kevin-chenais-_545x341

Francuz Kevin Šene (22), težak 230 kilograma, doživeo je pravu odiseju pri povratku iz Amerike pošto je s mukom rešio višestruke transportne probleme na putu do sela u Istočnoj Francuskoj u kome živi.

Francuz se zaputio u kliniku Mejo u Ročesteru u američkoj državi Minesota kako bi pokušao da reši svoje hormonske probleme koji se između ostalog očituju i velikom kilažom. Šene, koji je prvi put došao na lečenje u Ameriku pre 18 meseci, je sa porodicom bezbedno doputovao u SAD letom  Britiš Ervejsa, njegovog redovnog avio prevoznika, koji mu je zbog slabe pokretljivosti i velike težine otkazao gostoprimstvo za povratni let, iako je uredno platio kartu i pre toga je na redovnoj bazi koristio usluge ove kompanije. Britanski avio prevoznik je svoju odluku obrazložio rigoroznim bezbednosnim pravilima. Zbog Šeneove težine otpala je mogućnost i da se Francuz preveze krstarećim brodom „Kraljica Meri“.

Na kraju je Šenea sa porodicom preko Atlantika prevezao avio-prevoznik Virdžin Atlantik. Šene je let opisao kao „užasan, užasan, užasan. Čitav let sam proplakao“. On se zahvalio Virdžinu što je platio njegovu kartu u ekonomskoj klasi, ali nije propustio da istakne da mu je bilo „vrlo neudobno“. „Imam dosta problema sa kožom na butinama, a sedište je bilo premalo“, objasnio je Šene svoje muke.

Pošto su stigli u London, putnim nedačama Francuza tu nije bio kraj jer im je železnički prevoznik Eurostar zbog Kevinove težine onemogućio da vozom prođu tunel ispod Lamanša, opet zbog velikih sigurnosnih rizika. Ipak, Eurostar se postarao za alternativu – specijalnim vozilom njegova porodica biće prebačena u Dover, odakle ove večeri put francuskog grada Kalea polazi feribot „Ponos Britanije“, prevoznika P&O.

 

 

 

Podeli s drugima