angelina

Leto je 2003. godine, Ninoslav vodi popodnevnu emisiju na radiju i svaki čas izlazi iz studija da popriča malo sa nama koji smo u prostoriji pored

Bratislav Nikolić

U jednom trenutku me pita: „Idem sutra u London da intervjuišem Anđelinu Džoli, imaću pet minuta za razgovor, šta da je pitam?“. Momentalno sam se setio Miše Amerikanca, drugara sa Liona, za koga se pričalo da je nekoliko godina pre bio u šemi sa Anđelinom.

„Pitaj je za Mišu iz Beograda!“

„Hoću, super“, odgovorio mi je Ninoslav koji je tih godina radio popularni format Go!Play na TV B92.

Kada se vratio iz Londona, gledao sam tu poslednju epizodu sa Anđelinom, i čovek je ’ladno pitao za Mišu.

„I za kraj razgovora, moram da te pitam nešto zbog mojih drugara iz Srbije. Da li je tačno da si bila u vezi sa Mišom iz Beograda?“

„Miša? Aaaa, on mi je bio samo prijatelj, to je sve“, nasmešila se prijateljski.

Miša je bio lepi dečko sa dugom crnom kosom, tako ga se sećam. Znao sam da su mu brat i roditelji u Americi i da je valjda i on kao klinac tamo živeo. Otud nadimak Amerikanac. Onda je i Miša polovinom devedesetih otišao u Njujork zauvek. Nije se mnogo znalo čime se tamo bavi. Ali posle je stigla ta priča da je u šemi sa Anđelinom i da živi sa njom, ali i da je drugar sa Abelom Ferarom, poznatim i problematičnim rediteljem.

Poslednji put sam ga video pre desetak godina kad je svratio u Beograd na kratko. Sedeli smo sa nekim velikim društvom u kafiću u Svetozara Markovića, preko puta „Ribnikara“. I dalje je imao dugu crnu kosu, malo se ugojio, ali je relativno dobro izgledao. Sve vreme je pio džin-tonik, mislim da ih je popio desetak.

Letos je bio u Beogradu na duže, na nekoliko meseci. Na žalost, nisam uspeo da ga vidim. Čuo sam da se stravično ugojio. Da je neprepoznatljiv. Na jesen se vratio u Njujork. A onda mi je posle nekog vremena stigao SMS od zajedničkog drugara: „Umro Miša“.

***

Ne znam da li je stvarno bio sa Anđelinom Džoli, ali želim verujem da jeste.

Mišo, kada si ti u pitanju, to mi potpuno normalno zvuči.

Podeli s drugima