kolibree

U skladu sa najaktuelnijim trendom današnjice u svetu tehnologije, tzv. internetom stvari, francuski naučnici izumeli su Kolibree, električnu četkicu za zube koja je pomoću bluetooth konekcije povezana sa aplikacijom u vašem mobilnom telefonu

Pomoću aplikacije, korisnici su u mogućnosti da detaljno nadgledaju svoju oralnu higijenu. Gomila statističkih podataka i grafikona, akcelerometar, magnetometar i žiroskop, podsećanje na zube koji nisu dovoljno iščetkani, postavljanje dnevnih ciljeva – a sve u cilju da posete stomatologu postanu izlišne.

Kolibree je zamišljen kao porodična aplikacija i može ga koristiti najviše pet osoba koje mogu upoređivati svoja „četkarska“ dostignuća ili ih sačuvati za sebe. Kako bi najmlađi bili motivisani da redovno peru zube, kreatori ove tehnologije iskoristili su i gejmerske trikove s ciljem da probude takmičarski duh – redovno i ispravno pranje zuba donosi nagradu u vidu određenog broja poena, što je posebno zgodno za roditelje koji imaju više dece približnog uzrasta.

Pošto je ovog proleća na sajtu Kickstarter ovaj projekat uspeo da prikupi više od stotinu hiljada dolara dobrovoljnih priloga, tržišno plasiranje ove revolucionarne četkice za zube očekuje se ove jeseni a cena će, u zavisnosti od pakovanja biti sto i dvesta američkih dolara.

Podeli s drugima