Četiri nova filma u maju


 

ČUVARI GALAKSIJE VOL. 2 (GUARDIANS OF THE GALAXY 2)

U biskopima od 4. maja 2017.

Scenario i režija: James Gunn

Uloge: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Tommy Flanagan, Laura             Haddock, kao i Sylvester Stallone i Kurt Russell

Žanr: Akciona avantura

Uz zvuke potpuno novog Savršenog miksa broj 2, Čuvari galaksije vol. 2 nastavljaju avanture tima koji prelazi krajnje granice kosmosa. Čuvari moraju da se bore kako bi održali svoju novostvorenu porodicu na okupu dok razotkrivaju misteriju pravog porekla Pitera Kvila. Stari neprijatelji postaju novi saveznici, a omiljeni likovi iz stripova dolaze u pomoć našim herojima, dok Marvelov filmski svet nastavlja da se širi.

 

KRUG (THE CIRLE)

U bioskopima od 18. maja 2017.

Scenario i režija: James Ponsoldt

Uloge: Tom Hanks, Emma Watson, Ellar Coltrane, Bill Paxton, Karen Gillan, Patton Oswalt, John Boyega

Žanr: triler

Zasnovana na internacionalnom bestseleru, Krug je moderna poučna priča smeštena u ne tako daleku budućnost. Strašne posledice tehnologije sudaraju se sa željom da vas čuju u svetu u kome je prisustvo na internetu najvažnije, a broj pratilaca pokazuje pravu moć. Džejms Ponsolt priča fascinantnu priču o Mej Holand, mladoj ženi željnoj da pokrene svoju karijeru. Ona će se pridružiti tehnološkom i društvenom gigantu Krugu gde će vrlo brzo napredovati. Prinuđena od osnivača firme Imona Bejlija da stane ispred kamera, Mej se bori da održi svoj lični identitet dok postaje lice kompanije koja ima milijardu pratilaca. U ovom napetom, tehnološkom trileru, niko nije stvarno siguran dok svi uvek gledaju.

 

BEŽI! (GET OUT)

U bioskopima od 25. maja 2017.

Režija: Jordan Peele

Uloge: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry

Jones,Stephen Root, Lakeith Stanfield i Catherine Keener

Žanr: psihološki triler, horor

Iz studija Univerzal i producentske kuće Blumhaus stiže nam psihološki triler Beži! u kome mladi Afroamerikanac ide u posetu porodici svoje devojke belkinje, gde će ubrzo otkriti pravi, skriveni razlog njihovog poziva. Pošto su Kris i njegova devojka Rouz dostigli nivo u vezi kad treba upoznati roditelje, ona ga poziva da provedu vikend na njihovom imanju, gde žive i Misi i Din. U početku, Kris tumači preterano ljubazno ponašanje njenih roditelja kao odgovor na međurasnu vezu koju Rouz i on imaju, ali kako vikend protiče, otkriće niz uznemirujućih detalja koji će ga odvesti do istine koju nije mogao ni da zamisli.

 

PIRATI SA KARIBA – SALAZAROVA OSVETA (PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE)

U bioskopima od 25. maja 2017.

Režija: Espen Sandberg i Joachim Rønning

Uloge: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kevin R. McNally, Kaya

Scodelario, Golshifteh Farahani, Stephen Graham, David Wenham i Geoffrey Rush

Žanr: akciona avantura

Studio: Disney/Jerry Bruckheimer Films

Džoni Dep se vraća na velike ekrane u dobro poznatoj ulozi neustrašivog antiheroja Džeka Speroua u potpuno novom nastavku Pirati sa Kariba – Salazarova osveta. U ovoj uzbudljivoj avanturi videćemo kapetana Džeka kojeg će zapljusnuti talas nesreće kad smrtonosni mornari duhovi, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom (Havijer Bardem) pobegnu iz Đavoljeg Trougla odlučni u nameri da pobiju sve pirate na moru, a posebno Džeka. Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga pronašao, moraće teška srca da sklopi savez s Karinom Smit (Kaja Skodelario), genijalnim i prelepim astronomom, i Henrijem (Brenton Tvejts), tvrdoglavim mladim mornarom iz Kraljevske mornarice. Na čelu Galeba na umoru, njegovog malog i oronulog broda, kapetan Džek traži ne samo da promeni svoju zlu kob, već i da spase svoj život od najstrašnijeg i najzlobnijeg neprijatelja kog je ikad imao.

Podeli s drugima