woman

Zbog čega žene ostavljaju muškarce? Najčešce jer dođe kraj ljubavi. Ona će otići ako više ne voli. Naravno, tu su i drugi razlozi. Pokušaću da ih sve nabrojim

Radica Milovanović

Odma’ da raščistimo – ovo nije generalizovanje, nego zbirna iskustva žena oko mene. I, pre svega, mene same.

  • Ostavljam ga jer me guši. Želi u svakom trenutku da zna gde sam, s kim sam, kad polazim i kad dolazim. U početku, to deluje kao ljupka briga. Zapravo se tu krije želja za kontrolom kao vid brige o sebi. Patologija zasnovana na bolesnoj ljubomori. Što pre shvatiš i pobegneš iz te pošasti – bolje za tebe. Proći ćeš sa manje trauma.

Biti predugo u takvoj vezi povlači gubitak prijatelja, jer se bez njega nigde ne ide, ali i otuđenje od roditelja, jer se sa njima viđaš samo u njegovom društvu i još mu to krade vreme. Posle nekog vremena, TV mu postaje zakleti neprijatelj jer se više obraća pažnja na program nego na njega. „Nogom u dupe“ ili „be’šte noge, usraću vas“ – podjednako efikasne terapije na samu naznaku ove bolesti.

  • Ostavljam ga zato što mu je mali i zato što je loš u krevetu. Nema tu ono „Mali, ali tehničar“. Posle sijaset pokušaja s raznim pomagalima, postaneš isfrustrirana. Jednostavno – to nije to. I bolje odmah otići jer pre ili kasnije sledi prevara. Ona mora da se oseti zadovoljenom. Nije čovek kriv, ali šta vredi kad nema osećaja. Nema uspešnih veza bez dobrog seksa. Čim vidite da je mali i ne odgovara vam, begajte… Fora „budimo samo prijatelji“ i pedala. Jebiga…
  • Ostavljam ga jer ne radi. Šta će nam šmokljan koji po ceo dan leži i svira… Takvi vole da pametuju i čekaju da ona dođe s posla – da bi je videli. Raspoloženi za seks sa vrata, spremanje klope i dugu šetnju. Njemu je dosadno. I još kad traži kintu od roditelja ili nam suptilno kaže – kupi mi cigare – popizditis. Isto tako ostavljam i sve one koje previše rade jer nemaju vremena za nas. Taj je stalno na nekim sastancima, u gužvi, na poslu. Za nas nikad vremena. Posle izvesnog vremena se zapitamo imamo li vezu uopšte?
  • Ostavljam ga jer neće da se ženi. Gubim godine, a on nikako da se sredi i da me oženi. Ostavljam i one što su hteli da me žene. Tada sam znala da se uprpim jer je mnogo ozbiljno, za moj ukus previše.
  • Ostavljam ga zbog prevare; zato što je mamin sin, debeo, mršav, lep i ružan…

Ali, nikad ga ne ostavljam kada ga volim.

Nek’ mu je i mali, i nek’ nema šljaku, a neka je i ljubomoran… Ali voooolim gaaa, i na sve sam spremna.

U tom slučaju odlazim samo ako mi je život ugrožen, ako bi da mi lomi koske, a ja, iako ga volim, shvatam da mi nema pomoći. Ostaću bez glave ako ne u’vatim šturu.

Žena kada voli – ona voli i prašta sve. Voli sve mane! To je ljubav!

  • Ostavljam ga kada se zaljubim u drugog…

 

Podeli s drugima