Zavada (Feud)


Izvrsna serija, odlično napisana, režirana i odglumljena, nešto najkvalitetnije od igranog programa što danas, usled kliničke smrti Holivuda, samo televizija može da ponudi


Đorđe Kalijadis

Nisam od onih koji gutaju TV serije. Nisam se čak upecao ni na one najpopularnije, ako izuzmemo Sopranose i Treme koji su remek-dela. Za takozvano „bindžovanje“ nemam vremena, a i kad se rešim da krenem u takvu avanturu, ukoliko se ne primim posle dve epizode, odustajem.

Zavada (Feud)

Međutim, pre nedelju dana, posle nekoliko preporuka, krenuo sam da gledam seriju Zavada (Feud) o čuvenom rivalitetu između Bet Dejvis i Džoan Kraford, tokom snimanja Oldričevog Šta se dogodilo s Bebi Džejn? (What Ever Happened to Baby Jane?).

Zavada (Feud)

Ne verujem da bih se zainteresovao za ovu seriju da nije u pitanju priča povezana s onim starim Holivudom, koji je u mom slučaju oduvek bio velika inspiracija. Gledati dve sjajne glumice, poput Suzan Sarandon i Džesike Lang, kako igraju svoje starije koleginice, dve velike filmske dive, u toj takozvanoj „fabrici snova“ koja je samlela mnoge velike talente, upropastila im živote i uzela dušu.

Zavada (Feud)

Tužna priča o lažnom glamuru, velikom bolu, borbi i intrigama, usponu i padu, jurnjavi za slavom, sujeti i frustracijama kao pokretaču. Roberta Oldriča igra fenomenalni Alfred Molina, Džeka L. Vornera perfektni Stenli Tuči, Hedu Hoper sjajna Džudi Dejvis, Oliviju de Hevilend glamurozna Ketrin-Zita Džons, dok je celu priču kreirao trio Marfi-Koen-Zem. U pitanju je jedna izvrsna serija, odlično napisana, režirana i odglumljena. Sigurno nešto najkvalitetnije od igranog programa što danas, usled kliničke smrti Holivuda, samo televizija može da ponudi.

Podeli s drugima