Izložba „My Biggest Fear is that This Stops and Everything Continues to Be the Same”


U Hestia Art Residency & Exhibitions Bureau do 16. februara izložba My Biggest Fear is that This Stops and Everything Continues to Be the Same čileanskih umetnika


Hestia Art Residency & Exhibitions Bureau (Topličin venac 14) ugostila je čileanske umetnike Nicolása Gruma i Isabel Torres Molina izložbom My Biggest Fear is that This Stops and Everything Continues to Be the Same.

My Biggest Fear is that This Stops and Everything Continues to Be the Same nije umetnički projekat već izložba o sadašnjosti u Čileu. Izložba predstavlja čin svesti i solidarnosti dvoje umetnika – Isabel Torres i Nicolasa Gruma – iz Santjaga (Čile) koji su u okviru rezidencijalnog programa u Beogradu od avgusta. Inicijalna ideja rezidencijalnog projekta bila je istraživanje Muzeja revolucije jugoslovenskih naroda. Dok su istraživali nacrte, novinske članke iz tog perioda i druge dokumente o građevini koja je planirana da bude otvorena 1981. godine na 40. godišnjicu revolucije, revolucija se dogodila u Čileu, a umetnici su se našli u stanju neophodnosti da je isprate i poistovete se s njom. Zgrada Muzeja revolucije jugoslovenskih naroda nije nikada otvorena u Beogradu, ali se druga revolucija jeste dogodila u Santjagu.

 

Podeli s drugima