Kineski horoskop (1. februara 2022 – 21. januara 2023)


Kineski horoskop za svih 12 znakova: Pacov, Bivo, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Petao, Pas i Svinja


Kineski horoskop važi za kinesku godinu koja se razlikuje od kalendarske i počinje prvim Mladim Mesecom u kineskom lunisolarnom kalendaru. Ova godina je godina Tigra, i to vodenog. Tigar je energičan, silovit, dinamičan, temperamentan, agresivan, sklon „pobedi po svaku cenu” i podstrekač na akciju, ali će element Vode sve to malo ublažiti.

Pred nama je godina naklonjena onima koji imaju inicijativu i samopouzdanje. Ostali će morati da se pokrenu jer u protivnom gube šanse koje se možda više nikad neće ponoviti.

Pacov (rođeni 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936, 1924)

Posao. Veoma bitna godina za Pacove na profesionalnom planu. Ukoliko se budete klonili rizičnih poduhvata i nijedan posao ne ostavite nezavršen, moguće je i da vam godina prođe bez ikakvih turbulencija. Tigar vam je prijatelj po kineskom horoskopu, i pomoći će vam, ali samo ako sve radite „po redu”. Na primer, nije poželjno da promenite posao, a pogubno će biti ako pređete u konkurentsku firmu.

Finansije. Moguć je neki finansijski dobitak krajem leta i početkom jeseni, ali ćete sredinom jeseni imati neočekivane i neizbežne izdatke. Savet: budite štedljivi i ne rasipajte novac ni kad zarađujete dobro jer – nikad se ne zna.

Ljubav. Dobra godina na ljubavnom planu: ako niste u vezi, velika je vetovatnoća da će vam se status promeniti. Ako ste u vezi, ozbiljno razmišljate o braku. A ako ste u braku, ovo je jedna od godina koja će vam ostati u lepom sećanju.

Zdravlje. Stres uzrokovan turbulencijama na poslovnom planu. Možda bi bilo dobro da počnete da meditirate.

Bivo (rođeni 2021, 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, 1937, 1925)

Posao. Ključna reč za narednu godinu je – strpljenje. Imaćete priliku za napredovanje, dobijaćete mnoge poslovne ponude, nudiće vam saradnju sa svih strana za različite poslove… I vi sami razmišljaćete o idejama koje biste mogli da sprovedete u delo, na primer da pokrenete sopstveni posao. Ali – strpljenje je ključno! Ništa ne radite naprečas, svaku odluku ostavite da prenoći. Savet: Usavršavajte se, upišite kurs jezika ili idite na dodatnu obuku za svoj posao.

Finansije. Iako će svaki posao za koji se uhvatite biti perspektivan, s finansijskim potencijalom, najverovatnije vam se finansijski status neće promeniti. Međutim, već naredne godine očekujte nagradu za predan rad i strpljenje. Možda vam se prihodi udostruče! Ovu godinu shvatite kao odskočnu dasku.

Ljubav. Budući da su vam i glava i srce na poslu, zanemarićete porodicu. Ako ste u dugoj vezi ili braku, sad će isplivati stvari koje su se ranije gurale pod tepih. Najverovatnije će vam prva reakcija biti bes, što dodatno može komplikovati situaciju. A ako ste slobodni strelac, uživaćete u ljubavi i pažnji osobe koja će vam postati partner. To vam je svojevrsni „predah” od briga na poslovnom planu.

Zdravlje. Sklonost povredama ove godine je veća nego uobičajeno; otkriće vam se i neprijatelji, sami od sebe; bićete nervozni zbog toga i nepotrebno zainteresovani za intrige. Lek koji vam je potreban za sve ove boljke zove se – odmor.

Tigar (rođeni 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938, 1926)

Posao. Neke stare ideje sprovešćete u delo. Okolnosti vam idu naruku, vaše je samo da se pokrenete. Nije preterano reći da je ova godina presudna za vašu dalju karijeru. Sledeća slična godina je tek 2036. Ukoliko želite da promenite posao ili profesiju, samo napred! Ipak, treba reći da je prva polovina godine povoljnija od druge, kao i da budete na oprezu u izboru saradnika.

Finansije. Oprez je posebno potreban u vezi s finansijama. Iako će vam na poslu krenuti, što uključuje povećane prihode, možda ćete imati i ulaganja i nepredviđene troškove, pa vodite računa o svakom dinaru jer se lako može desiti da ostanete bez para.

Ljubav. Svakako nećete biti sami ove godine. Biće romantike, strasti, uzbuđenja, ali da se „vežete”, na to niste sasvim spremni. Ukoliko ste u braku, odnosi će se malo izmeniti. Ako se dobro postavite, sve će ići u vašu korist. Savet: Vežbajte diplomatske veštine.

Zdravlje. Izuzetno povoljna godina za zdravlje. Bićete u top-formi.

Zec (rođeni 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927)

Posao. Turbulentna godina – čas ste gore, čas dole. Pred vama su prepreke koje ne možete da izbegnete. Potrebna vam je pomoć prijatelja koji objektivno sagledavaju situaciju u kojoj ste. Ipak, godina obiluje dobrim poslovnim ponudama, pa je na vama da izaberete najbolju.

Finansije. Trebalo bi da štedite baš zato što ove godine nećete kuburiti s finansijama. Naravno, pod uslovom da izbegavate rizične spekulacije. Zečice će, za razliku od Zečeva, poželeti da ulažu u svoj izgled ili renoviranje stana i možda će imati pogrešnu procenu i potrošiti (mnogo) više nego što su planirale.

Ljubav. Sreća na ljubavnom planu. Uživaćete s partnerom/partnerkom i jedno drugom ćete priređivati prijatna iznenađenja. Najesen ili početkom naredne kalendarske godine vrlo je povoljno da krenete na put s osobom koju volite, a ako ste sami, upoznaćete nekog ko vam „paše”.

Zdravlje. Za dobro zdravlje neophodni su vam samo redovni pregledi, tek da se uverite da je sve u redu. Ukoliko imate neke hronične poteškoće, raspitajte se da li postoji režim ishrane koji vam može olakšati tegobe. Savet: Okružite se ljudima koji vas vole i koji vam prijaju.

Zmaj (rođeni 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928)

Posao. Karije zahteva brižljivo planiranje, pogotovo ove godine. Stalno nailazite na teškoće, ali uz smirenost, konkretne ciljeve i predan rad sve možete savladati i izaći kao pobednik. Negujte dobre odnose s kolegama, ne stavljajte sebe ispred drugih kako ne biste izgubili podršku.

Finansije. Biće uvećanih troškova, i planiranih i neplaniranih. A biće i iznenadnih dobitaka. Međutim, najviše će biti izazova u vezi s ulaganjima. Morate biti pametni da razlučite šta je ulaganje a šta „ulaganje” odnosno – bacanje para.

Ljubav. Ako ste u stabilnoj vezi, ovo je povoljna godina za venčanje. U svakom slučaju, očekujte promene, u kakvom god da ste emotivnom statusu. Promene su uglavnom pozitivne, a vi, kad se sve sabere i oduzme, zadovoljni. Savet: Bračne rasprave, čak i kad prerastu u svađe, ne moraju uvek biti negativne – sve će se raščistiti posle njih.

Zdravlje. Pod stalnim ste stresom, uznemireni, što će se odraziti na vaše zdravlje. „Lek” je neka rekreacija, makar hodanje od po pola sata svaki dan.

Zmija (rođeni 2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, 1941, 1929)

Posao. Sve zavisi od vas u svakoj godini Tigra, pa tako i u ovoj. Baš zbog toga, na poslovnom planu najbolje će biti kreativcima i sportistima. Studentima takođe. Svako usavršavanje ili sticanje novih znanja i veština odlično će vam ići. Savet: Svako planiranje ima velike izglede za ispunjenje.

Finansije. Materijalni boljitak je izvestan, pogotovo za žene Zmije. Muške Zmije imaju veće šanse ako su u privatnim vodama ili rade kao savetnici, direktori, kreativni urednici nekih projekata… Napredovanje donosi veći dohodak. U „dosadnim” poslovima prihodi su kao i prethodne godine.

Ljubav. Strasti i romatike neće vam manjkati, izuzev ako ste u braku. Tu su mogući nerazumevanje, svađe i sitnim povodom… Klonite se teških reči da se kasnije ne biste kajali. Sve što spada u rutinu, a takav može biti i bračni život, zamara vas i čini vas nervoznim.

Zdravlje. Kontrolišite svoje zdravlje, bilo bi dobro da ove godine odete na sistematski pregled. Mogući su problemi s disanjem, a za to su najbolji joga i opuštanje.

Konj (rođeni 2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, 1043, 1930)

Posao. Na neki način, ova godina je svođenje računa, pa, ako ste sve dobro uradili u prethodnom periodu, moguće je napredovanje u karijeri. Deluje vam kao sporo, čak i nikakvo, ali je sigurno. Ništa vam neće moći oni koji pokušavaju da vas potcene. Samostalni privrednici za saradnike ne bi trebalo da biraju prijatelje.

Finansije. S parama ćete kuburiti u prvoj polovini godine, a u drugoj je mnogo lakša situacija. To se pre svega odnosi na pametna ulaganja. Savet: Od svih znakova kineskog horoskopa, jedino vama se ne preporučuje štednja – ulažite u poslovne projekte, ali one koji donose konkretan novac. Rizične investicije nisu preporučljive.

Ljubav. Ukoliko ste u braku, čuvajte ga jer, ako dođe do razdvajanja, sami ćete biti krivi. Velika je verovatnoća i da ćete uletati u vanbračne veze. Kad ste sami, kratkoročne veze su stvar vašeg izbora i niko nema pravo da vam zamera, ali rasturanje porodice zbog kratkotrajne strasti nije u redu.

Zdravlje. Eventualni manji zdravstveni problemi su rešivi. Moguće su lakše infekcije tokom leta i jeseni.

Koza (rođeni 2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955, 1943, 1931)

Posao. Očekujte napredovanje, pohvale i nagrade na poslu. Pored napornog i predanog rada, to je zasluga i dobrog odnosa s kolegama. Ako ste nameravali da u potrazi za boljim poslom odete u inostranstvo, sad je najbolje vreme za to.

Finansije. Sve do jeseni – odličan period što se tiče finansija. I kasnije je dobar, ali ne tako berićetan. Pored osnovnog posla, verovatno ćete raditi i nešto dodatno, honorarno, što takođe donosi dobar novac. Pazite da sve bude u zakonskim okvirima kako ne biste trpeli posledice.

Ljubav. Radi što bolje situacije na ljubavnom planu, bićete spremni kao nikad pre da se menjate, bilo da ste u vezi, braku ili ste „solo”. Jednostavno, zaljubljeni ste, pa ste malo i euforični. Pazite da zbog toga ne izgubite odane prijatelje. Balans je najbolji za sve stvari u životu.

Zdravlje. Manji problemi s kožom tokom leta. Moguće je da prvi put u životu dobijete alergiju na sunce. Savet: Odmarajte se što više: spavajte dovoljno i uredno (u određeno vreme pravac – krevet).

Majmun (rođeni 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932)

Posao. Na poslovnom planu, ovo je odlična godina za vas! Zato treba da krenete u akciju, a ne da čekate da vam prilike padnu s neba. Imaćete pomoć prijatelja i saradnika za realizaciju svih poslovnih ideja. Savet: Bez obzira na to što vam je ove godine sreća naklonjena, klonite se rizičnih poduhvata.

Finansije. Dobra procena je ključna na finansijskom planu. Nek vam glavni parameter bude – korist. Na primer, ako ulažete novac, nek to bude poslovni poduhvat ili renoviranje stana. Vodite računa gde i za šta stavljate potpis, pa čitajte i najsitnija slovca ugovorâ.

Ljubav. Emotivniji ste ove godine nego uobičajeno, stoga mnogo zavisi od partnera kako ćete se osećati. Pored delikatne osobe ćete procvetati, a pored grube patiti. Ako ste sami, ne zalećite se brzopleto u nove veze.

Zdravlje. Smenjivaće se euforija i depresija ako još niste rešili emotivni status, inače je sve ostalo po pitanju zdravlja u savršenom redu.

Petao (rođeni 2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945, 1933)

Posao. Pokrenite se! Petlovi uglavnom ne vole ni iznenađenja ni promene, ali je ova godina baš takva, promenljiva. Ako budete preduzimljivi i konkretni, ovo može biti jedan od najboljih perioda na poslovnom planu, a ako sve prepustite slučaju, bićete veoma razočarani. Godina je naročito povoljna za one koji žele da promene posao ili počinju neki svoj projekat.

Finansije. Uglavnom finansijski povoljna godina. Kako bude odmicala, biće sve bolje, s povremenim zastojima i preprekama. Prepreke predstavljaju ljudi koji će vas sputavati svojim savetima, ali to možete da prevaziđete diplomatskim veštinama. Savet: U se i u svoje kljuse – vaša mantra za ovu godinu.

Ljubav. Ukoliko nameravate da stupite u brak – odlično. Ako nameravate da se razvedete, i to je – odlično. Poenta je da o bilo kojoj promeni emotivnog statusa sami donesete odluku jer će biti zrela, dobro promišljena. Vi sami najbolje znate kako se osećate.

Zdravlje. Previše i nepotrebno brinete u vezi sa svim stvarima koje vas okružuju, i postoji opasnost da vam pritisak varira. Opustite se.

Pas (rođeni 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946, 1934)

Posao. Krajem prošle kalendarske godine ste dobili lepe vesti o poslovnom putovanju ili usavršavanju. Ove godine se to ostvaruje, i verovatno je na direktan ili posredan način povezano s inostranstvom. Međutim, kolege i uopšte radna sredina prestavljaju veliku teškoću za koje će vam biti potrebni konjski živci i veliko strpljenje kako biste mogli da radite u timu.

Finansije. Troškovi će većim delom godine biti veći od prihoda. Preostaje vam da smanjite troškove gde god i koliko god možete. To se jedino ne odnosi na investicije u posao, pogotovo u inostranstvu ili povezane s inostranstvom. Shvatite ovu godinu kao temelj onoga što će rezultate pokazati naredne godine.

Ljubav. Na ljubavnom planu mnogo uzbuđenja! Ako ste nedavno izašli iz veze ili braka i rešili da se malo odmorite, zaboravite na to – avanture vas čekaju vrlo brzo. Savet: Obratite pažnju na zdravlje nekog iz najbliže familije ili porodice, ali ne dopustite da vas proglase za medicinsku sestru.

Zdravlje. Raspoložnje vam je promenljivo usled velikih napora, i mentalnih i fizičkih. Potreban vam je odmor, onaj pravi, kad spavate koliko vam se i kad hoće.

Svinja (rođeni 2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947, 1935)

Posao. Povoljna godina na poslovnom planu samo u slučaju da se držite svojih ideja i planova, i to posle dobre analize. Za saradnike birajte proverene ljude. Mogući su problemi s pravne strane, zato se potrudite da sve bude „crno na belo”, definisano ugovorima. Ako ste pak u državnom poslu i radite u timu, čuvate se kolega, pogotovo onih koji vam laskaju.

Finansije. Iako će biti neplaniranih troškova, finansijska situacija nije loša. Ako investirate novac u posao, budite oprezni s kim sarađujete i sve proveravajte. Ne pozajmljujte novac ni od koga, nije povoljno vreme ni za podizanje kredita. Ukoliko imate dugove, rešite ih se što pre.

Ljubav. Kad birate, birajte srcem, ono jedino pravilno izabere. Ne slušajte okolinu, koliko god da je dobronamerna, jer je vaš život – vaša stvar. U braku se ne osećate komotno, zato sedite i porazgovarajte s partnerom otvoreno. Začudićete se koliko je takav pristup efikasan.

Zdravlje. Zdravlje vam je uglavnom dobro, ako se izuzmu stres i napetost. Moguće su i nezgode sa saplitanjem. Savet: Posetite zubara, makar preventivno.

Podeli s drugima