Kako se koji znak ponaša na plaži


Letnji horoskop: Lav i Vaga piju kafu u obližnjem kafiću, Bik se opskrbio hranom kao da ide na izlet, Vodolija u jednom danu postaje prijatelj s pola plaže


Astrolog Radica Milovanović

Ovan – Pripadnici ovog znaka su aktivni na plaži. Njih ćete retko videti da leže i sunčaju se. Ujutro trče, u toku dana plivaju, voze pedalinu, igraju odbojku. Obučeni samo u kupaći kostim, imaju jedan peškir da se obrišu i jedan da sednu, da na brzinu pojedu sendvič, popiju vodu i nastave sa sportom. Noću su takođe vrlo aktivni, kako u provodu tako i u avanturama.

Bik – Nose ručni frižider sa spremljenom hranom. Ležaljka i ležanje su obavezni, suncobran takođe. Imaju sva tri boroka spremljena, i grickalice, kao i voće. U ručnom prtljagu su ogledalo, sjaj za usne, lak za nokte na nogama, pinceta za čupanje obrva. Slabo se kupaju. Više lenčare, jedu, piju i čitaju knjigu.

Blizanci – Ujutro, kad krenu na plažu, svraćaju do pekare, pa im pažnju privuku neka zanimljiva zgrada, ljudi, pijaca, raskrsnica. Pričaju s ljudima koje sretnu. Kad najzad stignu do plaže, legnu na običnu ležaljku, stave slušalice u uši, kuckaju nešto na mobilnom, otvaraju i knjigu da čitaju. Idu da se malo kupaju, ali opet pričaju sa svima. Kad krenu po sladoled, ko zna šta će ugledati i gde će otići. Svuda su po malo, uvek u nekoj priči i istraživanju.

Rak – Posle doručka sprema ručak, i izlazi na plažu oko podneva. Šerpice ga čekaju za povratak u tačno vreme ručka. Nose svoje, ili kupuju krofne na plaži i nutkaju svoju, a i decu okolo da jedu. Voće vade iz kesa, kao i flaširanu vodu. Bave se svojom, ako je imaju, ili bilo čijom decom. Plivaju s njima, igraju se. A ako nemaju dece, rone satima i uživaju u podvodnom svetu. Uvlače stomak konstantno.

Lav – Ovaj znak mora da bude primećen prilikom dolaska, ležanja i odlaska. Preglasno govori, da bi se svi okrenuli u njegovom pravcu. Ima najmoderniji kupaći, zlato oko vrata, gomilu narukvica i prstenja. Leži po ceo dan, u vodu odlazi kad krene da cvrči. I, naravno, glasno pokazuje kako se kupa, prska vodom i malo vrišti. Kafu pije u kafiću, u pozi posmatrača, preko tamnih naočara i šešira.

Kako se koji znak ponaša na plaži

Devica – Postavlja čist peškir preko ležaljke. Maže po ceo dan kreme sa zaštitnim faktorima za lice, ruke, telo, i obavezno oblači majicu da ne izgori. Ispod suncobrana svaki čas briše ruke vlažnom maramicom, uzima asepsol ili alkohol da očisti sve oko sebe. Pije ono što je donela u flašici, i to na slamčicu. Jede salatu i voće na plaži, pije kafu koju je sama spremila. Takođe na slamčicu. Posle kupanja, u majici, odmah trči pod tuš i maže zaštitni faktor…

Vaga – Svakog dana ima novu kombinaciju za plažu. Kupaći u tonu s papučama, ešarpom, lakom za nokte. Šešir je nezaobilazni deo asesoara, kao i ogromna torba koja se slaže s njim. Papuče na štiklu. Sedi veći deo dana u kafeu, ispija kafu i posmatra ljude preko naočara. Pravi selfije ili traži da je slikaju. Odlazak do mora je hod po modnoj pisti. Kosu ne kvasi, da ne pokvari frizuru, briše se peškirom u boji kupaćeg i odmah stavlja mirisno ulje na sebe, da bi se dalje slikala.

Škorpija – Noćni život je zanimljiviji od dnevnog, tako da se pripadnici ovog znaka na plaži mogu videti predveče. Tamne naočare su im kao prirasle, crni kupaći kostim, tetovaže ili pirsinzi. Vole noćno kupanje, žurke, alkohol i seks. Noću ćete ih primetiti u klubovima, u koži, crnim ili bordo odevnim kombinacijama, kako igraju do zore. Zatvaraju kafane, odlaze u nepoznatom pravcu. Spavaju pola dana, ako ne i ceo, do naredne noći i ludovanja. Njima je leto za provod i žurke.

Strelac – Njega ćete videti kako trči, igra odbojku na pesku, badmington i ne sedne skoro ceo dan. Usput priča s kim god stigne. O istoriji, filosofiji, dubini mora i atmosferskom pritisku. Nije mu strano ni da s kuvarom priča o receptima i srpemanju hrane. Ide na sve izlete koji su u ponudi, ili ih sam organizuje, priča opet po ceo dan i uvek je u patikama. Zaraziće vas smehom gde god da je.

Jarac – On je isplanirao još početkom godine odmor, svaki dan na plaži, kao i šta će obići od istorijiskih mesta ili šetališta. Ustaja ujutro u pet, već u šest je na plaži, sunča se pola sata, petnaest minuta se kupa, i odlazi u obilazak. Jede u tačno vreme hranu koju je poneo, večera isto tako, posle večere malo prošeta i prvi legne u krevet da spava. On je neretko sam, a vojnički provodi dane jer mu jedino tako prija.

Vodolija – Okružena je gomilom ljudi raznih uzrasta, polova, izgleda. A sama nosi turbane, šarene kišobrane umesto suncobrana. Zvecka narukvicama, nanogicama, smeje se po ceo dan s ljudima. U jednom danu postaje prijatelj s pola plaže, pa je spaja s drugom polovinom. Priča o magiji, astrologiji, svemiru, muzici. Kupanje u moru, kao i sunčanje, sporedna su stvar u odnosu da druženje.

Ribe – Obavijene su plavom maramom, imaju plave naočare, kupaći… Sede najveći deo dana za šankom , ispijaju koktele sanjareći o ljubavi. Uveče skupljaju školjke, slušaju šum mora, nose ogromnu torbu u kojoj su knjige, časopisi, školjke. Uveče idu u barove, na visokim potpeticama, s utegnutom haljinom, zanesenim pogledom, rumom, tražeći ljubav svog života. Mističnost će izbijati iz svake njihove pore.

 

Podeli s drugima