Rambo 2

Bogatim kulturnim programom i brojnim propratnim aktivnostima od 16. do 18. septembra, novobeogradska ustanova kulture obeležiće četrdesetogodišnjicu postojanja

Ovaj Dom kulture je zvanično otvoren 22. maja 1974. kada je preko 2o hiljada studenata posetilo 44 programa svih oblika stvaralaštva. U septembru iste godine ova ustanova je počela sa redovnim aktivnostima kroz više redakcija, s ciljem da zadovolji aktuelne i razvije nove kulturne potrebe i aktivnosti studenata.

Proslava je koncipirana pre svega kao presek i promocija aktuelne produkcije DKSG iz oblasti filma, vizuelnih umetnosti, muzike, književnosti, pozorišta, izdavačke delatnosti. Biće predstavljeni projekti Nova poezija, Oko Studenjaka, radionice Pametnik 2008/10, Ritam Studentskog grada i Novi studio, najnovija produkcija Akademskog filmskog centra, zatim, biće promovisani zbornik Restart: panorama nove poezije u Srbiji i knjiga fi fenomen Petra Aranđelovića i najavljen dokumentarni film Studengrad reditelja Daniela Mateića. Takođe, deo programa je i Retrospektivna izložba plakata, fotografija, video materijala i izdanja DKSG  i dokumentarni film o istoriji DKSG. Jovan Mitrović, sin arhitekte Milana Mitrovića koji je projektovao zgradu DKSG, održaće predavanje o ovom biseru modernističke arhitekture, a studenti glume sa Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (Zvečan – Kosovska Mitrovica) odigraće predstavu Porodične priče po tekstu Biljane Srbljanović. Jubilej će posebno biti obeležen besplatnim koncertom Ramba Amadeusa, Two Winettous & One More, u sredu, 17. septembra od 20 i 30 časova na Letnjoj sceni DKSG. Rambo će po drugi put uveličati slavlje DKSG,  predhodno je svirao na tridesetogodišnjici, što je upamćeno kao jedan od najvećih koncerata te sezone.

Program počinje u  16. septembra od 14 sati akcijom čišćenja i oslikavanja zidova i drugih površina u DKSG, a kompletna satnica proslave 40 godina DKSG može se preuzeti sa www.dksg.rs. Slušamo Ramba u pesmi Halid invalid Hari:
Podeli s drugima