Bioskopske premijere u novembru


Bioskopske premijere u novembru: dva domaća (Južni vetar – Ubrzanje i Nebesa), dva igrana na osnovu stvarnih ličnosti i događaja (Gučijevi i Kralj Ričard: Prednost u igri), tri animirana…


Južni vetar – Ubrzanje

U bioskopima od 4. novembra

Režija: Miloš Avramović

Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Marian Valev, Zachary Baharov, Mak Marinov, Anastasia Everall, Assen Blatechki, Nenad Heraković, Mladen Sovilj

Južni vetar – Ubrzanje je nastavak sage o Petru Marašu, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa „nedodirljivog vođe srpskog podzemlja”, pod zaštitom same države.

U želji da proširi i ozakoni posao, Maraš nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju po zadatku. Tamo saznaje vesti koje će ga primorati da smesta promeni planove.

Životi na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcione scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u Ubrzanju.

 

Prošle noći u Sohou (Last Night in Soho)

U bioskopima od 4. novembra

Režija: Edgar Wright

Uloge: Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg, Rita Tushingham, Michael Ajao, Synnøve Karlsen

Psihološki triler proslavljenog reditelja Edgara Rajta o mladoj devojci, sa strašću prema modnom dizajnu, koja na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog veka gde se susreće sa svojim idolom, impresivnom pevačicom Sendi. Ali glamur nije onakav kakvim se čini, a snovi o prošlosti počinju da se raspadaju i pretvaraju se u nešto mnogo mračnije.

 

Fabrika snova (Dreambuilders) – sinhronizovano

U bioskopima od 11. novembra

Režija: Kim Hagen Jensen

Čudesno inventivna, inteligentna i zabavna priča koja ima puno toga da kaže o porodici, ali i magiji snova. Jedan od onih filmova koji jednako oduševljavaju i roditelje i decu. Minin se život preokrenuo naglavačke kada su se u njen dom doselile tatina verenica Helena i njena ćerka Dženi. Njena nova polusestra je nepodnošljiva i Mina je zbog toga vrlo nezadovoljna. Želi da je nema! Jedne noći, ona otkriva svet iz mašte u kome neobični graditelji stvaraju naše snove i otkriva kako njima da upravlja. Ali mešanje u snove ljudi ima strašne posledice, i kad Mina jedne noći ode predaleko, Dženi više ne može da se probudi. Mina mora poslednji put da uđe u svet snova kako bi se suočila s onima koje je sama stvorila i kako bi spasila Dženi i svoju novu porodicu.

 

Moje slatko čudovište (Бука. Мое любимое чудище) – sinhronizovano

U bioskopima od 11. novembra

Režija: Viktor Glukhushin, Maksim Volko

Uloge: Bojana Radovanović, Marko Kon, Nemanja Mihajlović

Kralj ne može da poveruje u činjenicu da je njegova voljena ćerka, princeza Barbara, već odrasla. Dok su svi ometeni pripremom njene rođendanske zabave, presto preuzima podmukli službenik Lasica. Međutim, nezadovoljan što je jedini vladar Kraljevstva, planira i da se oženi Barbarom. Princeza Barbara beži iz palate duboko u šumu. Tu pronalazi Bugija odmetnika i njegovog prijatelja Zlog zeca. Barbarino prisustvo remeti običan momački život dvojice prijatelja. Barbara se meša u sve, nameće sopstvena pravila i ide im na živce svojim maštanjima o princu Edvardu. Zamišlja kako princ Edvard pobeđuje varalicu, vraća kralja i prosi Barbaru. Da bi se oslobodio Barbare, Bugi odlučuje da ode toliko daleko i traži princa Edvarda, zaustavi Lasicu i uspostavi red u kraljevstvu.

 

Večni (Eternals)

U bioskopima od 11. novembra

Režija: Chloé Zhao

Uloge: Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington

Večni su ratnici koji žive na planeti Zemlji već 7.000 godina, njih okupljaju Božanski (Celestials) da ujedine svoje moći u borbi protiv najveće pretnje za čovečanstvo i ljudsku vrstu, a to su Devijanti (Deviants). Radnja filma bazira se na Marvelovom istoimenom stripu iz 1976. godine, autora Džeka Kirbija.

 

Moj sin (My Son)

U bioskopima od 18. novembra

Režija: Christian Carion

Uloge: James McAvoy, Claire Foy, Tom Cullen

Nakon što je godinama svoju karijeru stavljao iznad svoje porodice, Džulijen (Džejms Makavoj) ima propali brak i otuđenog sina. U toku putovanja dobija poziv da je sedmogodišnji dečak nestao dok je bio u kampu. Kad vlasti pruže malu pomoć, Džulijen je primoran da preuzme stvar u svoje ruke. Podstaknut osećanjem krivice zbog zanemarivanja porodice, odlučan je da učini sve što je potrebno da pronađe svog sina – i otkrije misteriju dečakovog nestanka. U duhu filma Taken, Moj sin je intenzivan misteriozni triler koji će vas garantovano držati na ivici sedišta.

 

Crna kutija (Black box)

U bioskopima od 18. novembra

Režija: Yann Gozlan

Uloge: Pierre Niney, Lou de Laâge, André Dussollier

Šta sve otkriva „crna kutija”? Tu su zabeleženi svi relevantni podaci o letu, ali i razgovori u pilotskoj kabini. A možda i nešto više od toga? Matje je talentovani mladi analitičar crne kutije u misiji da reši razlog smrtonosnog pada potpuno novog aviona. Ipak, kad vlasti zatvore slučaj, Matje se ne može oteti utisku da s dokazima nešto nije u redu. Dok ponovo preslušava snimak, počinje da otkriva neke ozbiljno uznemirujuće detalje. Može li se snimak modifikovati? Idući protiv naredbi svog šefa, Matje započinje sopstvenu istragu – opsesivnu i opasnu potragu za istinom koja će brzo ugroziti mnogo više od njegove karijere.

 

Isterivači duhova: Nasleđe (Ghostbusters: Afterlife)

U bioskopima od 18. novembra

Režija: Jason Reitman

Uloge: Carrie Coon, Mckenna Grace, Finn Wolfhard

Od reditelja Džejsona Rajtmana i producenta Ivana Rajtmana stiže sledeće poglavlje iz originalnog univerzuma Isterivači duhova. U filmu Isterivači duhova: Nasleđe, kad samohrana majka i njeno dvoje dece stignu u mali grad, počinju da otkrivaju povezanost s originalnim isterivačima duhova i tajno nasleđe koje je njihov deda ostavio za sobom.

 

Kralj Ričard: Prednost u igri (King Richard)

U bioskopima od 18. novembra

Režija: Reinaldo Marcus Green

Uloge: Will Smith, Jon Bernthal, Tony Goldwyn

Vil Smit u priči o Ričardu Vilijamsu, ocu teniserki Serene i Venus Vilijams. Ričard gotovo nikad nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, ipak se obavezao da trenira najbolje teniserke na svetu, Serenu i Venus Vilijams. Dok su bile još vrlo male, Ričard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Kao rezultat, Serena i Venus Vilijams su osvojile 30 pojedinačnih Grand Slem naslova – Serena 23, Venus 7, uključujući i pet Vimbldona.

 

Nebesa

U bioskopima od 18. novembra

Režija: Srđan Dragojević

Uloge: Srđan Žika Todorović, Nikola Pejaković, Goran Navojec, Miloš Timotijević, Goran Jevtić

Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda. U pitanju je neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima s nebesa danas kod njih može da izazove zabunu i često suprotan efekat. Scenario za film Nebesa zasnovan je na prozi Marsela Emea i kombinuje crnu komediju uz elemente fantastike. Film je politička satira koja duboko analizira ljudsku prirodu. Priča je podeljena u tri hronološka dela i odvija se tokom 1993, 2001. i 2018. godine.

 

Gučijevi (House of Gucci)

U bioskopima od 25. novembra 2021.

Režija: Ridley Scott

Uloge: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino

Zasnovano na knjizi The House Of Gucci, koju je napisala Sara Gay Forden. Film Gučijevi inspirisan je šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu iza kog se krije italijanska modna kuća Guči. Kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vredi i dokle će porodica ići, radi kontrole.

 

Enkanto: Magični svet (Encanto) – sinhronizovano

U bioskopima od 25. novembra 2021.

Režija: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith

Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno – Mirabel. Ali kad otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina „normalna” Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.

 

Iza rešetaka (Copshop)

U bioskopima od 25. novembra 2021.

Režija: Joe Carnahan

Uloge: Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss

Džerard Batler i Frenk Grilo su dvojac koji garantuje akciju do samog kraja! Priča prati lukavog prevaranta koji beži od plaćenog ubice. Osmišljava shemu kako se sakriti u policijskoj stanici u malom gradu – ali kad se ubica pojavi na stanici, novi nesrećni policajac nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu.

Podeli s drugima