S jedinicom razmenjuje ideje, sa šesticom „ne mogu jedno bez drugog a ne mogu zajedno”, s devetkom posao


Dragana X Živković

Petice najviše vole slobodu, nikako im ne treba uskratiti pravo na slobodno kretanje. Lako se zaljubljuju i spremne su sve da podrede ljubavi, ali to ne znači da će biti kraj vas dvadeset i četiri sata. Moraju da imaju svoj svet u kome nema mesta za vas, što ne znači da vam nisu verne. Ali ako im se ukaže prilika i učini da je neko drugi interesantan, teško će mu odoleti. Logično je onda i zaključiti da im u odnosu na ostale brojeve treba više vremena da zavole i vežu se za jednu osobu. Jedno je sigurno – zbog svoje živahnosti, želje za avanturom i energije odaju utisak da su površne. Nije baš tako, one su najviše zaljubljene u život i u izazove koje on pruža, sve bi da probaju i osete. Kad naiđu na partnera koji sve to razume, verne su i odane. Spomenula bih još jednom da su ovo ljudi kojima su godine prijatelji, bar što se tiče fizičkog izgleda – kako vreme prolazi, oni sve bolje izgledaju.

 

Lični broj 5 i lični boj 1

Ovde je ljubav u prvom planu, a najmanje ima uspeha. U pitanju je samo prolazna strast. Jedinici u početku mnogo prijaju intelekt i rečitost petice, a petica je oduševljena što je konačno našla partnera koji ima širinu kao i ona. Često se ta kombinacija završi brakom, ali kad zaljubljenost prođe, jedinica ostaje razočarana u petičinu nestalnost i površnost. Obično u ovim vezama jedinica postaje žrtva u smislu da čisti sve propuste svoje petice, ali nikad za to neće dobiti zahvalnost. Kad je u pitanju posao, tu su dosta dobar spoj, gde je jedinica kao i uvek nosilac posla, dok je petica zadužena za ideje i kreativnost. Kao prijatelji najbolje funkcionišu – uživaju u razmeni ideja i u povremenom druženju.

 

Lični broj 5 i lični broj 2

Od velike seksualne privlačnosti do patologije. Ova dva broja samo na ovakav način mogu da se spoje. Jedini i najveći problem je neodgovornost i, po nepisanom pravilu, veza uvek puca kad su najjače emocije i kad su najpotrebniji jedno drugom. Dvojka u većini slučajeva, bilo bi možda suviše reći – uvek, izvlači deblji kraj. Posao se tek ne preporučuje, nijedno nema sluha za praktičan rad. Prijateljstvo je moguće, ali samo ako je na duhovnom nivou, odnosno razmena mišljenja i iskustava usko povezanih s određenom temom. Opet bih skrenula pažnju da zbir ova dva broja daje sedmicu koja se u praksi mnogo puta pokazala kao pogrešna kombinacija. Najbolje je da se ova dva broja izbegavaju.

 

Lični boj 5 i lični broj 3

Njima nikad nije dosadno, puno je emocija i mentalne razmene energije. Petica je promenljiva i nestabilna, ali se sa zadovoljstvom prepušta trojci da je vodi kroz život. Ovo su oni parovi koji su rado viđeni u svakom društvu, kuća im je uvek puna prijatelja i dobrog raspoloženja. Jedina mana ovog para je vernost – hoće oni malo zabave sa strane, ali ipak ostaju jedno uz drugo. Isto tako, trojka hoće da manipuliše peticom, pogotovo kod kombinacije ženske trojke i muške petice. Pravi je doživljaj onda posmatrati, bude malo i smešno, na kakve sve priče pada jadna petica. Poslovna kombinacija je poželjna, hoće ih tuđi novac i imaju naklonost zvaničnih ogana, samo pod uslovom da posao odrađuju pošteno. Prijateljstva su stabilna, jedino što i ovde trojka izvlači korist i bude po njenom. Na kraju, kad se podvuče crta, sve su ovo sitni problemi koji se vrlo lako mogu prevazići, pa se spoj ova dva broja u numerologiji toplo preporučuje.

 

Lični broj 5 i lični broj 4

Ova kombinacija nije nikako preporučljiva za dugotrajan posao. Prijateljstvo je ovde dosta nestabilno jer se radi o dve ličnosti s različitim sistemom vrednosti. Na osnovu do sada rečenog reklo bi se da ni ljubav ne može opstati. Ali teorija je jedno, a praksa je pokazala da je ovaj spoj jedan od onih za ceo život, pogotovo ako je muškarac četvorka a žena petica. Zbir ova dva broja je devet, karmički spoj, i ima puno ljubavi. Četvorka više trpi, a to trpljenje daje potrebnu stabilnost za opstanak. Petice su ovde četvorkama prozor u svet i veza s ljudima. Daleko od toga da je ovo idealan spoj, ima oscilacija, ali ovo dvoje se vole i traju na samo njima neki čudan način. Nemaju oni puno dodirnih tačaka, svako ima svoj svet i svoja interesovanja, ali ako četvorka obuzda svoju posesivnost a petica bude malo više od pomoći, eto dobitne kombinacije.

 

Lični broj 5 i lični broj 5

Obostrana korist i uživanje. Ova kombinacija je idealna jer se savršeno razumeju. Najbolja je za posao. Ako su oba poslovna partnera petice, vrlo brzo ostvaruju zavidan profit. Samo, postoji jedan problem – kako se posao širi, dolaze i one dosadne i ustaljene svakodnevne obaveze, a to nikako nije poželjno. Sreća što su svesni sebe i svojih mana, pa se problem na kraju uspešno prevaziđe. Slično je i u ljubavi, interesantni su jedno drugom, i dok je to na nivou zabavljanja, nema zamerki. Međutim, brak je obaveza i požrtvovanost, prvih godina funkcioniše, ali samo dok ne upoznaju jedno drugo. Posle toga već počinju rasprave. Dok se drugi svađaju oko novca i ozbiljnih problema, kod petica je najveći problem ko će otići do prodavnice, ko će oprati sudove, ko će ići deci na roditeljski i slično. Doživljaj je posmatrati njihovu prepirku kao da je kraj sveta, ali kad se isprazne, nastavljaju mirno kao da ništa nije bilo. Prijateljstva nema zato što su pomalo površni i neodgovorni, osim ako je u pitanju obostrana korist. Kad se sve pogleda, sitnice prave pometnju i zato je ovo jedna od najboljih numeroloških kombinacija.

 

Lični broj 5 i lični broj 6

Sudbinski povezani, ali ipak retka kombinacija. Nekako, ova sudbinska veza u ovom životu ostane nedefinisana. Petica tu ima više krivice, nenamerno svojim načinom života povređuje svoju šesticu, a šestica, opet, ne može da ćuti, ne ostaje dužna. Poznato je da šestica ima gadan jezik a petica kratak fitilj, i kako petica nikad ili retko ima vremena da joj se posveti, nastaje sve veći jaz između njih. Ako za ikoga važi da ne mogu jedno bez drugog a ne mogu ni zajedno, onda je to ovaj par. Oni se u životu stalno sastaju i rastaju jer se vole. Mnogo je bolje da je muškarac šestica, on je spreman da trpi hirove i daje svojoj petici puno slobode. Razlog za to uglavnom leži u finansijama – muške šestice nisu neki radnici za razliku od žena petica koje su vredne i pravi maheri da zarade. S druge strane, žene petice su kao zaražene šarmom svojih šestica i verne su im, a kako i ne bi kad one u njima imaju i prijatelja i ljubavnika. Poslovna kombinacija nije dobra. Petica u posao ulazi hladnokrvno, a šestica je ipak neko kome je najviše stalo do ljudi. Na kraju se samo može reći da je ovo nešto što – kad se desi, mora da se istrpi.

 

Lični broj 5 i lični broj 7

Kod zbira ličnih brojeva tri – događa se ljubav. Svaki broj ima svoju duplu stranu, druga strana trojke može da dâ i razočaranje, kao što je ovde slučaj. Radi se o dva broja koja jedno drugo duhovno ispunjavaju, i eto razloga za veliku zaljubljenost. To su vam oni parovi koji se u početku ne razdvajaju i koji stalno imaju jedno drugome nešto da kažu. Ali sedmica i njena zatvorenost i nervoza brzo izmore peticu. Petica je lukava i veliki manipulator, i sa sedmicom radi šta hoće, prevodi je žednu preko vode i uvek izvuče korist. Sem zabavljanja i avanture, ništa drugo nije poželjno. Poslovno mogu sarađivati, ali samo u okviru umetnosti ili nekog kreativnog projekta u vezi s društvenim dobrom. Klasičan ortakluk će više dobra doneti petici nego sedmici.

 

Lični broj 5 i lični broj 8

Dobro za izbegavanje u svakom smislu jer ovde dolazi samo do problema. Osmice su harizmatične i vrlo privlačne peticama. Nema ozbiljnosti i dubine, detinjastim peticama nikako nisu potrebne neodgovorne osmice. Oboje su i hladni, tako da su, sem hemije, male šanse da to preraste u ljubav. Petice umeju da izgube glavu za osmicama, ali ih osmice vrlo brzo pročitaju i onda se igraju s njima. Ako završe u braku, prvi deo života će im proći u velikim problemima. Uspeju li da se izbore s njima, čeka ih mirnija starost, ali opet mogućnost raskida uvek visi negde u vazduhu. Dobro je što nema puno ovih kombinacija jer se uglavnom iz prve namirišu i vešto izbegavaju. Isto važi i za posao, potrebni su preciznost i disciplina, što je kod njih dvoje nemoguće. Uvek ih prate veliki novčani gubici, a jadna petica uvek bude kriva za sve.

 

Lični broj 5 i lični broj 9

Evo konačno veze koja se preporučuje petici, ali samo njoj. Devetka će o njoj voditi računa u svakom smislu, imaće petica pored nje sve, od pažnje do finansijske pomoći. Devetkama odgovara petičin smisao za humor a još više njena pamet. Ovo su najpre prijatelji, nikad jedno drugome ne mogu naneti zlo, čak i kad se rastaju. Nema puno privlačnosti među njima, ali nije im ni dosadno. Oboje vole život, energični su i ne postoji ništa što zajednički ne mogu ostvariti. Devetka je vrlo otvorena i iskrena, mada ume da bude i tvrdoglava. Petica je ta koja muti vodu i koja je dosta hladnijeg srca i glave. Najbolje funkcionišu u poslu – devetka će raditi više, ali će nosilac ideja biti petica, i ovakvi timovi su u poslu jedni od najuspešnijih.

Podeli s drugima