Bioskopske premijere u maju


Bioskopske premijere u maju donose dve komedije, dva trilera, dve akcije, dve drame i jednu istorijsku dramu


Bez signala (Unplugging)

U bioskopima od 12. maja

Režija: Debra Neil-Fisher

Uloge: Eva Longoria, Matt Walsh, Lea Thompson, Keith David

Mislite da je rustikalni odmor bez mobilne usluge, interneta ili društvenih medija romantičan način da popravite svoj brak i seksualni život? Razmislite ponovo. Upoznajte Dana i Dženin Deverson. Jedina varnica u njihovoj spavaćoj sobi je iz zidne utičnice. Najbolji prijatelj njihove ćerke je njen iPad. Dan više neće izdržati i planira miran, opuštajući vikend u udaljenom planinskom gradu. Bez dece, bez telefona, bez društvenih medija, samo čist vazduh i puno romantike. Ali ono što počinje kao savršeni vikend brzo postaje katastrofalno s nezemaljskim susretima, jakim jestivim namirnicama, mrzovoljnim meštanima i dosadnim jednookim psom. Bez GPS-a koji bi ih vodio ili društvenih medija koji bi sprečili njihovu dosadu, Den i Dženin su primorani da se ponovo povežu jedno sa drugim. Može li „digitalna detoksikacija” zaista spasiti njihov brak i razum?

 

Dauntonska opatija: Nova epoha (Downton Abbey: A New Era)

U bioskopima od 12. maja

Režija: Simon Curtis

Uloge: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery

Od nagrađivanog stvaraoca Džulijana Felouza dolazi filmski događaj Dauntonska opatija: Nova epoha. Dugoočekivani bioskopski povratak globalnog fenomena ponovo ujedinjuje voljenu glumačku ekipu koja odlazi na veliko putovanje na jug Francuske kako bi otkrila misteriju novonasleđene vile udovice Ledi Grantam.

 

Ne igraj na Engleze

U bioskopima od 12. maja

Režija: Slobodan D. Pešić

Uloge: Marko Živić, Danijel Sič, Ivan Tomić, Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor

Bule, Piksi i Paun su dugogodišnji prijatelji koji žive u Beogradu. Iako veoma različitih karaktera, imaju zajedničku strast – klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tokom jedne utakmice, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš” njihovog odnosa. Samo jedan rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na „kocku” njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

 

Potpaljivačica (Firestarter)

U bioskopima od 12. maja

Režija: Keith Thomas

Uloge: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Kurtwood Smith

U novoj adaptaciji klasika trilera Stivena Kinga i od producenata filma Nevidljivi čovek, devojčica s izuzetnim pirokinetičkim moćima bori se da zaštiti svoju porodicu i sebe od zlokobnih sila koje žele da je uhvate i kontrolišu.

Više od deset godina su u bekstvu roditelji Endi (Zak Efron: Krajnje poremećen, šokantno okrutan i zao, Veličanstveni šoumen) i Viki (Sidni Lemon: Strah od okruženih mrtvima, Naslednici), očajnički želeći da sakriju svoju ćerku Čarli (Rajan Kira Armstrong: Američka horor priča: Deseta sezona, The Tomorrow War) iz sumnjive savezne agencije koja želi da iskoristi njen neverovatni dar da stvori vatru, kako bi napravila oružje za masovno uništenje.

Endi je naučio Čarli kako da ublaži svoju moć, koju pokreće bes ili bol. Ali pošto Čarli puni 11 godina, vatru postaje sve teže kontrolisati. Nakon što jedan incident otkrije lokaciju porodice, misteriozni operativac (Majkl Grejejes) raspoređen je da zarobi porodicu i uhvati Čarli jednom zauvek. Čarli ima drugačije planove.

 

Sećanja ubice (Memory)

U bioskopima od 12. maja

Režija: Martin Campbell

Uloge: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce

Plaćeni ubica otkriva da je postao meta nakon što odbije da završi posao za opasnu kriminalnu organizaciju. Rimejk belgijskog filma Sećanje na ubicu iz 2003. godine.

 

Bekstvo s polja smrti (Escape the Field)

U bioskopima od 19. maja

Režija: Emerson Moore

Uloge: Jordan Claire Robbins, Theo Rossi, Tahirah Sharif, Julian Feder, Elena Juatco, Shane West

Bekstvo s polja smrti je zastrašujuća psihološka priča koja istražuje ljudski opstanak uprkos svim šansama da prežive. Šest stranaca se budi u polju kukuruza, svaki sa po jednim predmetom pored sebe. Oni i ne znaju da će ovi predmeti biti njihovo jedino sredstvo da se zaštite od predatorskog stvorenja.

 

Golijat (Goliath)

U bioskopima od 19. maja

Režija: Frédéric Tellier

Uloge: Gilles Lellouche, Pierre Niney, Emmanuelle Bercot

Francuska, učitelj sporta danju, radnik noću i aktivista; Patrik, opskurni i usamljeni pariski advokat specijalizovan za pravo životne sredine; Matijas, lobista i čovek u žurbi – videće svoje sudbine okrenute naglavačke i isprepletene strašnim činom očajnog farmera.

 

Operacija Minsmit (Operation Mincemeat)

U bioskopima od 19. maja

Režija: John Madden

Uloge: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald

Priča prati dva britanska oficira koji podmeću lažne dokumente na telo mrtvog čoveka i stavljaju ga u neprijateljske vode u nadi da će lažne informacije stići do neprijatelja. Naravno, nisu baš svi u britanskoj vojnoj i obaveštajnoj službi uvereni kako će ta varka biti uspešna.

 

Top Gan: Maverik (Top Gun: Maverick)

U bioskopima od 26. maja

Režija: Joseph Kosinski

Uloge: Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly

Nakon više od 30 godina služenja u mornarici kao jedan od najboljih pilota, Pit Maverik Mičel (Tom Kruz) nalazi se tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test-pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju. Kad je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikad još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sina Maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presretanje radara, poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se s neizvesnom budućnošću i s duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

 

Podeli s drugima