Za više vrednosti gvožđa


Kiselo mleko i peršun, pored toga što zajedno doprinose boljoj krvnoj slici (više vrednosti gvožđa), i svaka od ovih namirnica pojedinačno anulira loš zadah


Kiselo mleko i peršun

U 1/2 kg kiselog mleka dodajte 1-2 veze iseckanog peršuna. Možete malo i da posolite radi ukusa. Ovo je količina za jedan dan. Terapija bi trebalo da traje deset dana. Posle toga proverite gvožde, slika se sigurno popravila.

Poznato je da žvakanje peršuna poboljšava dah. U stanju je da neutrališe čak i miris nikotina. Peršun možete, u istu svrhu, da zamenite nanom, korijanderom, pelinom, ruzmarinom ili kardamonom, ali je peršun ipak najefikasniji. Za što bolji efekat, žvaćite duže. Pomaže i čaj od svih ovih biljaka. Pored uklanjaja zadaha, ove biljke povoljno utiču i na varenje, a peršun ima i kozmetičku primenu – maska od peršuna skida fleke s lica.

Vodonik-sulfid je glavni uzročnik lošeg zadaha, a kiselo mleko ima svojstvo da smanji koncentraciju vodonik-sulfida u ustima. Redovno konzumiranje kiselog mleka sprečava razvoj bakterija u ustima, a one dodatno još i kvare zube i oštećuju desni.

 

Podeli s drugima

You May Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *