1486901_331948440276230_1650941137_n

Kakvu borbu (Mars) možemo očekivati od gospodina u srednjim godinama (Vaga)?

Radica Milovanović

Vaga je muški, kardinalni, vazdušni znak, koji vlada prirodnom sedmom kućom. Vreme vladavine Vage je početak jeseni, zato je to gospodin večiti mladoženja. Ovde je Mars u izgonu, jer Vaga ne razume ciljeve Marsa, da se bori, ratuje do iznemoglosti, kao što je slučaj s Marsom u Ovnu i Škorpiji, gde je Mars u sedištu; i Jarcu, gde se Mars najbolje oseća.

Ovaj fini, namirisani gospodin, bori se u rukavicama, kulturno, diplomatično, jer Vaga teži harmoniji. Ipak, prirodno polje Vage odnosi se i na javne neprijatelje i sve pravne akte. Ovaj Mars će se boriti preko suda, tužiće onoga ko ga je napao. Što bi on prljao ruke i dovodio svoj ugled u javnosti u pitanje?!

Naravno da će živcirati protivnike jer će delovati da ne reaguje. On, kao vazdušni znak, razmišlja kako da deluje. Ovaj Mars se grozi svega što je sirovo, prosto, prljavo, pre će se okrenuti i otići nego dozvoliti sebi da bude zaprljan tuđom prljavštinom. On je borac za pravdu, nikad neće napustiti borbu u tom smislu. Neće se boriti pesnicama, uvredama, psovkama, ovaj naparfimisani gospodin, u odelu, s rukavicama, bori se intelektom, poštenom i fer borbom, rečima, argumentima i čisto, pred narodom.

Pošto je muški, kardinalni znak, krenuće sam da se bori onda kad je ugrožen njegov status u društvu, braku, kad treba da kupi umetničko delo na aukciji, kad je u sudu, kad osvaja u ljubavi… tu je neprevaziđen šarmer i borac.
Uvreženo je mišljenje da ovaj znak premerava, vaga svoje postupke i odluke, pa će tako i Mars. Reč je o strategiji, jer se Saturn najbolje oseća upravo u ovom znaku. Nepromišljenost i sirova snaga Marsa ovde ne može doći do izražaja, jer ovaj gospodin razmišlja kako da krene u akciju.

Predomišlja se koje odelo će obući, koji parfem staviti, kravatu, rukavice, koju ženu poljubiti, koju oženiti. Iza svega, ipak, stoji interes. Ne zato što ne uživa u svemu tome, uživa i te kako, kao nijedan znak, nego je oprezan, Saturn ga primorava na to.

S ovim gospodinom, namirisanim šarmerom u rukavicama, borićemo se za pravdu, partnerstva, brak… I neće biti laka borba s njim, Saturn utemeljuje staze kojima ide, a one su duge, teške, sa strahovima, preprekama, blokadama.
Dakle, Mars je ipak Mars iako je to uglađeni, sveže obrijani gospodin a ne bokser u ringu, sirovi muškarac, tetovirani klinac s kapuljačom…

Gospodin koji, kad zada završni udarac, nema povratka. Saturn je lupio pečat.

Podeli s drugima