Rudy_Gay_Drew-Goodman_(cropped)

Rudi Gej, prva zvezda NBA ligaša Toronto Reptors, polako sprovodi u delo plan podizanja timskog duha.

Prva od mera svingmena (može da igra i na poziciji beka šutera i „niskog“ krila, tzv. „trojke“) jedinog NBA ligaša iz Kanade je zatvaranje vrata svlačionice svog tima za statističke zapisnike nakon svake utakmice. Za neke je to samo parče papira, ali Gej u njemu vidi nepotrebnu pretnju po jedinstvo tima i potencijalno iskušenje za svakog igrača da po uvidu u sopstvene individualne učinke ispolji želju da solira i na taj način upropasti timsku postavku igre.

„Ne igramo za statistiku. Mi smo tim i jedina statistika koja nas interesuje je pobeda. I posle pobeda i posle poraza u svlačionici nas dočekuju ljudi sa pogledom uprtim ka statističkim zapisnicima, ali nas to ne interesuje. Želeo sam da delujem preventivno pre nego što to postane problem“, objasnio je dvadesetsedmogodišnji Gej, koji uprkos činjenici da je u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri postizao 18 poena po utakmici ne važi za statistički dobrog šutera.

Gej, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine, je branio boje Memfis Grizlisa pre nego što je stigao prošle sezone stigao u Toronto, koji se sa šest pobeda i sedam poraza trenutno nalazi na čelu Atlantske divizije Istočne konferencije i ostaće na tom mestu bez obzira na ishod duela sa Bruklin Netsima, koji je trenutno u toku.

foto: GAME FACE

 

Podeli s drugima