vodolija

Period neminovnih promena

Sve vam se iskomplikovalo? Verovatno jeste, ali – sami ste krivi. Želeli ste sve sami da isprobate, sve sami da iskusite, želeli ste i da zaradite, pa ste možda uzeli zalogaj koji ne možete da progutate… Bez obzira na to, ipak je ovo mesec kad imate strahovitu želju za rizikom i od tolike želje nema šanse da odustanete. Kako će posle biti… Pa, to ćete videti kad dođe vreme. Uglavnom na taj način razmišljate, a ovo je u stvari period kad bi trebalo da uradite sve drugačije. Za početak, da reorganizujete svoj život. Svesni ste vi toga, negde duboko u sebi, ali vam se ne mili da počnete, stalno odlažete za sutra, pa za sutra… I na kraju bude „malo sutra”. Nije baš da nemate plan, ali nije razrađen. U stvari, imate cilj i maglovit plan. U isto vreme i želite sve da promenite i ne želite. Tačnije rečeno, nemate volju, mada znate da je neophodna. Iako vam je sasvim jasno da je pred vama vreme promena, neminovnih, i mislite da ste sasvim u stanju da se s njima suočite, čak i da im pomognete da brže stupe na scenu, u praksi radite sve, samo ne ono što je potrebno. Započeli ste neke „usputne životne projekte”, a oni na kraju postaju glavni, Nikako da se iskobeljate iz svega što ste sebi natovarili na vrat. Na neki način, to jeste bekstvo ili odlaganje. Razmislite – da li je to rešenje?

Niste zadovoljni ni ljubavnim životom. Osoba s kojom ste u vezi jeste osoba koju želite i o kojoj mislite non-stop, ali se pitate da li je to osoba koja je vama potrebna? Kako biste bili s njom onako kako je to „normalno”, morali biste podosta toga da promenite u svom životu, da ga okrenete naopačke… A još uvek niste sigurni da li je to vredno takvih radikalnih životnih zaokreta. Zato vam preostaje da budete ili u tajnoj vezi ili u vezi na daljinu ili u „slobodnoj” vezi – što vam sve, bar na prvi pogled, savršeno odgovara, ali ne možete se pohvaliti da ste zadovoljni. Ako neko bude pravio konflikte, svađu ni iz čega, to ćete svakako biti vi. I onda vam je „cilj” još dalje. S ljudima koji vas okružuju, vašim najbližima, takođe ste sve iskomplikovali. Gde god ste mogli da napravite problem, napravili ste ga. Ne radite vi to svesno, ali ne umete ni da se uzdržite. Jedini izuzetak u „komplikovanju” jeste ako tek započinjete vezu. U tom slučaju – sve je dovoljno složeno i deluje nemoguće, da stvarno nema potrebe da još više doprinosite složenosti svojim učešćem. Astrološki savet je da ne pristajete „na sve” samo da biste bili zajedno ili iz radoznalosti, jer se to kasnije može tumačiti kao vaša spremnost da budete u podređenom položaju. Ako ste pak u braku, imate osećaj da je s partnerom nastupilo neko zahlađenje u odnosima. To se ne odražava samo na svakodnevni život već i na intimne odnose. Kad se budete bavili analizom situacije, ne isključujte svoje ponašanje i kad je bračni drug s vama nasamo, i kad ste u društvu drugih osoba, a i kad njega nema tu, a vi govorite o njemu. Svakako uzmite u obzir kakve su njegove reakcije ako je tu ili kakve bi bile ako nije. Na kraju krajeva, na vaše ponašanje reagovaće i okolina, ne na njegovo. On je uvek isti, ali vi… Moguće je i da se sasvim drugačije ponašate kad ste s njim i kad ste bez njega. Možda ćete razmišljati i o razvodu, ali će to biti više u domenu teorije nego što ćete nešto konkretno preduzeti ili o tome razgovarati s bračnom polovinom.

Pored svog redovnog posla, verovatno ćete makar razmišljati, ako nećete i otpočeti neki samostalan posao. Mada ste skloni riziku i privlači vas uzbuđenje da radite nešto mimo pravila, zaobilazeći ih ili nalazeći rupe koje vam pogoduju, ipak će vas strah naterati da tražite neko obezbeđenje, neku garanciju što se posebno odnosi na zajednički posao, s još nekim, ili na posao koji vaše ime stavlja u prvi plan. Garancija, naravno, nema. Privlači vas mogućnost zarade, a nije zanemarljivo ni što želite da se oprobate u nečemu novom, tako da ćete najverovatnije preći i preko toga što nema nikakvih garancija. Vodite računa da ne „zagrizete” previše, zato što možete da ponovite sve stare greške. Pravilo je jednostavno – što vam se više obećava, budite sigurni da ni od posla ni od slave ni od para neće biti ništa. Uključite zdrav razum i nek vas on vodi, makar kad potpisujete nešto. Za ostalo, uključite svoju „ludu” glavu koja je željna izazova. A na osnovnom poslu, uslovi rada sve su gori, obaveza i očekivanja rukovodstva je više, a vi ste sve manje raspoloženi za ustaljeni radni proces. Istini za volju, sve vam se smučilo. Želite nešto da promenite, ali se obraćate pogrešnim ljudima i od pogrešnih očekujete boljitak. Sredinom decembra će vas neki najbizarniji povod, najverovatnije, naterati da „okrenete ćurak” i možda promenite makar uslove u kojima radite. Najmanja promena koja bi mogla da se desi jeste da promenite mesto sedenja ili da vam donesu novu stolicu, možda i sto. Takođe, imate i kolegu ili koleginicu s kojim ste do sada imali normalne kolegijalne odnose, ali se sve to može promeniti kad shvatite da želi da vas uvuče u neku svoju spletku. Kao što to obično biva, sve može početi sasvim naivno, ali pazite: to su pipave stvari u kojima morate sačuvati dostojanstvo. U svakom slučaju, ne dopustite da budete žrtveni jarac ili kolateralna šteta.

U decembru ste skloni padovima, pa ako je već tako, bolje da se saplićete o svoje sopstvene noge nego da ih , na primer, slomite. Pritom, ako ste već ranije padali i, recimo, povredili zglob, sva je prilika, ako padnete, da povredite isto mesto. Skloni ste i bolovima u predelu krsta, ali razlog ne mora da bude kičma.

„Srećni” datumi: 1, 7, 9, 21, 28, 30. decembar

Datumi za izbegavanje: 2, 8, 14, 17, 26, 29. decembar

Podeli s drugima