Bioskopske premijere u aprilu


Bioskopske premijere – od 13 novina u aprilu, ubedljivo vode komedije i animirani filmovi sa po tri predstavnika


Izgubljeni grad (The Lost City)

U bioskopima od 7. aprila

Režija: Adam Nee i Aaron Nee

Uloge: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da’Vine Joy Randolph, Oscar Nuñez, Patti Harrison, Bowen Yang

Briljantna, ali povučena autorka Loreta Sejdž (Sandra Bulok) provela je svoju karijeru pišući o egzotičnim mestima u svojim popularnim ljubavno-avanturističkim romanima sa zgodnim modelom sa naslovne strane Alanom (Čening Tejtum), koji je svoj život posvetio otelotvorenju lika heroja „Deš”. Dok je na turneji na kojoj promoviše svoju novu knjigu s Alanom, Loretu kidnapuje ekscentrični milijarder (Danijel Radklif) koji se nada da će ga ona odvesti do blaga drevnog izgubljenog grada iz njene najnovije knjige. Želeći da dokaže da može da bude heroj i u stvarnom životu, a ne samo na stranicama njenih knjiga, Alan kreće da je spase. Ubačen u epsku avanturu u džungli, ovaj nesvakidašnji par će morati da sarađuje kako bi preživeo i pronašao drevno blago pre nego što zauvek bude izgubljeno.

 

Plaćenik (The Contractor)

U bioskopima od 7. aprila

Režija: Tarik Saleh

Uloge: Chris Pine, Ben Foster, Gillian Jacobs, Eddie Marsan

Džejms Harper, koji je nevoljno otpušten iz specijalnih snaga SAD, pridružio se privatnoj, ugovornoj organizaciji zajedno sa svojim najboljim prijateljem i pod komandom kolege veterana kako bi izdržavao svoju porodicu. U inostranstvu na tajnoj misiji, Harper mora da izbegne one koji pokušavaju da ga ubiju.

 

Zvanična konkurencija (Competencia Oficial)

U bioskopima od 7. aprila 2022.

Režija: Gastón Duprat i Mariano Cohn

Uloge: Penélope Cruz , Antonio Banderas, Oscar Martínez

Penelopi Kruz, Antonio Banderas i Oskar Martinez udružuju se u ovoj britkoj komediji priznatih reditelja Gastona Duprata i Marijana Kona, o pokušaju da se snimi najveći film u istoriji.

Kada preduzetnik milijarder impulsivno odluči da napravi kultni film, on zahteva najbolje. Poznata rediteljka Lola Kuevas (Penelopi Kruz) angažovana je da vodi ovaj ambiciozni poduhvat. Tim koji čine samo najveće zvezde upotpunjuju dva glumca ogromnog talenta, ali još većih ega: holivudski srcelomac Feliks Rivero (Antonio Banderas) i radikalni pozorišni glumac Ivan Tores (Oskar Martinez). Obojica su legende, ali ne baš najbolji prijatelji. Kroz niz sve ekscentričnijih iskušenja koje postavlja Lola, Feliks i Ivan moraju da se suoče ne samo jedan sa drugim, već i sa sopstvenim nasleđem. Ko će ostati kada kamere konačno počnu da snimaju?

 

Fantastične zveri: Tajne Dambldora (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

U bioskopima od 14. aprila

Režija: David Yates

Uloge: Eddie Redmayne, Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler

Slavna autorka Hari Poter serijala Dž. K. Rouling i studio Warner Bros pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje sveta čarobnjaka. Vreme je za povratak u magiju!

Profesor Albus Dambldor shvata da veliki mračni čarobnjak Gelert Grindelvald želi da preuzme kontrolu nad čarobnjačkim svetom. Kako ne može sam da ga zaustavi, pomaže mu Njut Skamander, koji predvodi neustrašivu ekipu čarobnjaka uz pomoć jednog „normalca”. U neverovatnoj misiji susreću se stare i nove čudesne zveri od kojih je deo na Grindelvaldovoj strani. Dumbldor, međutim, zbog velikog rizika i opasnosti, neće dugo ostati po strani.

 

Koko Zeka i tajna Mrkog Hrčka (Chickenhare and the Hamster of Darkness) – sinhronizocano

U bioskopima od 14. aprila

Režija: Ben Stassen, Benjamin Mousquet

Smešten u svet bujne fantazije, film prati avanture Koko Zeke, mladog junaka rođenog kao polukokoška, poluzec, a kog je usvojio kralj Petar, poznati pustolov. U želji da se uklopi i oseća voljenim uprkos svojoj različitosti, Koko Zeka je opsednut avanturama bez obzira na svoju nespretnost. Kad najveći zločinac Kraljevstva – njegov vlastiti ujak – pobegne iz zatvora i zapreti da će svrgnuti njegovog oca, Koko Zeka kreće u epsku trku s vremenom kako bi ga zaustavio zajedno s Abeom, sarkastičnom kornjačom, i Meg, nemilosrdnim stručnjakom za borilačke veštine.

 

Opkoljeni

U bioskopima od 14. aprila

Režija: Miloslav Samardžić

Uloge: Borko Brajević, Saša Stanković, Stefan Jocić, Nikola Drmočić, Aleksandar Jelenić

Brojne esesesovske jedinice pretresaju teren u potrazi za četnicima. Četnici primenjuju gerilsku taktiku: rasturaju se u male formacije i odlaze dublje u planine. Međutim, uz pomoć jednog izdajnika, odred od 200 esesesovaca saznaje gde se nalazi poručnik Nikola Kalabić, komandant Gorske kraljeve garde, sa još trojicom četnika. Kreće potera i četnici su opkoljeni.

Nedićeva Specijalna policija odvodi deo Kalabićeve porodice u logor, dok im njegov dvanaestogodišnji sin, kao i supruga, beže.

Da li će pojačanje Kalabiću stići na vreme? Da li postoji izlaz kad 200 vojnika opkoli njih četvoricu? Kako sačuvati prisebnost u takovj situaciji?

 

Posle zime

U bioskopima od 14. aprila

Režija: Ivan Bakrač

Uloge: Momčilo Otašević, Petar Burić, Ana Vučković, Ivona Kustudić, Maja Šuša

Pet prijatelja iz malog crnogorskog grada, u svojim kasnim dvadesetim, trude se da sačuvaju prijateljstva iako ih razdvajaju kilometri. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe.

 

Severnjak (The Northman)

U bioskopima od 14. aprila

Reditelj i scenarista: Robert Eggers

Uloge: Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang, Björk

Od proslavljenog reditelja Roberta Egersa (Veštica, Svetionik) stiže Severnjak s Aleksanderom Skarsgardom, Anjom Tejlor Džoj, Nikol Kidman, Itanom Houkom, Viljemom Dafoom i Bjork u glavnim ulogama. Severnjak je epski triler o osveti koji istražuje koliko daleko će vikinški princ otići tražeći pravdu za svog ubijenog oca.

 

Notr Dam u plamenu (Notre-Dame brule)

U bioskopima od 21. aprila

Režija: Jean-Jacques Annaud

Uloge: Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Mickaël Chirinian

Čuvena katedrala Notr Dam u Parizu zapalila se 15. aprila 2019. godine. Saborna crkva je do tada bila najposećeniji istorijski spomenik u Evropi, a izuzetna hrabrost vatrogasaca, policajaca i gradskih zvaničnika spasila je vredna umetnička dela i relikvije.

Jedna od, pre svega duhovnih, vrednosti koja je sačuvana u tom ognju jeste trnova kruna Isusa Hrista, relikvija koja se od 13. veka čuva u pariskoj katedrali.

 

Superheroj uprkos sebi (Super Who)

U bioskopima od 21. aprila

Režija: Philippe Lacheau

Uloge::Philippe Lacheau, Julien Arruti, Tarek Boudali

Ne baš uspešan glumac Sedrik osuđen je da vodi život gubitnika. On je švorc i njegova devojka ga ostavlja. Čak su i njegov rođeni otac, sestra i najbolji prijatelji izgubili veru u njegovu sposobnost da uradi bilo šta vredno pažnje. Konačno dobija glavnu ulogu superheroja „Bedmena”. To je šansa da se izvuče s beskrajne silazne putanje i stekne poštovanje svog oca. Ali sudbina ponovo uzvraća udarac!

Žureći sa seta obučen u kostim, Sedrik doživljava saobraćajnu nesreću, gubi pamćenje i budi se uveren da je zaista superheroj na misiji! Suočen sa stvarnim avanturama i opasnostima, njegova prava priroda je stavljena na probu.

Da li ima ono što je potrebno da se uhvati u koštac sa silama zla, odbrani najslabije među nama i pobedi loše momke? Ali ne možete samo da odlučite da budete heroj, a kamoli superheroj… Posebno to ne može da uradu neko kao što je Sedrik!

 

Zečja akademija: Nemoguća misija (Die Häschenschule – Der große Eierklau) – sinhronizovano

U bioskopima od 21. aprila

Režija: Ute von Münchow-Pohl

Zečja škola je u stanju pripravnosti: Podmukli gradski zec Leo želi jednom zauvek da uništi Uskrs. U zaveri s lisicama, on planira da uništi sva uskršnja jaja. Hoće li uskršnji zečevi Maks, Emi i njihovi prijatelji uspeti da ga zaustave? Uz pomoć njihove mudre učiteljice, madam Hermione, naši heroji moraju naučiti da ovladaju misterioznom tehnikom borbe i saznaju šta znači verovati nekome – čak i lisici.

 

Loši momci (The Bad Guys) – sinhronizovano

U bioskopima od 28. aprila

Režija: Pierre Perifel; Reditelj sinhronizacije: Marko Marković

Glasovi sinhronizacija: Marko Marković, Aleksandar Gligorić, Milan Antonić, Dragan Vujić, Đurđina Radić, Jelena Jovičić, Milan Tubić

Uloge: Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos, Awkwafina, Richard Ayoade, Zazie Beetz, Lilly Singh i Alex Borstein

Niko nikada nije bio tako neuspešan u pokušaju da bude dobar kao Loši momci.

U novoj akcionoj komediji iz studija Drimvorks Animejšn, zasnovanoj na seriji najprodavanijih knjiga Njujork Tajmsa, krimi ekipa životinjskih odmetnika će pokušati svoju najizazovniju prevaru do sada — da postanu uzorni građani.

Nikad nije postojalo pet prijatelja tako ozloglašenih kao Loši momci – poletni džeparoš gospodin Vuk (dobitnik Oskara Sem Rokvel), stručnjak za sefove gospodin Zmija (Mark Maron), opušteni majstor prerušavanja gospodin Ajkula (Kreg Robinson), kratkofitiljni gospodin Pirana (Entoni Ramos) i vešta hakerka oštrog jezika, gospođa Tarantula (Akvafina), poznatija kao „mreže”.

Ali kad je, nakon godina bezbrojnih pljački i nošenja titule najtraženijih zlikovaca na svetu, banda konačno uhvaćena, gospodin Vuk sklapa dogovor (koji nema nameru da održi) da ih sve spase iz zatvora.

Pod tutorstvom svog mentora profesora Marmelade (Ričard Ajoadi), arogantnog (ali ljupkog!) zamorca, Loši momci počinju da zavaraju svet da su se transformisali. Usput, međutim, gospodin Vuk počinje da sumnja da mu istinsko činjenje dobra može dati ono za čim je uvek potajno žudeo: prihvatanje. A kad novi zlikovac zapreti gradu, može li gospodin Vuk da ubedi ostatak bande da postanu… Dobri momci?

 

Nepodnošljiva težina blistavog talenta (The Unbearable Weight of Massive Talent)

U bioskopima od 28. aprila

Režija: Tom Gormican

Uloge: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Neil Patrick Harris

Nikolas Kejdž bez novca pristaje da se pojavi na rođendanskoj zabavi milijardera, super obožavaoca, ali je zaista doušnik CIA-e.

Podeli s drugima