit, koji tumači duhovitog i zabavnog duha iz lampe; Mena Masud, koji je šarmantna skitnica Aladin; Naomi Skot kao prelepa i odlučna princeza Jasmin; Marven Kenzari je moćni čarobnjak Džafar; Navid Negaban je u ulozi Sultana; Nasim Pedrad u ulozi Dalije, najbolje prijateljice princeze Jasmine; Bili Magnusen u ulozi zgodnog i arogantnog prosca, princa Andersa; i Numan Askar kao Hakim, Džafarova desna ruka.

 

Brajtbern (Brightburn)

U bioskopima od 23. maja

Režija: David Yarovesky

Uloge: Elizabeth Banks, David Denman, Matt Jones

Šta bi se dogodilo kad bi nadareno dete s druge planete sletelo na Zemlju, ali umesto da postane junak čovečanstva, ono postaje nešto daleko zlobnije? Nakon teške borbe s neplodnošću, Torin san o majčinstvu ostvaruje se dolaskom tajanstvenog dečaka. Brendon se čini da je sve ono što su Tori i njen suprug Kajl oduvek želeli – pametan, talentovan i znatiželjan da otkriva svet. Ali, kako se Brendon bliži pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori počinju da obuzimaju strašne sumnje o svom sinu. Jednom kad Brandon počne da reaguje na uticaj mračnih sila, njegovi najbliži će se naći u velikoj opasnosti. Čudotvorno dete se pretvara u zlobnog grabljivca koji nezaustavljivo hara Kanzasom. U filmu Brajtbern filmski vizionar reditelj Čuvara galaksije i Belko eksperiment predstavljaju zapanjujući i radikalni novi žanr – superherojski horor.

 

Godzila II: Kralj čudovišta (Godzilla: King of the Monsters)

U bioskopima od 30. maja

Režija: Michael Dougherty

Uloge: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins

Godzilla II: Kralj čudovišta odvija se pet godina nakon događaja iz 2014. godine, a što zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzile i saznanjem da s tim stvorenjem moraju da dele planetu. Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarh, dok se njeni članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzilu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kraljem Ghidorahom. Kad se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovečanstva staviti pod veliki upitnik…

 

Rocketman

U bioskopima od 30. maja

Režija: Dexter Fletcher

Uloge: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Gemma Jones, Bryce Dallas Howard

Rocketman je epska muzička fantazija i neverovatna ljudska priča o periodu kad se Elton Džon probijao ka vrhu. Film prati fantastično putovanje i transformaciju od stidljivog i talentovanog klavijaturiste Redžinalda Dvajta do međunarodnog superstara Eltona Džona. Ovo je inspirativna i u isto vreme univerzalna priča s kojom se mnogi mogu poistovetiti. Ispričana je kroz omiljene pesme Eltona Džona, koje izvodi zvezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svetskoj sceni pop kulture. U filmu takođe glume i Berni Topin, Ričard Mejden u ulozi Eltonovog prvog menadžera, Džon Rid, i Brajs Dalas Hauard u ulozi njegove majke.

 

Podeli s drugima