jarac

Planovi i realizacija

Niste ni svesni kakav uticaj imate na druge ljude. Biće tu, naravno, zavidljivaca, ali uglavnom imate pozitivan uticaj. Neki će pokušati i da vas imitiraju. Kako ste vi skoro uvek u nekoj kontrastnoj situaciji, tako i sad ne verujete da je to moguće. Vreme je da prestanete da budete skromni, i zaista i pretvarajući se da jeste. Samouverenost vam nije na visini, ali nije ni toliko niska da baš ništa ne primećujete. Sad je pravo vreme da se usavršavate, ali i da tražite svoja prava. Okolina vas uglavnom podržava, što nije slučaj s ljudima s kojima niste bliski a koji su u prilici da ocenjuju ono što radite, i trebalo bi da vas za njih bude briga. Oni rado ocenjuju i kako živite, a to bi trebalo da sasečete u korenu time što na takve primedbe uopšte nećete obraćati pažnju. Astrološki savet je da ne zastajete u onome što ste započeli, pitajući se da li se to ostalima dopada. Najvažnije je da vi verujete u sebe i da vam to što radite pričinjava zadovoljstvo. Glavna karakteristika decembra je da su pred vama velike mogućnosti, samo je potrebno da ih prepoznate. Takođe, ako uspete da se sami sa sobom dogovorite ko vam je važniji – vi ili drugi, popravićete i imidž koji imate. Deluje nemoguće, ali baš ako ne budete obraćali pažnju na druge, više će vas ceniti. Takođe ne bi trebalo da idete u drugu krajnost, pa da sebi postavljate previsoke ciljeve. U tom slučaju, razočaranje vam sigurno sleduje. Radite na sebi, ali zbog sebe. Za druge možete da odgovarate samo ako ste mazohistički raspoloženi.

Ukoliko ste u braku, vaša bračna polovina sigurno će pokušati da promeni uobičajeni dosadašnji život. Pritom, uopšte se neće obazirati da li to vama odgovara ili ne odgovara, a neće se ni raspravljati niti vam bilo šta najavljivati. Bračni partner, po njegovom, jednostavno – zna da je tako bolje. Da li treba pominjati da će vas to sasvim izbaciti iz takta? Ići ćete dotle da će vam čak i one promene koje vam u stvari odgovaraju, biti mučne. Jednostavno, ne želite da živite po nečijem diktatu i želite oko svega da se dogovorite. Međutim, ukoliko imate decu, s njima ćete biti u odličnim odnosima, i ovo je vreme kad biste mogli da vodite „ozbiljne” razgovore, bez obzira da li su vam deca mala ili velika. Ako detetu u ovom periodu kažete kako biste se ponosili njim da, na primer, svira klavir, budite uvereni da će dete sve učiniti ne bi li vam udovoljilo. Još ako ima talenta, pred vama je budući svetski pijanista. Podstičite svoju decu da ispune potencijale, u ovom periodu izuzetno ste uspešni u tome.

Ukoliko ste u solo varijanti, a tokom decembra upoznate nekog ko vam se dopada. odmah ćete imati misli o zajedničkom životu, braku, deci… Astrološki savet je da ne žurite toliko, nema potrebe, a i bolje je da se uzdržite od onog što vam se mora po glavi. Pustite stvari da idu svojim tokom, na kraju meseca ili u januaru imaćete pravu sliku o toj osobi. Ovo što sad vidite, to je prvi utisak, koji ne mora da bude tačan, takođe ne znate sve o toj osobi, upoznali ste je iz samo jednog ugla… Polako, niste ni na kakvom takmičenju. A ako ste u vezi koja je započela letos, tek sad u pravom svetlu upoznajete osobu s kojom ste. U nekim stvarima će vas oduševiti, ali vam sleduju i neka sitna neprijatna iznenađenja. Prihvatite to kao normalnu situaciju, niko nije idealan.

Dok ste u prethodnom periodu stalno imali na umu neke planove i činilo vam se da je sve moguće, sad je sasvim obrnuto – svalili ste sebi na pleća premnogo obaveza, i čini vam se kao da iz njih nikako ne možete da se izvučete. A posao ste zamišljali sasvim drugačije. Iako ste plan sproveli, niste zadovoljni jer je praksa pokazala da nije sve u dostizanju cilja već i u načinu na koji ćete do njega doći, i pitanje nad pitanjima (u stvari muka nad mukama) – kako ćete održati poziciju na kojoj ste. Zato ste malo nervozniji nego inače, pa možete napraviti problem i tamo gde ga nema. To se prvenstveno odnosi na saradnju s kolegama. Pokušajte nekako da anulirate nervozu, a nestrpljenje morate da „lečite”. Pazite šta i pred kim pričate, pogotovo ako su privatne i poslovne stvari pomešane. Otvoren razgovor možete da dozvolite sebi samo s nekim u koga imate neograničeno poverenje. Ili s nekim od koga vam sve zavisi. Dakle, ne razgovarajte sa šefom, ali s generalnim direktorom, ako se ukaže prilika – može. Ukoliko planirate neke nove projekte ili proširenje posla, to će vam lako ići od ruke jer tačno znate šta želite. Druga je stvar kad krene realizacija, praksa i teorija mogu se naći u raskoraku. Da se niste malo preforsirali? Ili ste možda loše organizovani? Bez obzira na to kako vam je u ovom trenutku teško, fokusirajte se na stvari koje imaju perspektivu. Razvrstajte poslove po važnosti i tako ih obavljajte – nek to bude prvi korak u „raščišćavanju situacije”.

Što se tiče zdravlja, nervozni ste, to se može videti i na prvi pogled. Međutim, ako uspete da sami sa sobom izađete na kraj, ni nervoza vas neće mučiti. To naravno ne znači da ste zdravi kao dren i da se za vas ništa neće zakačiti, već da ćete uz umerenu fizičku aktivnost, vođenje računa da vas stres ne savlada biti u dobrom stanju sve do kraja godine. Preventivno posetite zubara i pregledajte oči.

„Srećni” datumi: 1, 9, 11, 19, 28, 30. decembar

Datumi za izbegavanje: : 2, 4, 14, 22, 27, 29. decembar

Podeli s drugima