ribe

Hroničan umor

Nije vam teško da pravite ustupke kad želite drugima da učinite dobro, ali kad smatrate da ćete ustupkom odmoći sebi, vrlo vam je teško da o njemu i razmišljate. Međutim, razmislite da li je to „odmaganje” na uštrb vašeg ponosa ili će vam kompromis stvarno nauditi. Budite iskreni prema sebi. I ne zaboravite šta sve možete da dobijete ako se pokažete snalažljivi, pa na neke stvari malo i zažmurite. Biće to dragoceno iskustvo za vas. Pored toga što ćete sebi dati krila i odvezati ruke, takođe ćete s nekim ljudima popraviti i odnose. Možda ste ranije imali pogrešno mišljenje zato što ste slušali ljude koji vam nisu govorili punu istinu ili su neke bitne stvari prećutali. Kako god, neke ljude videćete u sasvim drugom svetlu i, naravno, promenićete mišljenje koje ste do sada imali o njima. To naravno ne znači da odmah odete kod onih koji su vam „punili glavu” i da im saspete u brk kako ste vi promenili mišljenje. Ostanite i s njima u dobrim odnosima, ali nikome više ne verujte u potpunosti. Kao prvo, potrebno je svaku stvar pogledati s obe strane, pa na kraju doneti mišljenje na osnovu svojih utisaka. Društveni život biće vam bogat, tako da će i doček Nove godine biti u nekom velikom društvu i provešćete se fantastično. Kako god, čak i da izaberete varijantu da budete sami ili s partnerom, ovo će biti Nova godina koju ćete pamtiti.

O svom ljubavnom životu ne bi trebalo da pričate ljudima sa strane, pogotovo o intimnim detaljima. Nikad ne znate gde takvi razgovori mogu da završe, do čijih ušiju da dopru i u šta na kraju da se pretvore. Da biste se iskobeljali iz vrzinog kola stranputica šta je ko kome rekao i šta je pri tom mislio, biće vam potrebna dva života, a imate samo jedan. Još je i glupo da ga trošite na takve stvari. Dakle, intimu zadržite za sebe, čak i kad vam se učini da je vrlo zanimljivo da i vi kažete nešto o svom iskustvu. Ukoliko ste u solo varijanti, trenutno vam situacija izgleda fenomenalno, ali to je zato što ste stavili ružičaste naočare i vidite samo ono što želite da vidite. Potencijalni partner možda uopšte nije onakav kakvim ga vi vidite. Bolje je da gledate i prosuđujete njegove postupke i koje je motive imao da uradi to što je uradio, nego što slušate šta vam govori. Vaša stara boljka, da na osnovu jedne izgovorene reči sastavite celu priču, ma, šta priču – roman, opet stupa na scenu. Nije strašno dokle god ne preduzimate ništa konkretno. A ako ste u braku, potrudite se da s partnerom budete otvoreni i kažete šta vam smeta. Kakva god da je reakcija s druge strane, i to je mnogo bolje nego da se poveravate drugaricama, pa da na kraju čujete o sebi nešto što ni sami ne znate da se desilo. Ukoliko vam se roditelji ili neki stariji rođaci obrate za pomoć, ali ne materijalnu, nego da im sređujete dokumenta, da uradite nešto za njih – pomozite im. U stvari, najverovatnije ćete zamoliti neke svoje prijatelje da vam pomognu. Posebnu pažnju obratite na decu i njihovo učenje, Moguća su neprijatna iznenađenja. Ako je potrebno, angažujte privatne profesore ako već sami ne možete da pomognete.

Na poslovnom planu najveće muke zadavaće vam administracija. Naročito vodite računa šta potpisujete. Otvorite „četvore oči” za detalje i dvaput pročitajte ono što je napisano sitnim slovima. Moguće je da vas zavedu pohvale nekih ljudi, pa da pomislite kako se neke odredbe radnog procesa ne odnose na vas. Takođe vodite računa i o tome šta vam govore oni koji su iznad vas, kao što ćete tačno reći onima ispod vas kako stoje stvari, Ako treba, ponovite i nekoliko puta ne biste li bili sigurni da su vaše reči primljene u svom pravom značenju. Tokom decembra moguće su „smetnje na vezama” na poslu, zato je ovo vrlo važno. Ako ste na rukovodećem položaju, moraćete da se suočite s vrlo neprijatnim rečima nekog kolege koje će vas zateći, ali bi bilo dobro da reagujete mozgom, a ne srcem. Na kraju krajeva, ono što vam kolega bude rekao, i te kako ima smisla. Razmišljajte o tome. Eventualne greške na poslu mogu se dešavati samo zato što su neke reči krivo protumačene ili nisu ni stigle do onih kojima su bile namenjene. Naravno, mogući su i previdi, ali oni nisu slučajni već će najverovatnije biti posledica toga što vas mrzi da nešto pročitate ili jednostavno ne slušate zato što vam se u glavi odvija sasvim drugi film. Ako radite u grupi, potrudite se da se sasvim uklopite, jer ćete u zajedničkim projektima imati najviše uspeha. Iako ste (zaista) umorni od posla ovog meseca, za slučaj da nastupi kriza pokazaćete kako umete da se snađete i kako i iz najgorih siruacija umete da se izvučete. Tad na scenu stupa profesionalac. Potrudite se i da ne ulazite u konflikte između kolega kao izmiritelj. Na kraju se može desiti da vi budete krivi, a cela situacija nikakve veze s vama nema.

Hronično ste umorni. Od svega, povremeno vam se čini i od života samog. Na svu sreću, umete da pomognete sebi jer vam je intuicija izuzetno jaka, pa kad osetite da vam je svega dosta, samo se distancirate. Međutim, društveni život vam je prebogat u decembru, a i na poslu ste okruženi ljudima, pa… U vašem slučaju, pošto ovakve stvari ne možete da izbegnete, možda će vam srce povremeno preskakati. Pokušajte da spavate dovoljno i bez prekida sna, počnite da se bavite nekom rekreacijom i što je moguće više boravite na čistom vazduhu. Naravno, obucite se u skladu s vremenskim prilikama.

„Srećni” datumi: 1, 9, 13, 21, 26, 28. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 6, 11, 14, 23, 27. decembar

Podeli s drugima