Bioskopske premijere u junu


Mere izazvane pandemijom su ublažene, ali se raniji život, pa i bioskopski, još nije vratio u punom obimu – tek šest bioskopskih premijera u junu


Moja godina sa Selindžerom (My Salinger Year)

U bioskopima od 3. juna

Režija: Philippe Falardeau

Uloge: Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth

Tragom filma Đavo nosi Pradu i s atmosferom Njujorka iz klasika Doručak kod Tifanija, Moja godina sa Selindžerom dočarava nam život nadarene mlade spisateljice tokom njenog rada u najprestižnijoj njujorškoj književnoj agenciji, koja je, između ostalog, zastupala slavnog američkog pisca Džeroma Dejvida Selindžera. Napustivši Berkli i dugogodišnjeg dečka, Džoana se sredinom devedesetih s velikim snovima seli u Njujork. Tamo se zapošljava kao asistentkinja stoičke i staromodne Selindžerove agentkinje Margaret. Balansirajući između siromaštva i glamura, Džoana provodi dane ušuškana u „plišanoj” kancelariji u kojoj, uprkos ekspanziji kompjuterske revolucije, još vladaju analogni diktafoni i pisaće mašine, a agenti se uspavljuju posle ručka uz tri martinija, dok noći provodi u oskudnom bruklinskom stanu s novim dečkom socijalistom. Njen glavni zadatak u književnoj agenciji jeste da umesto Selindžera odgovara na pisma njegovih obožavalaca. I dok čita srceparajuće redove koji pristižu iz celog sveta, Džoana se nerado pridržava agencijskih pravila da na pisma odgovara forme radi. Bez Margaretinog znanja devojka počinje da personalizuje odgovore kroz dirljive i šaljive komentare. Koristeći glas velikog pisca, ona polako počinje da otkriva svoj…

 

Najduža noć (Vanquish)

U bioskopima od 3. juna

Režija: George Gallo

Uloge: Morgan Freeman, Ruby Rose, Patrick Muldoon

Viktorija (Rubi Rouz) pokušava da svoju mračnu prošlost ostavi iza sebe, ali penzionisani policajac Dejmon (Friman) o kome brine kao negovateljica, prisiljava je da izvrši njegove naloge držeći joj ćerku kao taoca. Slomljena izdajom jedinog muškarca kome je ikad verovala, Viktorija je primorana da se bori s gomilom dilera droge i nasilnika iz podzemlja u misiji u kojoj joj je jedini cilj da spase svoje dete.

 

Prizivanje zla: Đavo me je naterao (The Conjuring: The Devil Made Me Do It)

U bioskopima od 3. juna

Režija: Michael Chaves

Uloge: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard

Prizivanje Zla: Đavo me je naterao sedmi je film iz sveta Prizivanja, najduže i najpoznatije horor franšize u svetu. Prizivanje Zla otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubistvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istraživače paranormalnog Eda i Loren Varen. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića, i odvodi ih daleko od svega što su ikad pre videli, pa će se prvi put u istoriji SAD optuženi za ubistvo braniti opsednošću demonom. Patrik Vilson i Vera Farmig se vraćaju kao Ed i Loren Varen, ovog puta pod rediteljskom palicom Majkla Čivsa.

 

Luka (Luca) – sinhronizovano

U bioskopima od 17. juna

Režija: Enrico Casarosa

Uloge: Stribor Čolić, Petar Aničić, Darija Vračević, Uroš Jovčić, Vanja Milačić, Mihajlo Laptošević, Boda Ninković

Smešten u prelepom primorskom gradu na italijanskoj rivijeri, Diznijev i Piksarov animirani film Luka donosi priču o jednom mladom dečaku koji provodi nezaboravno leto ispunjeno galetima, pastom i beskrajnim vožnjama skutera. Luka deli avanture sa svojim novostečenim prijateljem, ali njihova zabava je ugrožena dobro čuvanom tajnom o morskim stvorenjima iz drugog sveta skrivenim ispod površine vode.

 

Paklene ulice 9 (Fast and furious 9)

U bioskopima od 17. juna

Režija: Justin Lin

Uloge: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren, Kurt Russell, Charlize Theron

Bez obzira na to koliko si brz, niko ne može pobeći od svoje prošlosti.

Film Paklene ulice 9 najnoviji je nastavak sage koja traje skoro dve decenije i koja je zaradila preko pet milijardi dolara širom sveta.

Dom Toreto (Vin Dizel) vodi miran život s Leti i njihovim sinom, malim Brajanom, ali oni znaju da opasnost uvek vreba izvan njihovog mirnog horizonta. Ovog puta pretnja će primorati Doma da se suoči s gresima iz svoje prošlosti ako želi da spase one koje najviše voli. Njegova ekipa se okuplja kako bi zaustavila vrhunskog vozača i veoma veštog ubicu koji namerava da uništi svet: čoveka koji je takođe slučajno i Domov napušteni brat – Džejkob (Džon Sina).

Paklene ulice 9 režira Džastin Lin, koji je režirao i treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize, kad ona i prerasta u svetski blokbaster. Akcija se odigrava širom sveta, od Londona i Tokija, od centralne Amerike do Edinburga i od tajnih bunkera Azerbejdžana do prepunih ulica Tbilisija. Na tom putu uskrsnuće stara prijateljstva, stari neprijatelji će se vratiti, istorija će biti napisana ponovo, a pravo značenje porodice biće na testu kao nikada do sada .

 

Telohranitelj mafijaševe žene (Hitman’s Wife’s Bodyguard)

U bioskopima od 24. juna

Režija: Patrick Hughes

Uloge: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman, Dragan Mićanović, Frank Grillo, Caroline Goodall, Rebecca Front, Gabriella Wright, Alice McMillan, Kristofer Kamiyasu, Tom Hopper, Blake Ritson, Richard E. Grant

Najsmrtonosniji čudni par na svetu – telohranitelj Majkl Brajs (Rajan Renolds) i ubica Darijus Kinkejd (Semjuel L. Džekson) – ponovo su zajedno, u još jednoj misiji opasnoj po život. Još uvek bez dozvole i pod lupom, Brajsa na akciju prisiljava još nestabilnija Darijusova supruga, ozloglažena međunarodna prevarantkinja Sonja Kinkejd (Salma Haiek). Dok Brajsa do nervnog sloma dovode njegova dva najopasnija štićenika, trio se do guše upliće u globalnu zaveru i uskoro otkriva da su samo oni ti koji stoje između Evrope i totalnog haosa. U zabavnom i smrtonosnom zločinu pridružuju se Antonio Banderas kao moćni ludak željan osvete i Morgan Friman kao… Pa, moraćete da pogledate film.

Podeli s drugima